Eurooppa

Brysselin poliisi pidätti 70 ”fasisminvastaista” mielenosoittajaa

Mielenosoittajat olivat protestoimassa EU-kriittistä APF-liittoutumaa vastaan (Alliance for Peace and Freedom, Liittoutuma rauhan ja vapauden puolesta) vastaan. Yksi mielenosoittaja kuvasi APF:ää ”avoimen fasistiseksi” ja ”väkivaltaiseksi pyrkimyksissään päämääräänsä”.Tilanne päätyi lopulta siihen, että Brysselin poliisi pidätti 70 ”antifasistia” mielenosoituksen muututtua väkivaltaiseksi.

Mielenosoitus, johon ei ollut lupaa poliisilta, alkoi perjantaiaamuna De Meuusin aukiolta läheltä Place du Luxembourgia ja suuntasi kulkunsa kohti Porte de Namuria.

Protestin aikana mielenosoittajat hyökkäsivät bussipysäkkien kimppuun ja hajottivat muun muassa pankin ikkunan.

Protestin kohteena oli vuonna 2015 perustettu EU-vastainen APF-allianssi, jota yksi mielenosoittaja luonnehti ”avoimen fasistiseksi” ja ”väkivaltaiseksi pyrkimyksissään päämääräänsä”.

APF:n jäsenpuolueita ovat mm. Tanskalaisten Puolue (Danskernes Parti, DP), Slovakian Kansan Puolue (Ľudová strana – Naše Slovensko, ĽSNS) sekä Kreikan Kultainen Aamunkoitto (Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή).

”Emme voi sietää sitä, että he kokoontuvat täällä Euroopan parlamentin lähellä ja levittävät ilkeätä ideologiaansa,” eräs ”antifasistinen” mielenosoittaja sanoi.

Politico.eu

  • 25
    Shares