Eurooppa Politiikka

Bulgaria liittyi Unkaria tukevien maiden joukkoon

Kuva Pixabay.
Bulgaria liittyy Puolan ja Tšekin lisäksi Unkaria tukevien maiden joukkoon ja vastustaa Unkaria uhkaavia EU-sanktioita.
Boiko Borisov. Kuva Vladimir Petkov / Flickr / CC BY-SA 2.0

Bulgarian pääministeri Boiko Borisov sanoi Salzburgissa ennen EU-johtajien tapaamista, että Bulgarian hallitus vastustaa kaikkia aikeita poistaa Unkarilta äänioikeus EU:ssa, kertoo About Hungary. Borisov sanoi, että Itä-Euroopan maiden täytyy toimia yhtenä rintamana Brysselin suuntaan.

Viime viikolla Euroopan parlamentti syytti Unkaria ihmisoikeusloukkauksista ja demokratian vaarantamisesta sekä tuki Unkaria vastaan asetettavia rangaistustoimia.

Unkari saattaisi teoriassa menettää äänioikeutensa unionissa, mutta Puola ja Tšekki ovat jo sanoneet tukevansa Unkaria ja vastustavansa Brysselin kaavailemia sanktioita.

Bulgarian hallituskoalitiossa olevan maahanmuuttokriittisen Yhdistyneet patriootit -puolueen jäsen Krasimir Karakachanov sanoi hallituksen sopineen yhteisestä kannasta, jonka mukaan hallitus vastustaa kaikkia Unkaria vastaan asetettavia sanktioita. Borisov lievensi hieman Karakachanovin lausuntoa ja sanoi, että asiasta oli keskusteltu ”operatiivisessa palaverissa, mutta varsinaisesti lainvoimaista sopimusta ei ole tehty.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit