Eurooppa Maahanmuutto

Bulgaria on valmis lähettämään 3 000 sotilasta rajalle torjumaan laittomia siirtolaisia

Krasimir Karakatshanov. Kuva EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0

Jopa 3 000 sotilasta voidaan lähettää Kreikan rajalle torjumaan siirtolaisten läpimurtoyrityksiä, ilmoitti Bulgarian puolustusministeri.

Dnevnik kertoo, että Bulgarian armeija armeija on tarvittaessa valmis lähettämään jopa 3 000 sotilasta Kreikan rajalle. Asiasta kirjoitti Facebookissa puolustusministeri Krasimir Karakatshanov sen jälkeen, kun sisäministeri Mladen Marinov oli aiemmin päivällä ilmoittanut, että tarvittaessa puolustusvoimat voivat auttaa rajapoliisia.

Ministerien lausunnot johtuvat Kreikan puolella voimistuneesta siirtolaispaineesta. Viime päivien aikana tuhannet siirtolaiset, jotka olivat pystyttäneet itselleen leirin Thessalonikin lähelle, ovat yrittäneet lähteä kohti Länsi-Eurooppaa. Päästäkseen syvemmälle Eurooppaan heidän on päästävä Bulgarian tai Pohjois-Makedonian läpi. Poliisin ja siirtolaisten välillä on sattunut yhteenottoja.

– Tällä hetkellä Bulgariassa ei ole mitään välitöntä siirtolaisvyöryn vaaraa. Tarvittaessa puolustusvoimat kykenevät lähettämään jopa 3 000 sotilasta rajalle. Viimeisten 4 päivän aikana olemme olleet jatkuvassa yhteydessä pääministeri Bojko Borisovin ja sisäministeri Mladen Marinovin kanssa. Olemme kaikki samaa mieltä, että ei ole aihetta huoleen, kirjoitti Karakatshanov.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit