Eurooppa Maahanmuutto

Bulgarian varasisäministeri: ”Bulgariaan ei ole päässyt yhtään laitonta siirtolaista”

Bulgarialainen rajapoliisi. Kuva Shutterstock.

Vaikka Bulgariaan pyrkii Kreikan kautta enemmän laittomia siirtolaisia, yksikään ei ole päässyt rajan yli tehokkaan rajavalvonnan sekä Turkin ja Kreikan rajaviranomaisten kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta.

Bulgariaan pyrkivien laittomien siirtolaisten määrässä on havaittavissa pientä kasvua. Bulgariaan pyrkii päivittäin noin 100 siirtolaista, raportoi Focus.

Varasisäministeri Stefan Balabanov kertoo muutama päivä aiemmin Kreikan sisäministerin kanssa pidetystä kokouksesta, jossa voitiin todeta Bulgarian tilanteen olevan hallinnassa Turkista Kreikkaan suuntautuvan siirtolaisvirran aktivoitumisesta huolimatta.

– Toivon, että selviämme mobilisoimiemme lisävoimien avulla, varasisäministeri totesi.

Hän muistutti, että yksikään laiton siirtolainen ei ole onnistunut pääsemään maan rajojen sisäpuolelle, mikä on osaltaan Bulgarian, Kreikan ja Turkin poliisivoimien yhteistyön ansiota.

Laittomat siirtolaiset paikallistetaan ennen rajalle saapumista

Bulgarian poliisi paikallistaa laittomat siirtolaiset lämpökameroiden avulla jo hyvissä ajoin näiden ollessa vielä useiden kilometrien päässä rajalta.

– Emme ota heitä kiinni omalla alueellamme, Balabanov sanoi ja jatkoi, että Turkin ja Kreikan poliisi ottaa siirtolaiset kiinni näissä tilanteissa ja palauttaa heidät sisämaahan.

Varasisäministerin mukaan ei ole havaittavissa Bulgarian kautta Länteen suuntautuvaa siirtolaisvyöryä, jollainen on nyt ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen alkamassa Kreikassa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit