Eurooppa

Burkhat kiellettiin julkisilla paikoilla Bulgariassa

Kansanedustajat hyväksyivät tänään parlamentin toisessa käsittelyssä lakiesityksen, joka kieltää täysin tai osittain kasvot peittävien vaatekappaleiden käytön julkisilla paikoilla.


Esityksen tekstissä puhutaan kasvot peittävistä tai naamioivista tiiviistä tai puolittain läpinäkyvistä vaateista, peitoista, hupuista, verkkokankaista, naamioista ja muista vastaavista, kertoo BGNES-uutistoimisto.

Tällaisen vaatekappaleen käytöstä julkisella paikalla sakotetaan ensimmäisellä kerralla 200 levaa [noin 100 euroa] ja 1.500 levaa jokaiselta seuraavalta kerralta ja jos lakia rikkova toimii viranomaisasemassa, niin sakon suuruus on 500 levaa ensimmäiseltä kerralta ja 2.000 levaa jokaiselta seuraavalta kerralta.

Lakia ei sovelleta, jos vaatteen käytölle on olemassa terveydelliset tai työntekoon liittyvät syyt, tai sen käyttö liittyy urheilu-, kulttuuri- tai koulutustilaisuuteen, tai muihin vastaaviin tilaisuuksiin, tai sitä käytetään rekisteröityjen uskontojen rukoushuoneissa tai kun laissa on toisin säädetty …

Parlamentin istuntopäivän alkaessa tänään DPS-puolueen kansanedustajat ehdottivat lakiesityksen poistamista päiväjärjestyksestä, koska se antaa revansistisille, radikaaleille ja muille epäterveille tahoille mahdollisuuden hakea ennakkotapauksia ja kostoa. Jordan Tsonevin (DPS) mukaan syntyy vaikutelma, että ns. burkha-laki liittyisi kansalliseen turvallisuuteen, kun tosiasiassa lailla on selkeä poliittinen ja vaaleja edeltävä luonne, joka aiheuttaa yhteiskunnassa jakautumista ja levittää uskonnollista, ja muuta suvaitsemattomuutta. DPS-puolueen parlamenttiryhmä protestoi ”Burkha-lain” hyväksymistä marssimalla ulos istuntosalista.

Na kratko

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit