Eurooppa Maahanmuutto

Calaisin pormestari: Britanniaa kurittava laiton siirtolaisuus on brittien syytä

Englannin kanaali. Kuva NASA / public domain.

Calaisin pormestarin mielestä Britannia on itse syypää laittomien siirtolaisten virtaan Ranskasta kanaalin yli saarivaltioon.

Natacha Bouchart väittää, että Britanniaa kurittava laiton siirtolaisuus on saarivaltion itsensä aiheuttama.

– Jos siirtolaiset haluavat ylittää kanaalin, se johtuu siitä, että britit itse kutsuvat heitä. He ovat epäonnistuneet jo 20 vuoden ajan lainsäädäntönsä muuttamisessa, Bouchart sanoi.

Pormestari jatkoi pääministeri Boris Johnsonille suuntaamallaan viestillä, jonka mukaan Britannian tulee pikaisesti muuttaa suhtautumistaan laittomiin siirtolaisiin. Johnson on ehdottanut, että Britannian tulisi lähettää merivoimat Ranskan aluevesille torjumaan siirtolaisia.

Pääministeri Johnson sanoi maanantaina, että kanaalin yli Ranskasta Britanniaan suuntautuva laiton siirtolaisuus on ”tosi huono asia, typerää ja vaarallista”.

Bouchart myös viestitti, että Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin ei saa antaa periksi neuvotteluissaan brittiläisen kollegansa Priti Patelin kanssa käymissä neuvotteluissa.

– Vain pysymällä lujana voi saavuttaa jotain.

Laittomat siirtolaiset ovat jo vuosien ajan kertyneet Calaisiin, mistä käsin he yrittävät Britanniaan salamatkustajina rekoissa ja kuorma-autoissa tai nykyään ylittämällä veneillä Englannin kanaalin.

Lähteet Breitbart, Kansalainen, Guardian.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit