Eurooppa Rikos

Calaisissa 200 siirtolaista otti yhteen – 20 sairaalahoitoon

Kuva Kevin B. / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

200 siirtolaisen tappelu siirtolaisten majoituskeskuksessa Calaisissa johti 20 henkilön loukkaantumiseen. Yksi loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

Ranskalainen La Voix du Nord kertoo, että viikonloppuna siirtolaisten majoituskeskuksessa Calaisissa noin 200 siirtolaista otti väkivaltaisesti yhteen. Yhteenoton seurauksena 20 ihmistä joutui sairaalahoitoon, ja yksi on kriittisessä tilassa.

Ei ole tiedossa, mikä johti 100 eritrealaisen ja 100 etiopialaisen yhteenottoon. Median mukaan kahden yhteisön välille oli muodostunut jännitteitä jo perjantaista alkaen.

Yhteisöt olivat median mukaan kivittäneet toisiaan, mistä aiheutui useille henkilöille päähän kohdistuneita vammoja. Loukkaantuneet kuljetettiin Calaisin ja Dunkirkin alueen sairaaloihin saamaan hoitoa.

Kahdeksan ihmistä on otettu kiinni tapahtumien johdosta. Kiinniotettujen joukossa on neljä alaikäistä.

Calaisin varaprefekti Vincent Berton sanoo tilanteen olevan hallinnassa, ja hänen mukaansa viranomaiset takaavat, että etenkään paikallisille asukkaille ei enää aiheudu jatkossa häiriötä.

Sadat siirtolaiset vaeltavat taas Calaisiin, ja useat heistä asettavat tiesulkuja Calaisiin menevälle moottoritielle tavoitteenaan salamatkustaminen rekka-autoissa Englantiin. Yhdeksän eritrealaista otettiin aiemmin kiinni, kun puolalainen autoilija kuoli törmättyään rekkaan, joka oli joutunut pysähtymään siirtolaisten moottoritielle asettaman barrikadin vuoksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa