Eurooppa Politiikka

CDU:n kampanjapäällikkö: ”En löisi vetoa, että Merkel pysyy kanslerina kautensa loppuun”

Angela Merkel. Kuva Drop of Light / Shutterstock.

Angela Merkelin puolueen kampanjapäällikkö Saksin osavaltiossa pitää Unkarin pääministeri Viktor Orbánin johtaman Fidesz-puolueen erottamista Euroopan kansanpuolueesta lähes tragediana.

Werner J. Patzelt, kristillisdemokraattisen unionin (CDU) kampanjapäällikkö Saksissa, toimii myös poliittisen historian professorina Dresdenin teknillisessä korkeakoulussa. Hänen mukaansa ei-vasemmistolaisten puolueiden on äärimmäisen tärkeää vetää yhtä köyttä huolimatta vasemmistomedian ja -puolueiden paineesta, kertoo Magyar Hírlap.

Patzelt sanoi Budapestissä, että Saksan CDU-puolue on vasemmistosiiven tulen alaisena, mutta huolimatta puolueen julkisuudessa esittämistä kriittisistä kommenteista puolueen enemmistö haluaa säilyttää hyvät suhteet Unkarin hallituksen kanssa. Patzelt näkee, että CDU:lla on nyt ”totuuden hetket käsillä realiteetteja ajatellen”.

Professorin mukaan CDU:n uusi puheenjohtaja Annegret Kramp-Karrenbauer ei ole pelkästään Angela Merkelin kopio, vaan heillä on useita merkittäviä poliittisia linjaeroja.

– En löisi vetoa – professori sanoi kysyttäessä, pysyykö Merkel kanslerin virassaan kauden loppuun saakka – koska SPD [sosialistit] todennäköisesti hajottaa hallituskoalition vuoden loppuun mennessä.

Werner J. Patzelt puhui Budapestissä siirtolaisuutta käsittelevässä Mathias Corvinus Collegium -huippukokouksessa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa