Muu maailma

Ceutan ja Melillan rajoille Pohjois-Afrikassa nousevat raja-aidat ovat metrin korkeampia kuin Trumpin muuri

Kuva Pexels / CC0

Espanjalle kuuluvien Pohjois-Afrikassa sijaitsevien Ceutan ja Melillan raja-aidoista tulee metrin korkeampia kuin Trumpin muurista. Rajarakennelmat toimittava yhtiö osallistui myös tarjouskilpailuun Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalle tulevasta muurista.

Espanja rakentaa Ceutan ja Melillan rajoille uudet raja-aidat. Rakennelmat toimittaa toledolainen yritys, joka osallistui tarjouskilpailuun Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle kohoavasta muurista.

Pohjois-Afrikkaan kohoavat aidat tulevat olemaan 9,1 metriä korkeat, jolloin ne ylittävät metrillä Yhdysvaltojen presidentin kaavaileman muurin.

Rajarakennelmat tehdään kokonaan teräksestä. Alaosa muodostuu pystysuuntaisista tangoista, keskiosa levyistä ja yläosa pyörivistä sylintereistä yli kiipeämisen vaikeuttamiseksi.

Ceuta ja Melilla. Kuva Anarkangel / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Hankkeen budjetti on 17 miljoonaa euroa ja käynnissä olevien rakennustöiden on tarkoitus valmistua 10 kuukauden kuluttua aloittamisesta.

Myös elektronista valvontaa parannetaan. Aitoihin asennetaan liiketunnistimia ja jo käytössä olevat vanhat tunnistimet korvataan uusilla. Raja-asemilla kasvojentunnistusjärjestelmät ovat jo toiminnassa.

Rajarakennelmien suunnittelusta vastaa Ingeniería de Sistemas para la Defensa de España (ISDEFE) ja toteutuksesta toledolainen Quickfence SA, joka on rakentanut myös entiset raja-aidat. Yhtiö osallistui myös tarjouskilpailuun Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalle tulevasta muurista.

Laittomien siirtolaisten väkivaltaiset rynnäköt ovat kurittaneet Espanjan rajaviranomaisia Ceutassa ja Melillassa jo vuosien ajan. Jopa viranomaisten henki on ollut vaarassa, sillä läpimurtoa on yritetty myös liekinheittimien avulla.

Lähde El Confidencial, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa