Eurooppa Rikos

Charlie Hebdo -satiirilehden kansikuva ”erittäin vaarallinen”

Kuva Wikimedia Commons.
Ranskalaisen satiirilehden Charlie Hebdon itsesuojeluvaisto tuntuu olevan hieman kadoksissa. Lehden uusimman numeron provokatiivista islam-aiheista kansikuvaa on luonnehdittu ”erittäin vaaralliseksi”.

Charlie Hebdo julkaisi keskiviikkona provokatiivisen kansikuvan liittyen islamiin ja sen suhteeseen vastikään tapahtuneeseen Espanjan terrori-iskuun, kertoo The Local.es.

Viimeisimmän numeron kansikuva esittää kahta pakettiauton yliajamaa, veristä ihmistä. Kuvassa on teksti ”Islam, ikuinen rauhanuskonto”.

Uskotaan, että Espanjan islamistiseen terrori-iskuun otti osaa toistakymmentä marokkolaista jihadistia. Iskussa kuoli 15 ihmistä ja yli 100 loukkaantui. Rikostutkijat uskovat, että ääri-islamilainen saarnaaja – joka kuoli ryhmän yrittäessä rakentaa pommia – oli radikalisoinut ryhmän.

Sosialistien parlamenttiedustaja ja entinen ministeri Stephane Le Foll kutsui kansikuvaa ”äärimmäisen vaaralliseksi”. Charlie Hebdon päätoimittaja Laurent Sourisseau kertoi kuvavalinnan taustoista: ”Keskustelut ja kysymykset uskonnon roolista, ja erityisesti islamin roolista näissä iskuissa on kadonnut tyystin”.

Charlie Hebdo ivaa tyypillisesti kaikkia uskontoja, mutta sen islamissa synniksi käsitetyt profeetta Muhamedin kuvaukset ovat kirvoittaneet tappouhkauksia ja äärimmäistä väkivaltaa.

Kaksi jihadistia tappoi 12 ihmistä Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneessa terrori-iskussa tammikuussa 2015.

  • 94
    Shares