Eurooppa Rikos

Chemnitz: Politiikan syytepuheita, silminnäkijöiden kertomuksia ja uhrin muistosivu

Kuvakaappaus Youtube.
Chemnitzin tapahtumat vyöryvät eteenpäin mahtavalla voimalla, jota poliisi, politiikka ja valtamedia pyrkivät kanavoimaan haluamaansa suuntaan. Ihmisten viha toisiaan kohtaan on noussut jokapäiväiseksi teemaksi Chemnitzin kaupungissa ja koko Saksassa.
Ylipormestari on järkyttynyt

Chemnitzin ylipormestarina toimiva Barbara Ludwig (SPD) kertoo Focus lehdelle olevansa ”järkyttynyt siitä miten tilanne on kehittynyt sunnuntain tapahtumien jälkeen”. Ludwig syyllistää kaupunkijuhlien sulkemisesta mieltään osoittavien ihmisten joukkoa, joka on hänen mielestään ”juossut uhkaillen ihmisiä” läpi kaupungin. Järjestäjän ilmoituksen mukaan juhlat keskeytettiin ”uhrin kunnioituksen” vuoksi.

Bild-lehden mukaan mielenosoittajat olivat ”väkivaltaisia oikeistolaisia”, jotka osoittivat mieltään ulkomaalaisrikollisuutta vastaan huutamalla ”Wir sind das Volk!” (Me olemme kansa!)

Mielenosoitukset

Ensimmäinen mielenosoitus kokoontui kaupungin keskustaan sunnuntaina noin kello 15. Tässä kokoontumisessa oli paikalla noin 100 henkilöä. Tämän tapahtuman koolle kutsujana toimi oppositiopuolue AfD, ja mielenosoitus sujui erittäin rauhallisesti. Kaupunkijuhlat oli peruttu jo aamulla ennen tätä ensimmäistä kokoontumista.

Seuraava kokoontuminen tapahtui noin kello 16:30 ja koollekutsujaksi on nimetty useiden medioiden toimesta jalkapalloseura Kaotic Chemnitz, jota kutsutaan oikeistoa tukevaksi seuraksi. Tässä kokoontumisessa oli noin 800 ihmistä marssimassa.

Maanantaina ”uusnatsimielenosoittajia” oli jo yli kymmenentuhatta.

Joukko huutaa ”Wir sind die Wende!” -iskulausetta, jolla viitataan DDR-mielenosoituksiin, jotka saivat maan vasemmistodiktatuurin lopulta kaatumaan (Wende). Muuten kulkue kulkee kaupungin läpi ilman suuria välikohtauksia. Tästä rauhasta on suotava kiitos poliisille, joka eristi onnistuneesti uusvasemmistolaiset vastamielenosoitukseen tulleet noin 1 000 henkilöä tästä suurimmalta osin tavallisista, turvallisuudesta huolissaan olevasta kaupunkilaisten joukosta.

Mielenosoitus loppui noin 21:15 kansallishymniin ja yhteishuutoon: ”Me tulemme takaisin!”.

Silminnäkijöiden kertomuksia

Kansalaisen toimitukselle kaupungin tunnelmista kertonut chemnitziläinen yrittäjä on yhtä järkyttynyt kuin ylipormestarina toimiva sosiaalidemokraatti, joka on tuomittu 90 päiväsakkoon vuonna 2002 hänen ajettuaan autollaan 2,7 promillen humalassa kävelytiellä olleen pyörätuolipotilaan yli sillä seurauksella, että yliajettu kuoli myöhemmin sairaalassa vammoihinsa.

Yrittäjä on huolissaan koko Saksan oikeusjärjestelmän ja oikeusvaltion toiminnasta ja poliitikkojen sekä median tekopyhyydestä.

Yrittäjä kertoo, että oli täydentämässä juomavarastoaan kaupungissa ja ajatellut, että tilanne muistuttaa systeemin kaatumista vuonna 1989. Kaikkialla kuuli ihmisten haukkuvan pakolaisia, politiikkaa sekä arvostelevan ”valhemediaa”, joka vähättelee tapahtumia ja syyllistää kansalaisia tapahtumista. Tällaista hän ei muista kuulleensa sitten Saksojen yhdistymiseen johtaneen ”Wenden” (Käännös) jälkeen. Hänen mukaansa viha on käsin kosketeltavaa ja se on tunkeutunut jo viimeisenkin ”nukkuvan mikaelin” tajuntaan.

Yrittäjän mukaan tilanne voi kärjistyä koska tahansa ilmisodaksi, jota ei voi pysäyttää mikään voima.

– Uskon, että ilma Saksin liittovaltiossa ei jäähdy ja tämä tulee leviämään muuallekin Saksaan, yrittäjä painottaa.

Yrittäjän yhteyksien kautta on tiedossa, että ensimmäistä  uhriksi joutunutta auttajaa oli puukotettu 25 kertaa ja toinenkin auttajista, joka on Saksan venäläinen, on kuollut sairaalassa. Samojen yhteyksien mukaan Chemnitziin on matkalla useita venäläisen tuttuja ja ystäviä muistotilaisuuteen kunnioittamaan uhria ja näyttämään vihansa tekijöille.

On aika ottaa käyttöön perustuslain 20. pykälän neljäs momentti (Artikel 20 Abs 4 Grundgesetz), jossa sanotaan, että ”jokaisella saksalaisella on oikeus ja velvollisuus nousta vastustamaan niitä tahoja tai henkilöitä, jotka yrittävät vaarantaa yleisen turvallisuuden ja järjestyksen”.

– Tällä kertaa nämä vaarat tulee hoitaa kokonaan pois eikä jättää työtä puolivalmiiksi kuten 1989. DDR 2.0 on vahvistunut ja ottanut vallan, kertoo yrittäjä.

– Valmistautukaa ja tehkää vielä viimeiset valmistelut, koska Saksin ilmapiiri on tulehtunut räjähdyspisteeseen asti, kehottaa yrittäjä lopuksi.

Uhrikin maahanmuuttotaustainen

Lähi-itäläisen uhriksi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä joutuneen perheenisän Facebook-profiili on siirretty muistotilaan, mutta sen tarkastelijalle käy hetkessä selväksi, että kyseessä on rauhallisesti kommentoiva maahanmuuttajataustainen henkilö, jonka sivulta ei löydy mitään merkkejä vihasta eikä oikeistoajatuksista. Uhrin sivut huokuvat normaalia ystävyyttä ja onnea ja rakkautta lähimmäisiä kohtaan. Kenties juuri ihmisistä välittäminen ja elämän kunnioitus sai miehen puuttumaan naisia ahdistelleen miesjoukon toimiin, ja tämä ihmisrakkaus johti raakaan ennen aikaiseen kuolemaan.

Lähde: Focus, Bild, toimituksen yhteydet

  • 132
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset