Eurooppa Rikos

Chemnitzin murhasta epäilty oli jättänyt turvapaikkahakemuksen jo Bulgariassa

Kuva Pixabay.
35-vuotiaan miehen Chemnitzissä puukottanut irakilainen olisi pitänyt karkottaa Saksasta jo kauan sitten. Bulgaria oli vastuussa hänen turvapaikkahakemuksensa käsittelystä, mutta siirron aikaraja oli mennyt jo umpeen.

Chemnitzin murhasta epäilty irakilainen, Yousif A., oli jo ennen Saksaan tuloaan jättänyt turvapaikkahakemuksen Bulgariaan, kertoo Welt.

Koska Yousif A. oli niin sanottu Dublin-tapaus, palautus Bulgariaan olisi ollut mahdollista toukokuun 2016 puolivälistä saakka, mutta sitä ei pantu toimeen. Niinpä 6 kuukauden siirtoaika meni umpeen ja Saksan Maahanmuuttovirasto oli velvoitettu käsittelemään irakilaisen hakemuksen.

Dublin-sopimus sisältää säännön, että se maa, jossa turvapaikanhakija rekisteröidään ensimmäisen kerran käsittelee turvapaikkahakemuksen. Prosessissa tarvitaan siirtoja eri maiden välillä, mutta jos siirto ei toteudu 6 kuukauden sisällä, niin käsittelyvelvollisuus siirtyy sille jäsenvaltiolle, joka oli tutkinut takaisinottoa – tässä tapauksessa Saksalle.

Saksan Maahanmuuttovirasto ei halua kommentoida tapausta.

Yousif A. on ilmeisesti 22-vuotias Irakin kurdi ja hän istuu tutkintavankeudessa 23-vuotiaan syyrialaisen Alaa S:n kanssa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit