Muu maailma

Clinton-lahjoittajat: 900 miljoonaa dollaria panostettiin väärälle hevoselle

Hillary Clintonin tappio merkitsee sijoitusten täydellistä menetystä suurlahjoittajille, kuten George Soros, asevarusteluteollisuus ja Saudi-Arabia.


Hillary Clintonin tappio merkitsee suurlahjoittajille sijoitusten täydellistä menettämistä: Reuters kertoo, että Clinton mainitsi tärkeimpien lahjoittajien kanssa käydyssä puhelinkonferenssissa 900 miljoonan dollarin yhteissumman, jonka hänen kampanjansa oli kerännyt 3 miljoonalta lahjoittajalta. Clintonin suurlahjoittajiin kuuluvat käytännössä kaikki Wall Streetin pankit, suuret kansainväliset konsernit, yhdeksän kymmenestä USA:n asevarusteluyhtiöstä, poliittiset toimijat kuten George Soros, sekä myös ulkomaiset valtiot, kuten Saudi-Arabia, Qatar ja Marokko.

Clinton ilmoitti lahjoittajille, että syyllinen hänen vaalitappioonsa on FBI-johtaja James Comey. Ilmoittamalla tutkimusten uudelleen aloittamisesta ja niiden relativisoinnista hän oli suoraan hyödyksi Trumpille, joka saattoi käyttää kumpaakin lausuntoa hyväkseen. Ensimmäisen lausunnon jälkeen hän hyökkäsi Clintonia vastaan. Toista lausuntoa hän hyödynsi sanomalla, että USA:n järjestelmää on manipuloitu. Siten FBI on pääsyyllinen aiheutuneeseen tappioon.

FBI-johtaja Comeyn syyttäminen on ensisijaisesti nähtävä sitä taustaa vasten, että lahjoittajat joutuvat nyt toteamaan, että heidän investointinsa hävisivät taivaan tuuliin. He eivät tule saamaan mitään vastapalvelusta Clinton-kampanjan tukemisesta.

Lahjoittajat tekivät lahjoituksia siinä toivossa, että heillä olisi myöhemmin ollut pääsy presidentti Clintonin puheille. Oliko kyse ”pay for play” -maksuista – ennen puhuttiin korruptiosta – ei ole vielä nyt selvillä.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa