Eurooppa Politiikka

Defend Europen ”C Star”-alus on Välimerellä

Kuva Defend Europe
Defend Europe -hankkeen ”C Star” -alus on ajanut Suezia pitkin Välimerelle, ja suunnistaa parhaillaan kohti Italian Cataniaa, jonne sen odotetaan saapuvan ensi viikolla hakemaan loput miehistön jäsenistä.

Ilkeiden vasemmistolaisten – jotka aivan ilmeisesti eivät halua yhtään kansalaisjärjestöihin kuulumatonta alusta Libyan SAR-alueelle – väärästä ilmiannosta johtuen matka hidastui hetkeksi Egyptin viranomaiset noustua Suezin Adenin lahden päässä alukseen tarkastusta, mutta nyt laiva on Välimerellä ja jatkaa matkaansa kohti Italian Cataniaa, minne sen odotetaan saapuvan ensi viikolla.

 

Cataniassa loppumiehistö astuu alukseen, ja laiva suuntaa sen jälkeen kohti ensimmäistä missiotaan torjumaan Afrikan ihmissalakuljettajia ja tarkkailemaan Libyan aluevesille tunkeutuvia ja ilmeisesti ihmissalakuljettajien kanssa yhteistyötä tekeviä kansalaisjärjestöjen aluksia.

C Star ei aio estää kansalaisjärjestöjen pelastustoimia Afrikan rannikolla, vaan sen sijaan paljastaa näiden toimet ja yhteydet Välimerellä.

 

C Star Välimerellä. Kuva Defend Europe.
  • 205
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset