Eurooppa Politiikka

Defend Europen C Star varoitti Golfo Azzurroa etenemisestä Libyan aluevesille

Defend Europen C Star ja Aquarius. Kuvituskuva. Kuva Defend Europe.
Defend Europen C Star -laiva on päässyt Pohjois-Afrikkan rannikon tuntumaan Libyan edustalle tarkkailemaan siellä pelastusoperaatioita suorittavien kansalaisjärjestöjen toimintaa sekä estämään ihmissalakuljetusta.

C Star yhytti siirtolaisten pelastustoimintaa nonstoppina suorittavan Golfo Azzurron, jonka pääsyn Italian satamiin Italian hallitus kielsi, koska alus eteni eilen Libyan aluevesille hakemaan siirtolaislastia.

Defend Europen miehistö otti radioyhteyden Golfo Azzurroon, varoitti alusta laittomasta toiminnasta ja kertoi C Starin tarkkailevan heitä.

Alukset kävivät seuraavan radiokeskustelun:

  • C STAR: “Pyydämme teitä lähtemään SAR-alueelta, koska läsnäolonne on houkutin ihmissalakuljettajille, jotka tekevät bisneksellään miljoonia. Lähtekää SAR-alueelta, lopettakaa ihmissalakuljetus.”
  • GOLFO AZZURRO: “C Star, tässä Golfo Azzurro, muistutamme ystävällisesti, että kanava 16 on hätäkanava. Poistukaa kanavalta.”
  • C STAR: “C Star on aloittanut operaation Välimerellä Libyan edustalla sekä SAR-alueella. Tarkkailemme, että noudatatte Italian hallituksen laatimaa Välimeren pelastussäännöstöä. Älkää ajako Libyan aluevesille, älkääkä laittako transponderia pois päältä. Jos otatte siirtolaisia kyytiin, kuljettakaa heidät lähimpään satamaan, ja se ei ole Malta, La Valleta tai Catania. Kiitos ja kertokaa C Starin terveiset Golfo Azzurron miehistölle. Kertokaa, että tarkkailemme heitä, ja että heidän esteetön puuhastelunsa Libyan rannikolla on ohi.”

Eurooppalaisten identitääriliikkeiden Defend Europe-projekti sai kesäkuussa varustettua aluksen, jonka se ilmoitti ajavansa Välimerelle estämään ihmissalakuljetusta ja valvomaan pelastustoimintaa suorittavien kansalaisjärjestöjen toimintaa.

Allaolevassa Italian TG3 -kanavan uutiskatsauksessa kerrotaan Defend Europen toiminnasta Välimerellä. Katsauksessa kuullaan myös alusten käymä radiokeskustelu.

L’AUDIO DELLE CONVERSAZIONI RADIO TRA LA NAVE C-STAR E LE ONG

Davanti alle coste libiche, ieri è entrata in azione anche la C-Star, nave dell’associazione di destra “generazione identitaria” che vuole impedire l’arrivo di migranti in Italia. Dal Tg3 delle 19 del 6 agosto 2017, con Flavia Paone ascoltiamo le conversazioni radio della C-Star con le prime ong incrociate nel Mediterraneo

Publié par Tg3 sur dimanche 6 août 2017

7.8 klo 17:08 Lisätty tieto Golfo Azzurron aluevesirikkomuksesta

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset