Eurooppa Rikos

Deggendorfissa laaja pakolaisten yhteenotto – kymmenen sairaalaan

Kuva Pexels.

Laaja kahden väestöryhmän välinen mellakka johti loukkaantumisiin Deggendorfissa Baijerissa. Kymmenen henkilöä jouduttiin viemään sairaalahoitoon. Loukkaantuneiden joukossa on turvamiehiä ja poliiseja.

Tiistai-iltana Deggendorfin ankkurikeskuksessa Etelä-Saksassa puhkesi laaja yhteenotto, jossa mukana oli noin 30 henkilöä, raportoi Passauer Neue Presse.

Nigeriasta ja Azerbaidžanista lähtöisin olevien turvapaikanhakijoiden välisen yhteenoton syy ei ole tiedossa.

Alueelta vietiin kymmenen henkilöä ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa. Loukkaantuneiden joukossa on kolme turvamiestä ja kaksi poliisia. Myös useat muut henkilöt saivat lieviä vammoja, jotka eivät kuitenkaan vaatineet sairaalahoitoa.

Kahakan johdosta kuusi turvapaikanhakijaa on pidätetty. Viranomaiset tutkivat kahakan syytä. Pidätettyjä epäillään ruumiinvamman tuottamisesta, viranomaisen vastustamisesta ja hyökkäyksestä viranomaisen kimppuun.

Baijeriin on perustettu niin kutsuttuja ankkurikeskuksia viime vuodesta alkaen. Turvapaikanhakijat oleskelevat ankkurikeskuksissa saapumisestaan aina turvapaikkahakemuksen käsittelyyn ja turvapaikkapäätökseen asti.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa