Kolumnit

Delingpole: Donald Trump tulee tekemään EU:n historiaa

Mitä enemmän näen Donald Trumpin hallintoa, sitä enemmän pidän sen tyylistä, sanoo James Delingpole Breitbart -konservatiivilehdestä.Tässä on ensiluokkainen esimerkki, Ted Malloch – Trumpin ehdokas uudeksi Euroopan unionin suurlähettilääksi – kertoo BBC:n Daily Politics -ohjelmassa asian juuri kuten se on.

Mallochilta kysyttiin, miksi ihmeessä hän haluaisi Euroopan unioniin lähettilääksi.

    DP: Siis tarkoitan, että sinähän et kovin fanita Brysseliä tai näitä byrokraatteja kuten Juncker.
    TM: Niin, minullahan oli taannoin diplomaattivirka, missä autoin Neuvostoliiton alasajossa, joten ehkäpä siellä on jokin toinenkin liitto, mikä tarvitsee hieman kesyttämistä.

Hieman myöhemmin haastattelussa Mallochilta kysyttiin, mitä mieltä hän on EU-komission puheenjohtajasta.

    DP: Mitä mieltä olet Junckerista?
    TM: Herra Junckerhan oli jonkun Luxemburgin kaupungin pormestarina ihan pätevä, ja ehkäpä hänen pitäisi palata siihen hommaan takaisin.

DP:n haastattelija oli kaikessa epäuskossaan kuolla nauruun. Poliitikot tuskin koskaan ovat näin rehellisiä TV:n poliittisissa ohjelmissa. Diplomaatit vielä harvemmin, koska heidän odotetaan olevan työssään hienotunteisia, pehmittävän asioita , eikä pörhistelevän höyheniään. Mitä tulee Mallochin puheisiin EU:a koskien, kukaan muu kuin Nigel Farage ei ole koskaan puhunut yhtä väheksyvästi TV:ssä.

Ted Malloch

Suorapuheinen, EU:a väheksyvä Ted Malloch on kuitenkin mies, jonka presidentti Trump on valinnut Yhdysvaltojen edustajaksi Euroopan unionissa. Ja syy miksi hän teki niin on se, että juuri kuten Mallochkin antoi ymmärtää, presidentti Trump ei pidä lainkaan EU:sta:

    TM: Hän ei pidä ylikansallisesta organisaatiosta, jossa vaaleilla valitsematon byrokraattilauma juoksee amokin juoksuaan, ja joka rehellisesti sanottuna ei ole oikea demokratia.

Euroopassa on käynnissä vallankumous, ja luulenpa, että jopa ne meistä, jotka tukevat Trumpia ja Brexitiä, eivät meinaa pysyä muutoksen vauhdissa mukana.

Täytyy muistaa, että Euroopan unioni oli osittain USA:n luomus, mikä näki sen tapana rauhan takaamiseksi Euroopassa, Ranskan muodostaessa vastavoiman Saksalle, vastahakoisen Britannian hillitessä vastapuolia keskimaastossa. Tämän vuoksi monet peräkkäiset Yhdysvaltojen presidentit ovat salaa pönkittäneet tätä korruptoitunutta, tehotonta, anti-demokraattista instituutiota.

Ja yhtäkkiä, se aika on ohi.

EU on lopussa, ja Yhdysvaltojen uusi presidentti aktiivisesti vauhdittaa sen loppua.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit