Kotimaa Politiikka

Demaripoliitikko Husseinin tarina rasistisen matkustajan jättämisestä tien varteen osoittautui valheeksi – Hussein: ”Halusin parantaa maahanmuuttajakuljettajien työolosuhteita”

Kuva Pxhere.

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun ”Husu” Husseinin tarina rasistisen kyytiläisen jättämisestä moottoritien varteen on osoittautunut valheeksi.

Viikko sitten sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutettu Helsingissä, Abdirahim ”Husu” Hussein kertoi laajaa julkisuutta saaneessa blogissaan pysäyttäneensä ajamansa taksin moottoritiellä ja pyytäneensä rasistista matkustajaa poistumaan kyydistä. Taksi Helsinki selvitti asiaa,  ja tutkinnan lopputuloksena Husseinin väittämää asiakkaan kyydistä poistoa ei ole tapahtunut.

Hussein selitteli valehteluaan halullaan parantaa maahanmuuttajataustaisten autonkuljettajien työolosuhteita.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebook-sivullaan Husseinin kiinnijäämistä. Halla-aho huomauttaa, että ”surkuhupaisinta demarivaltuutettu Husu Husseinin tapauksessa on se, että kerta toisensa jälkeen toimittajat nielaisevat pureskelematta hänen tarinansa ja tekevät itsestään pellen.”

Elokuussa Hussein kertoi saaneensa uhkausviestin, johon oli kirjoitettu ”Kuk Kluk Klan tulee ja näyttä sinule kaapi paika”.

– Halu uskoa saa koomisia piirteitä, Halla-aho kirjoittaa viitaten uhkaukseen liittyvään uutisointiin.

– On tietysti mahdollista, että suomenkielinen rasisti kirjoittaa: ”Kuk Kluk Klan tulee ja näyttä sinule kaapi paika.” Eri asia on, onko se todennäköistä. Toimittajat näyttivät itsekin miettineen asiaa ja varmuuden vuoksi editoivat viestiä vähän uskottavammaksi: ”Ku Klux Klan tulee ja näyttää sinulle kaapin paikan.” Halla-aho toteaa ja jatkaa, että Husseinin jääminen kiinni valehtelusta tuskin saa aikaan muutosta toimittajien suhtautumisessa sosiaalidemokraattiin.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma ilmoitti valtuustoryhmän kokoontuneen tänään illalla käsittelemään Husseinin toimintaa. Ryhmä päätti Husseinia kuultuaan erottaa tämän SDP:n valtuustoryhmästä ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka. Heinäluoma mainitsi erottamisen syyksi valehtelun ja siitä johtuvan luottamuspulan. Jotta Hussein voisi jatkossa toimia ryhmän jäsenenä, häneltä edellytetään rehellisyyttä ja valtuutetun tehtävän mukaista arvokasta toimintaa.

Myös Taksi Helsinki kertoo harkitsevansa jatkotoimia.

– Emme hyväksy epäasiallista käytöstä ja Husun toiminta on mennyt käsiteltäväksi laatutoimikunnallemme, jossa jatkotoimenpiteitä pohditaan, yhtiön twiitissä todetaan.

Abdirahim ”Husu” Hussein Mohamed on somalisyntyinen konsultti ja sosiaalidemokraattien kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Hussein toimi Helsingin Keskustanuorten puheenjohtajana kaksi kautta vuosina 2007–2008.

11.11 klo 22:34 lisätty tieto Husseinin erottamisesta valtuustoryhmästä
11.11 klo 23:07 lisätty tieto Taksi Helsingin harkinnasta

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa