Kotimaa Politiikka

DemFem-feministiverkosto ja Demarinaiset liittoutuvat – ”Erityisesti kuntavaalien alla on tärkeää nostaa feministisiä näkökulmia päätöksentekoon”

Kuihtunut ruusu. Kuva Pxfuel.

DemFem -feministiverkoston toiminta käynnistyy uudelleen vuoden 2021 alusta Demarinaisten yhteydessä.

DemFem on vuonna 2015 perustettu mutta jonkin aikaa tauolla ollut sosialidemokraattinen feministiverkosto. Ryhmä koostuu sosialidemokraattisista feministejä, jotka aktiivisesti ja tavoitteellisesti pyrkivät vaikuttamaan politiikkaan ja yhteiskuntaan feministiseltä ja sosialidemokraattiselta pohjalta.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille feminismiä kannattaville sukupuolesta riippumatta.

– Sosialidemokraattiselle feministiverkoston toiminnalle on suuri tarve. Kansainvälinen konservatismin nousu, vihapuheen yleistyminen ja ikuisuusteemat patriarkaalisen yhteiskunnan ongelmakohdat kaipaavat vahvaa sosialidemokraattista sortavien rakenteiden purkamista, sanoo verkoston puheenjohtaja Maria Mäkynen.

Mäkysen mukaan ”erityisesti kuntavaalien alla on tärkeää nostaa feministisiä näkökulmia päätöksentekoon”.

Verkosto aikoo järjestää Facebookissa ”Feministiset festarit”. Festareiden aikana järjestetään paneelikeskustelu, johon osallistuu muun muassa sosiaalidemokraattien kansanedustaja Hussein al-Taee, joka joutui vuonna 2019 pyytelemään anteeksi vihakirjoituksiaan sosiaalisessa mediassa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa