Kolumnit

Demografia määrää maailman historian

Demografia määrää maailman historian

Demografia määrää maailman historian muutamien tulevien vuosikymmenien aikana. Arviolta vuonna 2045 valkoisista tulee USA:ssa vähemmistö omassa maassaan. Sama trendi on havaittavissa myös Euroopassa. 80-luvulla nämä maanosat, jotka olivat olleet siihen asti demografialtaan melko yhtenäisiä, alkoivat muutoksen kohti monikulttuurisia ja monietnisiä yhteiskuntia. Yhdysvalloissa tämän sai aikaan pääasiassa latinalaisen Amerikan väestön muuttoliike maahan, Euroopassa puolestaan väestön massamuutto Afrikan ja Aasian maista.

Akateeminen ja poliittinen eliitti uskoi, että Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan saapuvat erilaiset etniset ryhmät sulautuisivat alkuperäisväestöön, ja katoaisivat parin sukupolven aikana sekä omaksuisivat läntiset arvot ja normit.

Eurooppalaisen alkuperäisväestön määrä saavuttaa kohta huippunsa, ja sen jälkeen trendi on laskeva, kuten Venäjällä ja Puolassa on jo havaittavissa. Alankomaiden ja Saksan väestö kasvaa vain ei-eurooppalaisten siirtolaisten toisen sukupolven yhä kasvavan määrän vuoksi.

Länsi-Euroopan kansallismielisten liikkeiden nousu, ensimmäinen turkkilainen puolue Alankomaiden parlamentissa, islamilainen terrorismi, Black Lives Matter -liike Yhdysvalloissa sekä päättymätön väittely länsimaissa monikulttuurin puolustajien ja vastustajien välillä, kristittyjen ja islamilaisten välillä, valkoisten ja ei-valkoisten välillä, ovat vain osia koko isosta kuvasta, ja tämä on vasta alkua.

Merkittävät demografiset muutokset eivät millään lailla rajoitu vain Eurooppaan. Afrikan väestö, joka todennäköisesti säilyttää ennennäkemättömän kasvuvauhtinsa vuoteen 2100 saakka, ylittää jo suuruusluokaltaan Euroopan väestön, ja Intian väestön määrä kasvaa suuremmaksi kuin Kiinan vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2100 afrikkalaiset edustavat jopa 40 prosenttia koko maailman väestöstä, antamatta kuitenkaan juuri minkäänlaista panosta maailman bruttokansantuotteeseen. Afrikan bruttokansantuote on vain 2 prosenttia koko maailman bruttokansantuotteesta.

Gefira:
Gefira on geopolitiikkaan erikoistunut ajatushautomo ja kertoo vaalivansa Newropeans-puoleen perustajan Franck Biancherin arvoja. Se on ideologialtaan EU-eliitin vastainen.

Biancheri perusti muun muassa European Students’ Forum -järjestön, jonka pohjalta syntyi Erasmus-opiskelijavaihto-ohjelma.

Lähde: Wikipedia, Euractiv.com

Tulevaisuudessa Afrikassa ja Etelä-Aasiassa elää koko ajan enemmän ihmisiä kuin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Uusliberaalit talousihmiset sanovat, että ihmiset ovat kaikki samanlaisia, helposti toisilla korvattavia riippumatta uskonnosta, perinnöstä tai rodusta, joten Euroopan, Japanin, Yhdysvaltojen ja Kiinan kutistuva väestö voitaisiin ajatusmallin mukaan korvata ”Afrikan nuorilla, energisillä miehillä ja naisilla”, jotka voisivat ottaa maailman talouden kasvun huolekseen.

Jos katsotaan mitä on tapahtunut Yhdysvaltojen kaupungeissa joissa afroamerikkalainen väestö on enemmistönä, Haitia tai Afrikan valtioita, toiveet eivät kuitenkaan nouse kovin korkealle.
Esimerkiksi Afrikan talouden toimivuus perustuu yhä Euroopan ja Kiinan tekniseen ja taloudelliseen tukeen.

Meneillään oleva demografinen muutos luo suuria etnisiä jännitteitä, ja sillä on suuria vaikutuksia maailman talouteen, jotka eivät kuitenkaan välttämättä ole toivottuja. Demografinen muutos tulee jatkuessaan nykyisellä kurssillaan muuttamaan Euroopan perusteellisesti, ja se tulee olemaan katastrofi Afrikalle.

Gefira

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa