Kotimaa

Diakonissalaitos taistelee yhdenvertaisuuden puolesta Helsinki Priden virallisena kumppanina

Kuva Diakonissalaitos.

Diakonissalaitos taistelee vuoden jokaisena päivänä ihmisarvon, ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta – myös Helsinki Priden virallisena yhteisökumppanina.

– Diakonissalaitoksen ytimessä sykkii vahva sydän ja voimakkaat arvot: ihmisarvo, kristillinen lähimmäisenrakkaus sekä uudistaminen. Arvoista jokainen yhdistyy Pride-yhteisön yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden sanomaan voimallisesti, ja siksi meille on tärkeää olla jälleen Helsinki Priden virallinen yhteisökumppani, sanoo toimitusjohtaja Olli Holmström.

Pride on Suomen suurin sukupuoli-ideologinen tapahtuma ja nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ääntä.

– Koko Diakonissalaitoksen konsernille Pride-viikko on oiva hetki katsoa peiliin ja keskustella yhdenvertaisuudesta sekä siitä, millainen rikkaus monimuotoinen työyhteisö meille on, sanoo hyvinvointipäällikkö Jenni Toivonen.

Yhdenvertaisuutta Diakonissalaitos on jo jalkauttanut pitkälle omiin rakenteisiinsa. Esimiehistä on tehty jo esihenkilöitä, lakimies on taipunut juristiksi ja muun muassa palveluesimiehet ovat nykyisin yksikönjohtajia. Henkilöstöä on koulutettu ”sateenkaareviin kohtaamisiin”, ja laitoksen ”esihenkilöpäivän” teemana oli vieraanvaraisuus.

Tänä vuonna Helsinki Pridea juhlistetaan Diakonissalaitoksen yksiköissä ympäri maata monin eri tavoin. Laajoja marsseja ei tänä vuonna koronan vuoksi järjestetä, mutta yksiköitä ja tiimejä on kannustettu tekemään viikosta oman näköisensä tapahtuma.

Yksi historiallinen askel ”sateenkaarevan” Diakonissalaitoksen rakentamiseksi otettiin Pride-viikon tiistaina, kun taloon perustettiin työntekijöiden sateenkaariverkosto. Verkostoon kutsutaan mukaan sekä sateenkaari-ihmiset että yhdenvertaisuuden puolesta toimivat liittolaiset.

Tilaa
Ilmoita
guest

25 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juukeli

Loppuis jo tuo paskanjauhaminen ja tulis oikeita asioita kuinka hävitetään tää viher konkurssi ja törkeä polttoaine verotus

kasimir

Suomessahan se on helppo hyvesignaloida homojen ja muiden vähemmistöjen oikeuksien perään, mutta menisivät afrikkalaisen maan suurlähetystölle mielummin. Tai Iranin, Turkin, Kiinan konsulaatin porteille. Siellä voisi kenties edes jonkun verran vaikuttaakin. Niin ja mikä ihme siinäkin on että Israelin lippuja kyllä poltetaan ja tallotaan aina kun Israel – tuo Lähi-Idän demokraattisin ja suvaitsevin valtio puolustaa itseään terroristeja vastaan, mutta uiguurien suhteen vallitsee täysi hiljaisuus. Kiinaa voisi kritisoida myös ”ilmastoterrorismista” (ei elokapinakaan kritisoi Kiinaa) Taiwanin/Hong Kongin/Tiibetin/Xinjiangin kohtelusta. Mutta ei, huomio keskittyy Suomeen ja suomalaisiin. Meillä ei ole juuri mitään korjattavaa ihmisoikeusasioissa.

Siis joku pride-kulkue on vain yksi friikkisirkus, he eivät ymmärtääkseni edes vaadi Suomeen mitään parannuksia, koska täällä ei tosiaan ole mitään parannettavaa. Suomessa saa olla ihan avoimesti homo, transu, musta, muslimi jne, eikä ketään kirjaimellisesti kiinnosta. Siksi tällainen puolialastomien lateksiasuisten ukkojen/akkojen pervoperformanssi keskellä Manskua ja lasten silmien edessä vituttaakin. Ei mulla ole ikinä ollut mitään ongelmaa hippien ja homojen yms kanssa. Ei silti tartte tulla hieromaan mun (saati lasten) naamaan tätä omaa ideologiaa. En halua heteroidenkaan marssivan katujen tukkeena ja julkisesti – ja etenkään stringeissä jne. Ei heteroidenkaan pidä pitää julkista älämölöä panemisesta Sen, mitä sä teet sun omassa makkarissasi, ei tarvitse olla julkista tietoa. Ettekä te ole mitenkään oppressoituja tai alistettuja Suomessa – muutenhan te ette voisi täällä marssiakaan asianne puolesta.
:Sama juttu BLM:n suhteen: Jokainen suomalainen allekirjoittaa sen että mustien elämällä on väliä, siksi tuon sanominen onkin niin absurdia ja outoa. Heidän elämänsähän on jopa korkeammalle arvostettu kuin valkoisten Eihän meillä ole miekkareita koiranpentujenkaan puolesta, että näitä ei saa heittää järveen alasin jalkaan sidottuna. Koska jokainen suomalainen pitää tuota sanomattakin selvänä vääryytenä.
Menkää pitämään pride-kulkue suvaitsevaisten suomalaisten naaman edestä mielummin moskeijan edustalle. Vai eikö sitä aidosti ”homoja vainoavaa kansanosaa” (ei toki kaikki) uskalla provosoida kun tiedätte miten julma ja periksiantamaton kanta näillä on tähän sateenkaariaatteeseen? Se, että laittaa profiilikuvakseen sateenkaarilipun, ei todellakaan vaadi keneltäkään mitään rohkeutta tai edes ylimääräistä vaivannäköä kun kirjaimellisesti jokainen suomalainen instanssi, media, yliopisto, ja ykityisihminen on JO asianne puolella.

Tohtori

Kaikki asiat joita tässä suvaitaan tulevat päättymään lopulta karmeaan tappioon. itsensä tälle alistavat ja antautuvat nuoret , joiden pitäisi tulevaisuudessa rakentaa tätä maatta on käytetty.
Tulevaisuus ei toimi näin, jos maalaamme siitä kuvia ja mielikuvia tehdäksemme suvaitsevaisen yhteiskunnan. Se ei missään muodoissaan voi koskaan toimia, sillä emme voi vaikuttaa tuhannen vuoden kiistoihin, emmekä asioihin mistä emme tiedä edes mitään.
On täysin väärin ajateltua, että osaajat ja osaamattomat 100% heistä jotenkin sopeutuisivat maailmaan, missä raha ratkaisee kaiken, heillä sitä ei ennen ollut ja nyt sitä saa uhriutumalla. Riittää, että olet tummempi kuin kantaväestö, riittää jos osaat valehdella, riittää jos osaat puhua ainoastaan paskaa ”omaa äidinkieltäsi” mitä kukaan ei ymmärrä, riittää jos olet ainoastaan avuttomassa tilassa oleva avuton aikaansaaja, kyllä suvakki sos tarjoilee, jopa opastaa kaiken.
Mitäpä siitä enempää jauhamaan, olemme äänestäneet,”mikäli sellaista enään olemassa on” Se on vain päätetty. Olemme puhuneet mitä’än vaikutusta sillä ole mihinkään asiaan, Kansa on unohdettu KANSA, joka valitsee omat päättäjät. He kaikki ovat pettäneet meidä… jokainen.
On mukava elää elämää missä mitään joka koskee rakasta Suomea EI ole enään merkitystä.!

John Quiman

Suvakki luulee, että ihmisistä tulee hyviä kertomalla niille, miten ollaan hyviä. Se luulee, että maailmasta tulee hyvä sillä, että asiasta päätetään eduskunnassa. Tosiasiassa sellainen toimii yhtä hyvin kuin päätökset kesän säistä.

Ilkka Forsten

Hyvä että yritykset ja yhdistykset itse listautuvat omalla nimellään vihersosialismin kannattajaksi, niin ei tarvitse miettiä kenelle rahojaan jakaa. Tiedoksenne saatan että boikotoin KAIKKIA niitä tahoja, jotka ilmoittavat olevansa pride yms aatteen läpitunkemia kolhooseja.
En rahottanut Neuvostoliittoa, joten en rahota myöskään DDR peräistä kommunismia mikä sisällytetään asioihin olettaen, että nielen sen ilman kritiikkiä. Suomessa on jo tasa-arvo kaikkien välillä, sen muuttaminen prideaatteen pelinappulaksi ei tee muuta kuin synnyttää inhoreaktion ja en ole ainoa jolle niin käy.

Sampo Maa

Rikas monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus tarkoittaa lähemmin tarkasteltuna aina islamia. Ei tässä homoista ole kyse. Suomessa homo saa olla homo, kukaan ei sen takia käy kadulla kimppuun. Joten sopii miettiä minkä puolesta tässä oikein liputetaan. Pride on tapahtuma johon tietynlaista kulttuuria edustavat miehet osallistuvat vain ja ainoastaan saadakseen sieltä vapaamielistä naisseuraa mukaansa. Ja sitähän löytyy. On siellä tietysti niitä homojakin, mutta sen kestää jos löytyy kurvikas blondi kainaloon juhlimaan rikasta monimuotoista yhdenvertaisuutta.

Ilkka Forsten

Voi sentään, ja minä kun kuulin juuri erään homon valitusikermän siitä kuinka hänet yhtenään nuijitaan vaikka aihetta ei ole. Aina tulee poijuun kun laittaa huulikiillettä ja kesämekon. Kaduilla vapaana partioivat Odinit kuulemma nokittaa välittömästi, mitä hiukan kritisoisin, sillä en ole lukenut yhtään uutista mistään mediasta jossa kerrottaisiin näin tapahtuneen.
Jos se olisi totta, olettaako joku ettei YLE tai vastaava puppugeneraattori heittäisi välittömästi uutista eetteriin ja vaatisi oikeutta ” vähemmistön ” kaltoin kohtelusta ?
Apropoo, Suldaan Said Ahmed onkin taas Somali kun pääsi eduskuntaan. Ennen tätä hän on AINA julistanut olevansa Suomalainen. Eikö olekin ihmeellistä ? Vattumainen ihminen sanoisi että hän luovii aina sen mukaan mikä sopii tilanteeseen, ja minä puolestani totean että hän on somali siitä riippumatta missä norkoilee tai mitä tahansa julistaakin. DNA testi olisi niin hyvä näyttö sille mikä hän on perimältään, mutta emme voi tehdä testiä koska Lii Andersson näkee sen kidutuksena ja rodullistamisena.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Sampo Maa

Niin, jos muistelen nuoruuttani Helsingissä, niin olihan siellä jengejä, taikka löyhiä kaveriporukoita jotka saattoivat käydä homojen kimppuun, mutta samat pojat saattoivat käydä kenen tahansa kimppuun kunhan olivat tarpeeksi päissään. Kävivät ne minunkin kimppuuni, eivätkä suinkaan siksi, että olisivat luulleet minua homoksi. Valitsivat vain väärän uhrin sinä iltana. Poliisi vei yhden niistä sairaalaan, minä pääsin kotiin nukkumaan. Oli miten oli, Suomi on maa jossa pekka haavistot ja jari sillanpäät saavat toteuttaa itseään ihan vapaasti, että ei pitäisi paljoa valittamista olla.

Ilkka Forsten

Olen sen ikäinen äijä että olen ehtinyt näkemään melko paljon myöskin 1970 luvulta lähtien katujen elämää. On totta että silloinkin oli ne omat köörinsä ja tappeluita syntyi. Se ei siis ole mikään tämän ajan ilmiö, mutta silloin ei ollut mitään systemaattista valikointia kehen kohdistetaan toiminta. Jos jotain siihen viittaavaa mahdollisesti olikin, se rajoittui kaupungin eri asuinalueiden väliseen nahisteluun jossa ei puukotettu ketään eikä omaisuutta varastettu.
En muista että olisi koskaan puhuttu jostain seksuaalisesta ryhmästä, ei edes humalassa, joten uskallanko nyt olettaa heidän voineen kulkea ilman uhkaa vaikka missä. Heitä siis oli olemassa, juuri ne samat ryhmät kuin tänäkin päivänä, mutta toiminta rajoittui heidän keskinäiseen kanssakäymiseen ilman mitään liputusta. He eivät provosoineet ketään inttämällä että sortaminen ja epätasa-arvo kulkee rasitteena kaikkialle.
Oli siis helppoa myöhemminkin mieltää heidät olemassa olevaksi joukoksi, joskin harmittomaksi sellaiseksi. Tänä päivänä asia on saanut megalomaaniset mittasuhteet josta ei olekaan seurannut suvaitsevaisuuden lisääntyminen vaan jonkinlainen epäluulo, sekä suoranainen hermostuminen koska asian pakkosyöttö tuntuu liioitellulta. Kirjainlyhenteet vaan kasvaa kasvamistaan, eikä siinä ole enää mitään loogisuutta, sillä nyt jo mikä tahansa jolla on olevinaan intressi vastustaa ” heteronormatiivisuutta ” tai ” rakenteellista rasismia, ” kelpaa osoitukseksi heteroiden ylivallasta.
Ei ole olemassa mitään ylivaltaa. On vain heterot joita on suurin osa kansasta ilman että he millään tavalla olisivat valinneet suuntautuneisuutensa. En minä ole mitään valinnut, synnyin tällaisena eli pidän naisista ja koen heidän läheisyytensä normaalina. Joku pitää samasta sukupuolesta samoin perustein. Miksi tästä pitää nyt paisuttaa ongelma jossa lopputulemana on kaikkea muuta kuin toimiva yhteiskunta ? Tämä on kaiken lisäksi muuttumassa yhä enemmän poliittiseksi peliksi vaikka sen piti alunperin olla sukupuoliin liittyvä kysymys, ja kysymys siitä onko kaikilla oltava samat oikeudet. Totta kai on oltava, mutta tapa millä homojen asiaa nyt ajetaan ei enää nojaa tasa-arvoiseen yhteiskuntaan vaan heteroseksuaalisuuden normittamiseen joksikin, mikä ei olisikaan luonnollista.
En minä vihaa homoja tai lesboja sen enempää kuin muitakaan seksuaalisuuden ilmentymiä, ja en vihaa niistä mitään jos asioissa pidetään järki kädessä ja nähdään muutakin kuin se oma viiteryhmä. Minä en koe mitään puistatusta jos ajattelen asiaa siltä kannalta, että he voivat elää ja olla kuten haluavat, mutta ehtona on ettei minua(kaan) pakoteta olemaan ainaisten syytösten kohde tai mustamaalata minun seksuaalista identiteettiäni. Ei tämän pitäisi olla vaikeaa millään tavalla, eikä se olisikaan ellei poliittiset toimijat olisi omineet asiaa omakseen ja tehneet siitä puolueilleen kynnyskysymystä. Itse asiassa tunnen enemmän epäluuloa poliitikkoja kohtaan kuin itse ryhmää jota he ovat puolustavinaan. Seksuaalisuus ei ole poliittista ellei siitä tehdä sellaista, ja nyt se on tehty eikä tulos ole mitään onnea kenellekään. Tähänkö sitä on haluttu päästä, ja jos niin onko olo nyt onnellinen ?

John Quiman

Aikoinaan, kun vielä oli riittävän höpsö käydäkseen tansseissa, kävin hakemassa naisen tanssimaan. Ihan vaan takaapäin nähden. Kun pääsin kysymisasentoon, vaikutti vähän oudolta, mutta en kehdannut olla kysymättä. Ja niinhän se olikin itsensä naiseksi tunteva miespuolinen. En sanonut pahaa sanaa, mutta en tanssinut kahta kappaletta, kuten tapana on ollut, vaan yhden jälkeen vein sen takaisin hänen pyötäänsä. Jotenkin halusin pois siitä tilanteesta. Olin kuitenkin ikään kuin en olisi huomannut koko juttua.

Kun menin omaan pöytääni, nauroi kaveri ratketakseen, mutta kukaan ei sanonut pahaa sanaa sille transu- tai mikähän olikaan tapaukselle. Niihin aikoihin harvempi osoitteli ketään mistään vammasta tai erikoisuudesta.

Tietäen mitä itse on mistäkin ajatellut ja miten toiset joskus aikoinaan suhtautuneet erikoisuuksiin, näyttää kyllä omituiselta kiihkoilulta tämä nykyinen syyttelevä linja ja pridevouhotus. Vasemmistolaisten, taistolaisten ja stalinistien taktiikka oli jo 60-luvulla varsin hyökkäävä. Ilmeisesti monet ihmiset menevät hyökkäävän syyttelyiden vuoksi kipsiin ja vastus pienenee. Unohtavat tarkastella, mitä todella on sanottu ja kuin totta se sanottu oli. Sitten käydään puolustukseen, jotta en minä kannata sellaista, enkä ole sellainen, vaikka tosiasiallisesti ei ole alunperinkään ollut mitään katetta syyttelevälle hyökkäykselle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Ranskassa transsuäijät on raiskanneet lesboja, käyttäen perusteena oikeutusta joka lähtee siitä liikkeelle, että ellei lesbo anna transsulle, hän on transvihamielinen… Kuulostaako skitsofreniselta ? Epäilemättä koska se on sitä.
Tietenkin siinä on kyse TASA-ARVOSTA, emme kiistä tätä vaikka suoraan sanottuna en ole sitä mieltä nyt enkä milloinkaan. Olen se vähän koulutusta saanut, keski-ikäinen, valkoinen ja punaista lihaa syövä heteromies, eli syyllinen kaikkeen aina pihtisynnytyksestä alkuräjähdykseen joskin päinvastaisessa järjestyksessä.

Sampo Maa

Näin se on, että kaikki on suhteellista. Sateenkaarimiehet saattavat innostua tytöstä ja lesbot saattavat yhtäkkiä mennä naimisiin miehen kanssa. Mutta se se kai on sitä monimuotoisuutta.

John Quiman

Noissakin tapauksissa on mitä luultavimmin kyseiset lesbot olleet sitä mieltä, että miesten tulee hyväksyä transumiehet naisina ja rakastella sekä rakastaa ja pitää niitä oikeina naisina. Kun sitten transumies sattuu lesbon kohdalle, ei se enää olekaan oikea nainen.

Hyvin menee

Alaspäin menee vain maailman meno päivä päivältä. Usko on mennyt jo joka päivä. Meno on jo niin kahelia, että moposta näkyy vain takavalo metsässä.

Ansku

Kyllä Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin kääntyisi haudassaan, jos tietäisi, mitä laitos nykyään tekee

Kata

Voi luoja nähköön..joskus Diakonissalaitos on kunnioitusta herättävä mesta…eikö olis voitu kutsua vaikka miespuolista ”esinahka” ja naispuolista ”esipi..hka”oisko ollu tasapuolista?Nämä hullutukset menevät niin pitkälle että joku jokin päivä hermostuu…voikohan täällä jakaa videota..kokeilen.https://www.youtube.com/watch?v=oWgnepX54Lg
Näin pitkälle on menty mutta onneksi tämä nainen,musta vielä ettei voida syyttää supremessyksi,nousi vastaan.Hatunnosto hänelle!Jos olis oma lapsenlapsi tuolla altaalla…niin…

John Quiman

Siinä tuli videolla selväksi mitä luultavasti valtaisa enemmistö ajattelee, mutta vain harvat uskaltavat sanoa sen ääneen, koska pelätään suvakkien leimakirveshyökkäyksiä. Jos kaikki, jotka pitävät nykyistä sukupuolivouhotusta epätotena, sanoisivat mielipiteensä ujostelematta ääneen, loppuisi suvakkien leimakirveshyökkäily siihen paikkaan. Sen sijaan suvakit eivät enää uskaltaisi huudella mitään.
Politikotkin kokisivat siinä tapauksessa valaistumisen ihan yön yli, koska äänten saaminen edellyttäisi toisenlaista näkemystä ja sateenkaariliputkin katoaisivat historian hämärään. Sehn jäkeen poliitikot sanoisivat vain, että olihan siihen aikaan sellaista, mutta en minä sitä kannattanut. Ja se valokuva, jossa olen sateenkaarilipun kanssa – no minä vain pidin sitä, enkä edes tiennyt mikä se oli. Jaa se puhe, jonka pidin – olin saanut väärän puheen muistiinpanot ja siinä puhuessani en ymmärtänyt mitään lukemastani.

Kata

Kyllä näin..tuli vain mieleen kun tuota katoin että voi olla melko monta ”spa” paikkaa minne nämä” itsensä naiseksi kokevat”pedarit pääsee hillumaan vapaasti koska juuri tuo järkky leimakirves-pelko on tehnyt ihmisistä ihan sekoja!Hyväksytään moraalittomuus koska pelätään…lopun alkua.
Tuo nainen oli ihanan suorasanainen!

Jussi Hämäläinen

Diakonissalaitos on vielä Punaista Ristiäkin ahneempi, vastuuttomampi ja vahingollisempi yhteisö, joka kaikin tavoin ajaa maahanmuuttoa Suomeen vain saadakseen itse enemmän iskettyä suonta valtiolta ja enemmän kassaansa veronmaksajien maksamaa rahaa. Molemmat näistä parasiiteistä verhoutuvat hurskaasti auttavaisuuden kaapuun, mutta molemmat ovat pelkkiä liikelaitoksia, joiden päätehtävänä on maksimoida voitto eikä toisten auttaminen. Se kun vain on metodi, jolla rahat kääritään.
Diakonissalaitoksen touhut eivät yhtään sen enempää siedä lähempää tarkastelua kuin sietävät Punaisen Ristinkään touhut. Raakoja, ahneita busineksia molemmat.

pää määrää

Seksuaalisuuden korostaminen pilaa Suomen nuorison. Pride tilaisuudet tulisi lopettaa. Pääasia on tyydyttää 5 minuutin halunsa jollakin normaalilla tai epänormaalilla tavalla.
Nuoriso oppii olemaan kunnioittamatta ja arvostamatta ystäväänsä sen jälkeen, kun pariskunnan kiihkovuodet ovat ohi, vaikka elämä jatkuu vielä kymmeniä vuosia.

John Quiman

Seksuaalisuuden korostaminen ja seksin korostaminen johtavat fyysistyvään käsitykseen rakkaudesta, joka ei ole rakkautta lainkaan. Sotkevat vain ihmisen mieltä ja puhuvat oikeudesta rakkauteen, kun puhuvat seksistä ja sukupuolesta riippumattomasta avioliitosta. Seksi ei edellytä rakkautta, eikä rakkaus edellytä seksiä. Avioliitto ei edellytä rakkautta, eikä rakkaus edellytä avioliittoa. He kuitenkin pyrkivät paketoimaan kaiken tuon ikään kuin samaksi asiaksi.

Rakkaus on henkistä läheisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Miehen ja naisen välinen rakkaus voi johtaa perheeseen ja luonnolliseen avioliittoon, olipa se paperilla tai ei.

Samaa sukupuolta olevien välinen rakkaus on hyvää ystävyyttä, eikä se johda seksiin, koska seksi on luonnostaan eri sukupuoleen yhtymistä. Jos se johtaa seksuaalisten halujen tyydyttämiseen, on johdotus sekaisin, mutta mikäli touhuavat omasta vapaasta tahdostaan, eipä se muille kuulu. Setamiehet ja -naiset tapaavat kuitenkin olla täysin fyysisessä käsityksessä rakkaudesta, siis eivät käsitä mitä rakkaus on, vaan kokevat kuksimishalut rakkaudeksi, vaikka se on pelkkää fyysistä himoa, ei lainkaan rakkautta.

Kata

Eipä tuota selvemmin voisi kertoa!

Vieno Huttunen

”Esimiehistä on tehty jo esihenkilöitä.”

Minusta se, että naista on voitu kutsua esimieheksi, on ollut askel tasa-arvoistumisen suuntaan. Mikäli halutaan olla neutraaleja, voi esimiesasemassa olevaa kutsua pomoksi. Esimiessana on minusta lähinnä kömpelö yritys häivyttää sukupuoli. Sukupuolen häivyttäminen taas ei ole tasa-arvoa, kun kohteet, joiden pitäisi olla ekvivalentteja katoavat.

Se, mikä jäi puuttumaan, on miespuolisten aiemmin naisen työtehtäviksi mielletyissä rooleissa olevien kutsuminen feminiinillä ammattinimikkeellä. Esim. ”Illan emäntänä toimii….”. Toisaalta tällekin on vastine ”Illan isäntänä toimii…” Ja lentoemännän miespuolinen vastine on stuertti.

Vieno Huttunen

Siis esihenkilösana, ei esimiessana, on tuo kömpelö yritys häivyttää sukupuoli.

John Quiman

Sanana ”esimies” ei ole ollut ongelma ennen kuin vihervassut keksivät luoda siitä ongelman. Eduskunnassakin on puhemies, olipa henkilöllä killuttimet tai ei, eikä sitä ainakaan vielä ole harkittu muutettavaksi joksikin muuksi. Tämäntapaiset ”ongelmat” ovat täysin keksittyjä ongelmia ja sitten monet tarttuvat koukkuun ja niinpä on alkanut hysteria, jossa ongelmia keksitään ihan vaan todisteeksi siitä miten keksijä on hyvä ihminen, eikä kannata epätasa-arvoa mikromillin vertaa.