Eurooppa Maahanmuutto

Die Welt myöntää: suurin osa Eurooppaan saapuvista siirtolaisista ei ole oikeita pakolaisia

Kuva Shutterstock.

Saksalainen Die Welt tunnustaa, että ylivoimaisesti suurin osa Välimeren yli veneillä saapuvista siirtolaisista ei ole oikeita pakolaisia eivätkä todennäköisesti saa turvapaikkaa Euroopasta.

Die Welt -julkaisun poliittinen päätoimittaja Marcel Leubecher kirjoitti maanantaina Eurooppaan Välimeren yli saapuvista kolmansien maiden siirtolaisista.

– Vastoin yleistä uskoa, suurin osa Italiaan saapuvista ei ole pakolaisia. Lähtömaita tammikuussa oli pääasiassa Algeria, Norsunluurannikko ja Bangladesh, päätoimittaja huomautti.

Hän jatkoi toteamalla, että 95 prosenttia edellä mainituista maista lähtöisin olevien henkilöiden turvapaikkahakemuksista hylätään. Esimerkiksi sisällissotaa käyvän Libyan kansalaisia ei Välimeren yli saapuvien joukossa ei juurikaan ole.

Välimeren yli Eurooppaan saapuvien siirtolaisten määrä on laskenut muutaman vuoden takaisista huippuvuosista, mutta silti EU:n pelastusoperaatio Välimerellä, Sophia, on saanut lisääntyvää kannatusta Euroopan huippujohtajien parissa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on vaatinut aiemmin lakkautetun EU-johtoisen pelastusoperaation käynnistämistä uudelleen. Kaikki eivät kuitenkaan halua operaation jatkamista. Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz sanoo, että operaatio on aiemmin osoittautunut tuhansille laittomille siirtolaisille ilmaiseksi matkalipuksi Eurooppaan.

Siirtolaisten tuominen Eurooppaan turvapaikkahakemuksen käsittelyä varten on osoittautunut monella tapaa ongelmalliseksi. Vaikka suuri osa turvapaikanhakijoista ei saa myönteistä turvapaikkapäätöstä, merkittävä osa heistä jää joka tapauksessa Eurooppaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa