Eurooppa

Dokumentti kertoo toisen maailmansodan aikaisesta puolalaisten lasten keskitysleiristä – Facebook esti filmin mainostamisen koska ”se on poliittinen” – VIDEO

Facebook on estänyt dokumenttifilmin mainostamisen. Filmi käsittelee toisen maailmansodan aikaista keskitysleiriä, jossa vangit olivat puolalaisia lapsia.

Facebookin mukaan filmi on poliittinen, joten sitä ei voida mainostaa muualla kuin Puolassa. Filmin ensiesitys oli joulukuussa Puolan Kansallisen muistamisen instituutin (Instytut Pamięci Narodowej, IPN) Facebook-sivulla.

Filmi ei ole missään määrin poliittinen, toteaa Kornelia Zaborska IPN:stä.

Dokumentti kertoo natsien vuonna 1942 Łódźiin rakentamasta keskitysleiristä, jota sanottiin paikan korkean kuolleisuuden vuoksi Pikku-Auschwitziksi. Leiri oli tarkoitettu 6-16 -vuotiaille puolalaisille, mutta sinne vietiin jopa seitsenkuisia vauvoja.

Lapset vietiin leiriin pikkuvarkauksista kuten ilman lippua raitiovaunulla matkustamisesta tai kerjäämisestä. Laitosta käytettiin myös vankilana nuorille, joiden epäiltiin kuuluvan saksalaismiehittäjiä vastaan taistelevaan vastarintaliikkeeseen.

Englanniksi tekstitetyn dokumenttifilmin voi katsoa alla olevasta toistimesta.

Lähde Radio Poland, IPN

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit