Eurooppa Maahanmuutto

Donald Trump Espanjan ulkoministerille: ”Euroopan yhteiskunnat eivät kykene integroimaan kaikkia maahantulijoita, erityisesti jos tulijat ovat muslimeja”

Donald Trump, kuva Coast Guard photo by Petty Officer 2nd Class Patrick Kelley / public domain
Donald Trumpin mukaan Euroopan maahanmuutto-ongelmaa ei tulla ratkaisemaan lähitulevaisuudessa. Hän on myös ehdottanut muuria Saharaan jarruttamaan Eurooppaa nyt ja tulevaisuudessa kurittavaa maahanmuuttoa.

Espanjan ulkoministeri Josep Borrell kertoi tiistaina USA:n presidentin Donald Trumpin Euroopan tilaa koskevista lausunnoista Club Siglo XXI:n keskustelutilaisuudessa.

Trump oli huomauttanut, että Euroopan maahanmuutto-ongelmaa ”ei tulla ratkaisemaan lähitulevaisuudessa, koska kyse on identiteetistä, kulttuurista ja kapasiteetista sulauttaa muukalaiset yhteiskuntaan, eivätkä Euroopan yhteiskunnat kykene rakenteellisista syistä integroimaan yhtä prosenttia enempää” erityisesti, jos tulijat ovat muslimeja.

Myös Borrell näkee aikojen muuttuvan. Hänen mukaansa 90-luvun politiikkaa selittänyt slogan ”It’s the economy, stupid” on muuttumassa muotoon ”It’s the identity, stupid”. Ihmiset etsivät vastauksia sellaisiin kysymyksiin kuin ”mikä on kansallisvaltio, mikä on kansakunta ilman valtiota ja voiko kukin kansakunta rakentaa oman valtionsa”.

Trump oli muistuttanut siitä, että samaan aikaan kun poliitikot Euroopassa tavoittelevat mainetta ja näkyvyyttä ja ”spekuloivat hypoteettisilla Marshall-apusuunnitelmilla”, niin Kiina on lyönyt pöytään 65 miljardia investoidakseen ne Afrikan infrastruktuuriin.

Trump oli myös tehnyt selväksi, että Afrikan väestö kaksinkertaistuu seuraavien 20 vuoden aikana ja ehdottanut muurin rakentamista Saharaan maahanmuuton jarruttamiseksi.

Asiasta kertoi Europapress.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit