Kotimaa Rikos

Draama vastaanottokeskuksessa: Humalaiset turvapaikanhakijat riehuivat – oluttölkki lensi ja puukko heilui

Kuva Pxhere.

Ilmeisesti Lähi-idästä liikkeelle lähteneet 26- ja 29-vuotiaat turvapaikanhakijamiehet tuomittiin Lapin käräjäoikeudessa sakkoihin.

Tapahtumat käynnistyivät Rovaniemen vastaanottokeskuksessa kesäkuussa 2019, jonne poliisi sai hälytyksen.

Miehet asustelivat vastapäisissä huoneissa – ja he olivat humalassa. Yllättäen turvapaikanhakijamiehille tuli riitaa, jonka seurauksena 26-vuotias paiskasi oluttölkin 29-vuotiaan naamaan.

Tilanne laantui hetkeksi, kun riitapukarit talutettiin omiin huoneisiinsa rauhoittumaan. Rauha kuitenkin osoittautui vain välirauhaksi, sillä pian 29-vuotias ilmestyi toisen miehen ovelle puukon kanssa.

Isku osui kuitenkin vain oveen. Silminnäkijän mukaan 29-vuotiaalla oli pahat mielessä, ja jos hän olisi osunut, isku olisi tappanut.

26-vuotias ei kuitenkaan aikonut alistua kohtaloonsa vaan sieppasi kepakon, jolla hän puolusti itseään. Pian molemmat löivät toisiaan, yksi nyrkeillä, toinen kepakolla.

Oikeudessa 26-vuotias väitti heittäneensä oluttölkin 29-vuotiaan naamaan itsepuolustustarkoituksessa.

29-vuotias  puolestaan väitti, että ei muista koko puukotuksen yrityksestä yhtään mitään. Hän myös väitti, että hänellä ei ollut mitään teräasetta.

Lapin käräjäoikeus totesi miesten syyllistyneen heille syyksi luettuihin rikoksiin.

26-vuotias tuomittiin pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon, mikä miehen tuloilla tekee 240 euroa.

29-vuotias puukkojunkkari puolestaan sai pahoinpitelystä ja pahoinpitelyn yrityksestä 6 kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi mies joutuu korvaamaan toiselle osapuolelle kivusta ja särystä 500 euroa sekä kärsimyksestä 400 euroa.

26-vuotiasta jo aiemminkin avustaneen asianajajan palkkiot 1899 euroa maksaa Suomen valtio. Käräjäoikeuden asiakirjoista ei käy ilmi 29-vuotiaan oikeudenkäyntikuluja.

Lähde Lapin käräjäoikeuden tuomio.

  • 459
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset