Eurooppa Rikos

Dresdenin murha: Tutkijat epäilevät islamistista motiivia

Kuva Wikimedia Commons.

Lokakuun 4. parikymppinen syyrialainen hyökkäsi veitsellä aseistautuneena kahden turistin kimppuun Dresdenissä. Kulttuuripalatsin lähellä tapahtunut veitsi-isku jätti jälkeensä yhden kuolleen ja yhden vakavasti haavoittuneen.

Veitsi-iskun tekijä jätti tapahtumapaikalle aseen, keittiöveitsen, johon jääneen DNA:n perusteella tutkijat löysivät tekijän poliisin DNA-tietokannasta.

Syyrialainen osoittautui ”poliisin vanhaksi tutuksi”. Mies on joulukuussa 2019 tuomittu kolmeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi vankeuteen viranomaisten kimppuun käymisestä ja näiden pahoinpitelystä. Mies kuitenkin vapautettiin nuorisovankilasta jo syyskuun 29. päivä 2020.

Syyrialainen on ollut Saksassa vuodesta 2015 alkaen ja häntä on ”suvaittu” [saksalainen käytäntö, jossa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut voi jäädä Saksaan].

Mies ei vienyt uhreiltaan arvoesineitä, eikä tapausta tutkita ryöstönä. Sen sijaan rikokseen saattaa liittyä islamistinen motiivi.

Miehen kiinnostuksen ISIS-järjestöstä sanotaan kasvaneen jo vuonna 2017 ja hän on myös rekrytoinut jäseniä pahamaineiseen islamilaiseen terroristijärjestöön.

Vankilassa ollessaan mies olisi radikalisoitunut entisestään ja siksi hyökännyt turistien kimppuun veitsellä aseistautuneena.

Saksin AfD-johtaja Jörg Urban on helpottunut murhaajan jäätyä kiinni.

– Viime viikot ovat olleet tosi noloja dresdeniläisille, kun murhaaja on ollut vapaana … Dresdenin teurastus osoittaa taas kerran kauhealla tavalla, millaisia ihmisiä CDU [Angela Merkelin puolue] on antanut muuttaa Saksaan.

Lähteet Junge Freiheit, Focus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa