Eurooppa Maahanmuutto

Duisburg sai ensimmäiset esteensä terrori-iskun varalle

Kuvituskuva. Alaslaskettava terrorismieste Saksassa. Kuva Johann H. Addicks / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Saksalainen Duisburgin kaupunki saa monien muiden Saksan kaupunkien tavoin terrori-iskun varalle rakennetut esteet .

Duisburg sijaitsee Ruhrin alueen länsiosassa Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa. Kaupungin historia ulottuu roomalaisaikaan saakka. Toisen maailmansodan pommituksissa lähes täysin tuhoutunut kaupunki varautuu taas iskuihin – tällä kertaa terrori-iskuihin.

Duisburgin keskustaan on asennettu ensimmäiset esteet terrori-iskujen varalle, kertoo WAZ. Esteiden tarkoituksena on suojata kaupungin keskustaa ajoneuvoilla suoritettavilta terrori-iskuilta, jollaiset ovat kurittaneet Euroopan kaupunkeja vuodesta 2015 alkaen islamilaisista maista suuntautuneen siirtolaisvirran alkamisen jälkeen. Nyt asennetut esteet ovat kiinteitä, mutta tarkoitus on asentaa myös alaslaskettavia esteitä.

Suunnitelmien mukaan kaupungin keskustaan tullaan asentamaan kaikkiaan 140 kiinteätä ja 17 alaslaskettavaa teräsestettä. Asennustyö on myöhässä, sillä esteiden oli tarkoitus valmistua viime vuoden joulumarkkinoita varten.

Merkelin lahja Saksan kansalle

Saksan kaupungit ovat joutuneet terrorismin uhan alaisina suojaamaan yleisörikkaita alueitaan erilaisilla rakennelmilla. Terrorismiesteitä on myös somistettu esteettisesti miellyttäviksi.

Bochumin kävelykatu suljettiin marraskuussa 2017 liikenteeltä  tähtisomisteiseen lahjapaperiin käärityillä 1,2 tonnin hiekkasäkeillä. Kokonaisuuden kruunasi ”Merkelin lahjojen” ympärille kääritty punainen nauha.

– Meille oli tärkeää somistaa rumat esteet kauniiksi kokonaisuudeksi … Siksi käärimme 1,2 tonnin hiekkasäkit lahjapaperiin ja laitoimme niihin punaiset nauhat, selitti Bochum Marketingin tiedottaja.

  • 255
    Shares