Kotimaa Politiikka

”Eduskunnan ainoa kommunisti” hyötyy kapitalistisesta järjestelmästä – Anna Kontulan asuntosijoitukset tuottavat tuhansia euroja

Anna Kontula. Kuva Tanelihamalaine / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Anna Kontulan kolme sijoitusasuntoa tuovat ”eduskunnan ainoaksi kommunistiksi” julistautuneelle julkikommunistille puhdasta tuottoa noin 5000 euroa joka vuosi.

Uusi Suomi -julkaisu kertoo Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kokevan, että maailmassa ei nykyään ole ensimmäistäkään kommunistista valtiota.

”Eduskunnan ainoan oikean kommunistin” mielestä kyse on vain amerikkalaisten propagandasta. Kommunistisen puolueen hallitsema Kiinakin on vain kapitalistinen diktatuuri, Kontula sanoo.

Joka tapauksessa Kontula pääsee hyötymään kapitalismista itsekin, sillä hän toimii kansanedustajan toimen ohella asuntosijoittajana.

Kontulan kolme sijoitusasuntoa Helsingissä ja Tampereella tuottavat julkikommunistille hänen oman ilmoituksensa mukaan noin 400 euroa kuussa, mikä tarkoittaa lähes 5000 euron puhdasta tuottoa vuosittaista.

”Asuntosijoittajat ovat parasiitteja”

Jotkut Kontulan puoluetoverit näkevät asuntosijoittamiseen liittyvät moraalikysymykset toisin kuin kansanedustaja.

Vasemmistoliiton äänenkannattajan Kansan Uutisten Sunnuntaivieras Pinja Vuorinen kirjoitti ennen kevään kuntavaaleja, että ”asuntosijoittajat ja vuokranantajat ovat parasiitteja”, sillä ”perustarpeella tehdään rahaa”.

Kirjoituksen mukaan jopa ”kapitalismin isänä pidetty Adam Smith piti vuokrasta varallisuutensa hankkivia maanomistajia parasiitteina”.

Smithin mukaan nämä nyhtivät vuokraa maasta, jonka parantamiseksi he eivät olleet tehneet työtä.

”Se on matemaattinen fakta”

On mahdollista, että Kontula haluaa asuntosijoituksillaan ottaa kapitalistisesta järjestelmästä kaiken irti ennen sen häviämistä: syksyllä 2019 Vasemmistoliiton kansanedustaja julisti, että kapitalistinen järjestelmä on sortumassa.

– Se on matemaattinen fakta, julkikommunisti Kontula selitti.

Tilaa
Ilmoita
guest
37 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Konna Antula

Mitä enemmän Anna saa vuokratuloja, sitä enemmän häneltä sitten sosialisoidaan kun Anna aatetovereineen tekee vallankumouksen.

Ile

Vissiin se Hgin asunto Kontulassa: näin nimittäin nti Kontulan Kontulassa taannoin. Ostoskärryä veti.

vesku

Kauhean suosion on saanut MUUMIMUKIT,,,,Vaasassakin satojen metrien jonot,,,MINÄKIN MEINAAN MENNÄ Joulun ALLA TAMPEREELLE,,,sieltä saa Ilmaisen Peräruiskeen kohtuu odotuksella,,,,ja senjälkeen MARKETTIIN Hakemaan tarjous eines pitsoja kärry täyteen,,,,0.49 euroa KPL. ,,Sekä Sika-Nauta jauhelihaa,,,0.99 KPL,400 GR,,,,,,KÄRRY TÄYTEEN,,,

John Quiman

Entäs ämpärit?

vesku

MOI JOHN,,en viitsi jonottaa ,, ostin jo valmiiksi,, ämpäri 2 euroa,, kansi kalliimpi,, 2.50 euroa,,,olen tyytyväinen,,valkoisiin,, uusiin,,,

vesku

Tänään on hieno liputus päivä,,,samalla hirveä ILMASTO-VOUHOTUS Päivä,,,olkaamme nöyriä,,,

Ilkka Forsten

Sen kunniaksi ajoikin tänään taas ISOLLA V8 moottorisella autolla. On ihanaa vaikuttaa ilmastoon.

John Quiman

Varmaan siitä saa voiman tunteen. Minä kun kaasuttelen veekasillani, hallitsen ilmakehää… 😀

Eipä niillä hiilidioksideilla ole merkitystä, paitsi poliittisessa propagandassa, jolla ohjaillaan ihmisten käyttäytymistä eli peloissaan nöyrtymistä valtion vallan alle.

John Quiman

CNN:n pomo kertoi salaa nauhoitetulla videolla, että nyt vouhkataan koronalla, mutta kohta se ei enää myy niin hyvin, joten seuraavaksi alkaa ilmastovouhkaaminen.

Markkinatalous

Kommunisti tietää itsekin että kommunismi ei toimi. Vasemmistopopulismilla kuitenkin tekee politiikkaa. ”älkää tehkö niin ku minä teen, vaan niin ku minä opetan”.

John Quiman

Kyllä monet kommunistit uskovat lujasti, että kommunismi toimii. Epäonnistuneita kommunistisia kyhäelmiä on selitetty niin, että ei toteutettu oikeaa kommunismia.

Eivät tajua, että yhdessäkään kommunistisessa systeemissä ei ole ikinä valta ollut kansalla, vaan diktatuurisella koneistolla, joka on raa’asti käyttänyt kansoja hyväkseen alistamalla ne täysin eliitin orjiksi.

Ne aina yrittävät saada kommunismiaan läpi juuri sillä tavalla, että on keskushallinto ja eliitti, joka kovalla kurilla pitää kansalaiset valtansa alla. Eikä heitä ole koskaan kiinnostanut, montako veriuhria heidän vallanhimonsa tuottaa. Jo heidän oma ajattelutapansa viedä kansat valheilla ja vaikka väkivallalla heidän ihanneyhteiskuntaansa paljastaa heidän todelliset tavoitteensa, joka on aina diktaturia, jossa vain eliitillä on vapauksia.

Sen he kokevat hyväksyttäväksi, koska ihmiset ovat valtion omaisuutta ja niillä on valtion suomia oikeuksia. Ne, jotka eivät palvele systeemiä, eivät ansaitse oikeuksia. He näkevät oman eliittinsä vastustajat vastavallankumouksellisina, jotka tulee pitää vankiloissa tai hoitaa niskalaukauksilla.

Sitä he pitävät ihanneyhteiskuntanaan, jossa puolueen eliitti hallitsee ja kansa on valtion mielivallan alaista. Muuta tulosta ei voi tullakaan, kun valtaan pyritään valehtelemalla ja vaikka väkivallalla. Se on jo ensiaskelillaan juuri tuota, eikä siitä koskaan voi tulla muuta.

Kaino-Vieno Huttunen

No, eihän tässä mitään uutta ole. Jo Neuvostoliitossa poliittinen eliitti eli rikkauksien keskellä. Kaikki olivat tasa-arvoisia, mutta jotkut tasa-arvoisempia kuin toiset. Anna Kontulakin kuuluu puolue-eliittiin, onhan hän päässyt Korkeimman Neuvoston jäseneksi.

John Quiman

Tuo uutinen, että kapitalistinen järjestelmä on sortumassa ei ole ihan uusi. Kuulin sen ensimmäisen kerran 60-luvulla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Nestori Lundahl

Suomi on selvästi sosialistinen maa kun sillä on jo oma nomenklatuurakin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nomenklatuura

Ilkka Forsten

On eri asia ” nyhtää” vuokraa maasta kuin asunnosta. Ja toisaalta, tuossa hehkuu pelkkä kateus taustalla, sillä ei ole vielä tähän päivään mennessä ilmestynyt kommunistia jolle ei raha kelpaisi etenkin muiden työllä hankittuna.

Vuokranantajana toimiminen ei ole mitään perustarpeella rahastusta, tai jos on niin sitten lopetaan kaikki elintarvikkeita myyvät marketit, hautaustoimistot jne, nekin rahottuvat ” perustarpeilla.” Mitä moraalitonta siinä on jos tarjoaa asuntoa vuokralle. Ei sitä ole pakko ottaa vastaan. Tämän lisäksi nykyiset vuokralaiset ovat monessa paikassa itse niitä parasiitteja kun varat tulee KELA nimisestä laitoksesta.

Jos valtio omistaa vuokra-asuntoja, ei kommarit itke yhtään niistä saatavista tuloista, mutta heti kun omistaja ei kanna sirppi ja vasarakantista puoluekirjaa, ollaankin riistäjiä.

Hommatkaa sitten ihmisille niin suuret tulot että jokainen pystyy ostamaan oman kämpän jos nykymeno ei miellytä. Ai niin, ei ole rahaa kun pitää viedä kaikki Afrikkaan joka lappaa parhaillaan eurooppaan rahan perässä.

Kari Suomalaista lainatakseni. ” En anna yhtään rahaa hyväntekeväisyyteen kehitysmaiden hyväksi, sillä maksan jo kaupassa banaanini.” Kontulan matemaattinen fakta ei pidä paikkaansa, sillä Kiinakin pyrkii täyttä päätä kapitalistiseksi järjestelmäksi joskin vähän sisäsiittoiselle tavalla.

John Quiman

Mitä Kiinaan tulee, niin alkoi vaurastuminen, kun turvautuivat tuohon tuhoon tuomittuun kapitalismiin. Kuinkas Kontula sen selittää?

Kuinkas kommunistien mielestä sopii kuvaan ammattiliittojen vuokraustoiminta, jolla kerätään miljoonavoittoja, vieläpä verottomasti, joka vuosi ”perustarpeita” hyväksikäyttäen? Ja tietysti Kontula itse lypsää vuokralaisiaan kunnon kapitalistin tavoin.

erkkielukka

Kommari vuokraa kuutioita migrille, hjuva bissness.

Kata

Jaa 400 euroa,3 sijoitusasuntoa noilla alueilla!Vaikka olisi velkaa vielä niin eppäilen!

Siinä on meillä malliesimerkki kommarista.Älä omista mittään niin oot onnellinen.Ja kaikki muutki ovat. 😀

John Quiman

Hän katsonee kuuluvansa kommunistiseen eliittiin, ja on eliitin velvollisuus on omistaa ja olla varoissaan. Muilla ei ole sellaista raskasta velvollisuutta, joten he pääsevät nauttimaan valtion jalona tarjoamista asunnoista.

Kata

Juuripa näin.Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun tai sinnepäin.

U. Kamutapsa

Ja jos ei ole asuntoa, rahaa, ruokaa, sun muita turhuuksia (esim. omaisuutta), se elämän loppu saattaa tulla yllätävän nopeasti. Väärät mielipiteet toki myös lyhentävät matkaa elämän loppuun.

toverikapitalismi

Monenkin rikkaan kohdalla heidän mutavyöryyn liittyvän hyvesignaloinnin takaa löytyvä perimmäinen motiivi on, että pk-seudun ja isojen kaupunkien sijoitusasuntoihin kohdistuisi jatkossakin krooninen KELA-rahoitettu ylikysyntä.
Tämä veronmaksajien lypsäminen parempiin taskuihin toimii tosin vain siihen asti, kun valtion omaisuus on tuhlattu pohjia myöten maailmanparannukseen ja ilmastohumppaan, ja edessä onkin hieman toisenlainen pakon sanelema siirtymä, jossa kärsii kyllä sitten suomalaisetkin köyhät.

John Quiman

Velkaantuminen on jo hyvässä jamassa, joten eiköhän rahat pian lopu ja IMF tulee lakkauttamaan ylettömät avustukset.

Ilkka Forsten

Kontulan sijoitukset ei ole kyllä mitään varsin tuottoisia jos summat pitävät paikkansa. Itselläni pelkästään yhden tuotto on vuodessa 7260 euroa. Jos Helsingissä ei saa raavittua kokoon kuin 400 euroa / kk, niin siinä tulee todistaneeksi ettei ole turhan päiten kommunisti. Kapitalisti ei antaisi noin polkuhinnalla yhtään mitään vuokralle. Ähä kutti, en ole kommari, enkä edes kapitalisti, mutta näytän osaavan paremmin tuohien keräämisen kuin hyvävelijärjestelmän kasvatti.

seant

Kyllä tämä varmasti pitää paikkansa, vuokratuloilla on myös lyhennetty sijoitusasuntojen velkaa sekä korkoja ja sen jälkeen jää 5000 euroa. Hänellä on hieman pelivaraa jos lainojen korot nousee. Esim. jos velkaa on vaikka 100000 euroa niin korko voi nousta 5% jolloin käteen jää 0 euroa, mutta toisaalta asunnot tulee pikkuhiljaa velattomiksi.

Huru-ukko

Alkuperäisessä jutussa kerrottiin, että tuo 400 on netto, vuokratuloista on vähennetty lainojen korot, lyhennykset, asuntojen remontit, eli kaikki mitä niistä voidaan vähentää. Ainakin ne, liekö vileä muutakin verosuunittelua tehty ja kikkailtu, sitä tarina ei kertonut.

John Quiman

Mitä Kontula sitten tienaakin, ei se halua kertoa totuutta, vaan kertoo mahdollisimman pienen summan, jotta ei vaikuttaisi niin kapitalistilta.

Unohtuu toki, että omaisuus kasvaa, kun velat lyhenee ja asuntojen arvo nousee.

Kata
Painuis hiiteen täältä saakelin sairas

Oikee kaks naamainen valehtelija koko Konna Antula.

juu

Anna Kontulan ehkä tärkein sanominen on se, että voimme ottaa vaikka kuinka paljon maahanmuuttajia, koska toimeentulotuestakin maksetaan veroja.

Jussi Hämäläinen

Tuohon samaan perustuu Sanna Stalinin talousmatematiikka:

Annetaan EU:lle 6 mrd ilmaista rahaa, koska se maksaa siitä meille 2 mrd veroa.
Me tienataan tällä!

Anonyymi

Onkohan Kontulan vuokralaiset maahanmuuttajia?

Kata

Hyvä kysymys!Eppäilen silti että olisivat…

Juha

WEFn ajama yksityisomaisuuden kulakisointi vie Kontulan sijoitusasunnot pikapuolin ellei hän herää horroksesta ja ala vaatimaan Marinilta ja Saarikolta irtisanoutumista WEFn rahaeliitin pikku apulaisten tehtävistään.

Rullattu

Pitää myös muistaa että tuo ”edustaja” on ainoa joka halusi/haluaa että insesti poistetaan rikoslaista.
Eli tuo haluaa seksiä sukulaistensa kanssa, kertoo aika selväsi mikä 2 jalkainen on kyseessä, tuon paikka olisi ihan muualla kun vapaasti liikkuvana päättävissä asioissa olevana.

Ilkka Forsten

Normaalisti se onkin Israelin rajalla sivuleikkurien kanssa vapauttamassa palestiinaa, tai istuu kotona ja majoittaa kaikki paperittoman sekä laittomasti maassa oleskelevat ” siirtolaiset.” Se on muuten rikos, mutta eihän poliittikoja voi mistään syyttää.

Jouni S.

Konna on konna ja tietenkin lainsäätäjänä (ja ”kasakkana”) ottaa osansa tarjolla olevasta löysästä rahasta, kun KELA kerran (vuokralaisten välityksellä) maksaa. Ja vaikkei olisikaan juuri KELA, tällä systeemillä pidetään yllä tilannetta, etteivät vuokrat jatkossakaan laske, kun raha otetaan ns loputtomasta kassasta, joka ”ei ole keneltäkään pois”.
Ja mitä paperittomiin tulee, niin sanoihan itse Saulikin TV:ssä, että jos paperittomia majoittaa (lue: piilottelee) niin ei tarvitse siitä kenellekään mennä kertomaan, saavat viranomaiset itse ottaa selvää, jos kykenevät. Ja nykyhallituksen ja -sisäministerin aikana eivät varmasti kykene, on sen verran suomalaisvihamielinen tapaus tämä.