Kotimaa Kulttuuri

Eduskunnan puhemies ja Facebook-ryhmä avaavat keskustelua kirkon tilasta Suomessa

Kuva Pixabay.
Eduskunnan puhemies ja Facebook-sivusto ilmaisevat huolensa kristittyjen asemasta Suomessa.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) nostaa Verkkolehdessä näkyvästi esille kristillisyyden merkityksen. Risikko ilmaisee olevansa huolissaan kristittyjen asemasta ja kysyy, johtaako tämä kehitys siihen, että yhteiskunnasta häviävät uskontojen tuomat viisaudet ihmisenä olemisesta. Hän kehottaa poliitikkoja osallistumaan seurakuntien ja uskontojen merkityksestä käytävään julkiseen keskusteluun. Risikko huomauttaa myös, että kristittyjä ollaan työntämässä kaappiin samalla kun kaikki muut ovat tulossa kaapista ulos.

Paula Risikon (kok.) ulostulo osuu ajallisesti yhteen facebookissa avatun Kirkon rappio? -sivuston kanssa. Anonyymi ryhmä, joka on huolissaan evankelis-luterilaisen kirkon tilasta ja kristillisyyden arvostuksesta maassamme, luovutti arkkipiispa Kari Mäkiselle touko-kesäkuun vaihteessa eläköitymislahjaksi raamatun ja sen mukana saatekirjeen. Kirje on julkaistu Kirkon rappio? –sivustolla.

Lahjaraamatun ja saatekirjeen ohella ryhmä lähetti henkilökohtaiset mietteensä kirkon tilasta arkkipiispalle. Myös ne ovat luettavissa fb-sivustolla otsikolla Huolenaiheita.

Alla ovat kirjeet, joita voit selata asettamalla kursorin tekstin päälle, jolloin alaosaan ilmestyvät selauspainikkeet.

Kannanottoja pettyneiltä

 

Huolen aiheita

 

Saate