Kotimaa Politiikka

Eduskunta hyväksyi sosiaalihuollon laittomasti maassa oleville

Kuvituskuva. Kuva Pixabay.
Eduskunta on tänään hyväksynyt maassa laittomasti maassa olevien terveydenhuollon korvaamisen kunnille.

Eduskunta on tänään äänestänyt perussuomalaisten esityksestä, jossa he ehdottivat, ettei laittomasti maassa olevien sosiaalihuollon kustannuksia korvata kunnille. Vain perussuomalaiset kannattivat esitystä.

Jos kunta on niin holtiton, että se tarjoaa laittomasti – eli rikollisesti – maassa olevalle sosiaalihuollon palveluita, ei kai valtion pidä niitä maksaa? perussuomalaisten eduskuntaryhmä ihmettelee.

Nyt fakta on kuitenkin se, että kaikki puolueet Perussuomalaisia lukuun ottamatta hyväksyvät, että kunnat tarjoavat ylimääräisiä palveluita tuhansille maassa oleskeleville laittomille siirtolaisille. Meidän arvomaailmamme on erilainen.

Vuoden 2018 talousarvioon oli esitetty yli viisi miljoonaa euroa kunnille laittomasti maassa olevien sosiaalipalveluihin.

Summa on euro per suomalainen. Se ei valtiontaloudessa ole paljon, mutta voidaan verrata, että sillä palkkaisi vaikka sata sairaanhoitajaa huolehtimaan esimerkiksi vanhuksistamme.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää tätä signaalina kunnille, että palveluita voi laajentaa koskemaan laittomasti oleskelevia.

Tämä on vaarallinen tie taloudellisesti mutta myös turvallisuutta ajatellen, ryhmä huomauttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback