Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Edustaja Mari Rantanen (ps) hallituksen esityksestä laajaan maahantuloon varautumiseksi: ”Lisää laukunkantajia rajoille”

Hallitus on eilen tehnyt esityksen avun pyytämisestä EU:n turvapaikkavirastolta laajamittaisen maahantulon tilanteessa. Apua turvapaikkahakemusten käsittelyyn voitaisiin pyytä myös silloin, kun turvapaikanhakijoita käytetään hybridivaikuttamisen keinona. Perussuomalainen kansanedustaja Mari Rantanen pitää esitystä nurinkurisena.

– Hybridivaikuttamistilanteessa turvapaikanhaun väliaikaisen keskeyttämisen sijasta hallitus esittää sen kiihdyttämistä pyytämällä EU:n apua hakemusten käsittelyyn. Laissa olevan porsaanreiän tilkitsemisen sijaan hallitus aikoo repiä sitä vieläkin suuremmaksi. Onko tämä juuri nyt se viesti, jonka Suomi haluaa antaa, Rantanen kyseenalaistaa.

Esitys kuuluu hallituksen hankkeeseen, jonka tarkoituksena on valmistella lakimuutoksia mahdolliseen laajamittaiseen maahantuloon varautumiseksi. Taustalla ovat Valko-Venäjän toimet syksyllä 2021 Puolaa, Latviaa ja Liettuaa vastaan sekä Turkin toimet Kreikkaa vastaan alkuvuodesta 2020.

– Kreikan sulkiessa rajansa hybridivaikuttamiselta sisäministeri Maria Ohisalo oli tuolloin valmis lähettämään suomalaisia rajavartioita auttamaan turvapaikanhaussa, siis päinvastoin kuin mitä Kreikka itse teki. Hallituksen esitys noudattelee samaa mieletöntä logiikkaa, Rantanen perustelee.

Nykyisen lainsäädännön perusteella Suomella ei ole mahdollisuutta olla ottamatta turvapaikkahakemuksia vastaan.

– Perussuomalaisten peräänkuuluttamien hätätilapykälien säätäminen on ainoa järkevä toimi tässä tilanteessa. Hallitus lupasi muuttaa myös valmiuslakia ripeästi ja eduskunta asetti siihen seurantaryhmän. Kuitenkin näyttää siltä, että hallitus ei edes pyri estämään laajaa maahantuloa vaan keskittyy lisäämään palveluita ja laukunkantajia rajoille, Rantanen sanoo.

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Suvakkien tarkoitus taitaa olla tuhota Suomi ja suomalaisuus, kun on noin idioottimaisia haluja saada idästäkin kaikki mahdolliset eläteiksi Suomeen. Siinä ne erilaiset rikokset lähtevät nousuun, maa tulee kanta-asukkaille turvattomaksi ja sietämättömäksi. Uskomattomia kotimaansa pilaajia. Heidän kuvitelmansa ja unelmansa ovat ideologiahömppää, mikä ei poista heiltä vastuuta kotimaansa tuhoamisesta ja suomalaisten elämien vaikeuttamisesta.

Aika Paha

Kansalaisuus ja oleskelulupa tulee automaattisesti. Sehän olisi rasismia jos kenenkään motiiveja kyseenalaistetaan.

Aika Paha

Seksihätää kärsivät jihadistiterroristit on laitettava jonon ohi. Puuron tarjoilu kielletty, sen sijaan järjestettävä käyntejä päiväkoteihin ja ala-asteille. Myös oma seksihätävilkku älypuhelimen sovellus on suunniteltu auttamaan hätää kärsiviä arabeja ja muita jihadisteja.

Toin sen näisin

Puhelu Päivi Nergille: jos kyseessä ovat naton Syyriasta värväämät kaupunkisotaspesialistit, niin Sauli Niinistö tilaa niille bussit kaupunkitukiko,, eikun vokkeihin. Jos kyseessä ovat Venäjän värväämät kaupunkisotaspesialistit, niin Frontex tulee rajalle kirjaamaan kaikkien kurpitsavankkuritarinat ennenkuin bussikuljetus vie vokkeihin.

nonAQ

Nämä perusp.rsläpi-edustajien kommentit on niin kertakaikkiaan surkuhupaisia, kun puolueesta on tullut glopalisti-natopuolue, joka haluaa tappaa kaikki venäläiset, toivottavasti Venäjällä ei synny samanlaista uhoa meitä suomalaisia kohtaan.

Horace Smith

”glopalisti-natopuolue, joka haluaa tappaa kaikki venäläiset,…” 🤣🤣🤣… No nyt on jääneet lääkkeet ottamatta….

Pyytävät varmaan punaisia mattoja

Mitä hemmettiä niitä hakemuksia edes käsitellään, kun kaikki kuitenkin hyväksytään ja nyssäkätkin oikeen kannetaan.

juha II

NATO jäsenmaana Suomen vastuu NATO:n itse aiheuttamiensa ”pakolaiskriisien” takia vastaanottomaana kumuloituu tähtitieteellisiin lukuihin!

Mutta eihän tytöillä ole numeropäätä. Kunhan paljon on paljon ja selkäpiissä väreet menevät. Silloin tekee gutaa!!!

Tuumailija

Johan tuossa muutamia kuukausia sitten uutisoitiin, että Frontex ”auttaa” rajalla suomeen tulevia ”pakoloisia” itärajalla. Miksi erikseen täytyy pyytää, kun vieraat toimijat hääräävät jo rajalla?
Joku kanisteri hallituksessa paukutteli henkseleitä että puolustuvoimiin palkataan kiireellä satoja henkilöitä lisää, mutta taitavat olla juuri niitä kynänpyörittäjiä joilla on ”oikea” poliitinen näkemys asioista ja keskittynet aivan johonkin muuhun kuin maanpuolustukseen.

John Quiman

Maa, joka ei puolusta itseään, kansakunta, joka ei puolusta itseään vieraan valtion miehitykseltä tai vieraan kulttuurin haitalliselta vaikutukselta, on tuhoon tuomittu.

Ja lisää on tulossa

Kansalaisaloite etenee eduskuntaan, jotta kaikille laittomille vaaditaan täydet oikeudet yms. Onnea suomi.

Tyhmiä ollaan kun ei opita kokemuksista

Kuinkahan monta ”Ruandalaista pappia” saamme tällä kerralla Suomen passin haltijoiksi?

Nationalisti

Niin, olikohan Persut 2015 hallituksessa kun niitä laukkuja kannettiin ja nähtiin ennen näkemätön rotumuukalaisaalto?

Kata

Jessus miten tätä jaksaakin jokainen natzionalisti jauhaa…tiedät keitä he olivat..he ovat jo sinisinä hangella ja tiedät miksi puolue hajosi 2017.Vai tiedätkö? 😀
Mutta pitää vaan jauzaa jauzaa jauzaa…

Sarjavalehtelija Putin

Vuoden 2015 hallituksen persut ovat nykyisiä poliittisia ruumiita!

juu

Kun tämän hallituksen ”arvopohjan” tietää niin tuohan oli täysin selvää alusta asti.
Venäjä laittaa kaikki kehitysmaalaiset ja muut rikollisensa suomeen hakemaan ”turvapaikkaa” niin hallitus on aivan ilosta soikeena.
Voidaan saada helposti miljoona ”turvapaikanhakijaa” kerralla.

seant

Ei Venäjän tarvitse, sillä siellä on miljoonia ei venäläisiä, rajavartioiden ei tarvitse tehdä mitään estääkseen heitä tulemasta Suomen puolelle, kuten 2015 kävi, mutta silloin oli neuvotteluyhteys ja homma loppui. Mutta nyt Suomi on epäystävällinen maa, niin se ei varmasti onnistu, vaan miljoonat ovat tulossa.

Kansalaisen verkkokauppa