Kotimaa Politiikka

Edustaja Rantanen vaatii Suomen sulkemista kokonaan määräajaksi – ”Olemme Italian ja Espanjan tiellä”

Kuva Pentagon / public domain.

Kansanedustaja Mari Rantanen vaatii nopeampaa päätöksentekoa koronavirusepidemiassa sekä Suomen sulkemista 1-2 kuukauden ajaksi koronaviruksen lopullisten vaikutusten minimoimiseksi.

Perussuomalainen kansanedustaja Mari Rantanen vaatii Suomelta nopeampaa päätöksentekoa ja kriisijohtamista. Samaan aikaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus neuvottelee uusista rajoituksista koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi.

– Nyt kuitenkin on käynyt ilmi, että hallitus edelleen neuvottelee uusista rajoituksista. Siis neuvottelee poliittisesti. Nyt olisi ehkä viisainta, että hallitus nimeäisi koronaryhmän, jossa olisi parhaita asiantuntijoita mm. virologiasta, lääketieteestä sekä kriisijohtamisesta ja asiaa johtava pääministeri, joka laskettaa päätösten valmistelun muille ministereille, Rantanen toteaa.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että viranomaisille tuli yllätyksenä ulkomailta palaavien suomalaisten määrä sekä oletettua vakavampi taudinkuva tartunnan saaneilla nuorilla.

– Suomi tuli yllätetyksi sekä ulkomailta tulevien matkustajien osalta että nuorempien vakavasti sairastuneiden osalta. En tiedä miten tämäkin on mahdollista, sillä tietoa on ollut saatavilla jo viikkoja Italiasta ja Espanjasta, Rantanen ihmettelee.

Rantanen esittää Suomen sulkemista kokonaan määräajaksi koronaviruksen lopullisten vaikutusten minimoimiseksi.

– Jotta Suomi selviäisi tästä mahdollisimman vähin vaurioin, olisi viisainta laittaa Suomi kiinni 1-2 kuukaudeksi kokonaan. Siis kuten muissakin maissa on jouduttu tekemään. Kaikki muu paitsi ruokakaupat ja apteekit tulisi laittaa kiinni. Ja määrätä ihmiset kotiin. Tämä pysäyttää talouden rattaat kokonaan, mutta se kestäisi todennäköisesti vähemmän aikaa kuin nyt valittu hybridimalli, jossa yritetään pelastaa ihmisiä ja taloutta. Jos Kreikka kykenee tähän, miksi Suomi ei?

– On ensin valittava elämä ja talouden hoitavat ne, jotka selviävät, kuten presidentti Niinistö jo aikaa sitten totesi. Me olemme Italian ja Espanjan tiellä, vaikka kukaan ei sinne halua, Rantanen päättää.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit