Muu maailma

Egyptin presidentti: Maahanmuutto ei ole ihmisoikeus

Abd al-Fattah al-Sisi. Kuva Sisi in Xiamen / Flickr / CC BY 4.0

Egyptin presidentti Abd al-Fattah al-Sisi puhui foorumissa, missä hän selitti, että Eurooppaan muuttaneiden tai sitä suunnittelevien tulee omaksua uuden kulttuurin tavat. ”Jos haluatte muuttaa toiseen maahan, teidän tulee noudattaa heidän lakejaan ja kulttuurejaan, jos ette, niin älkää menkö sinne”, presidentti sanoi.

Abd al-Fattah al-Sisi osallistui marraskuussa World Youth Forum -tapahtumaan Egyptissä. Häneltä kysyttiin, miltä tilanne nyt vaikuttaa, kun useat Euroopan maat pyrkivät rajoittamaan maahantuloa.

– Sen sijaan että minulta kysytään, miksi Eurooppa sulkee oviaan, pitäisi kysyä, miksi afganistanilaiset eivät pidä parempaa huolta omasta maastaan. Sama koskee Pakistania, Egyptiä, Syyriaa, Libyaa, Irakia, Jemeniä, Somaliaa, presidentti totesi.

Hänen mielestään ei ole järkevää, että näistä maista lähtöisin olevat ihmiset odottavat Euroopan vain toivottavan heidät tervetulleiksi, vaikka näillä ei ole tarkoitustakaan integroitua vaan sen sijaan jatkaa omien kulttuuriensa harrastamista kohdemaissaan.

– Haluatte muuttaa maahan ja viedä kulttuurinne mukananne … Sanotte, että me olemme tällaisia, ja teidän täytyy hyväksyä meidät ihmisoikeuksien nojalla … Jos muutatte toiseen maahan, teidän tulee täydellisesti noudattaa heidän lakejaan, tapojaan, perinteitään ja kulttuuria, al-Sisi muistutti.

– Jos ette halua tehdä sitä, teidän ei tule muuttaa. Ette voi odottaa maiden avaavan oviaan ja sallivan teidän saapua maahan aiheuttamaan ongelmia, Egyptin presidentti sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa