Kotimaa Rikos

Ehdonalaisessa ollut turkkilainen sarjaraiskaaja iski uudelleen Ahvenanmaalla

law
Kuva Pixabay.

Turkkilainen mies, joka oli ehdonalaisessa raiskauksesta ja muista rikoksista saamansa tuomion jälkeen, jatkoi seksuaalirikollista uraansa Ahvenanmaalla.

Vedat Soysal raiskasi huumatun tytön Maarianhaminassa eräissä juhlissa vuonna 2019.

Tytön kertoman mukaan ahvenanmaalainen mies kutsui hänet juhliin, missä oli myös Soysal. Ahvenanmaalainen mies tyrkytti tytölle pillereitä, joista tulisi hyvä olo.

Työn otettua pillereitä hänen tajuntansa hämärtyi. Hän heräsi, kun parrakas mies – Soysal – hyökkäsi kimppuun ja raiskasi. Huumattu tyttö oli kykenemätön puolustamaan itseään.

Tyttö heräsi aamulla Soysalin vierestä. Todistajan neuvosta hän lähti sairaalaan, ja tutkimuksissa löytyi todisteet raiskauksesta sekä jälkiä bentsodiatsepiinistä, amfetamiinista, metamfetamiinista ja kannabiksesta.

Syyttäjän mukaan uhri oli lähes tajuton sen jälkeen kun Soysal ja ahvenanmaalainen mies olivat huumanneet tämän. Tytölle luultavasti annettiin Alprazolamia, jonka sivuvaikutuksia ovat muun muassa uneliaisuus, huimaus, unihäiriöt, muistin menetys, sekavuus, aistiharhat, kohtaukset ja heikotus.

Soysal kiisti syytteet ja väitti, että ei ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä tytön kanssa. Sen sijaan Soysal oli nukkunut yönsä kaikessa rauhassa.

Soysal oli vuonna 2017 tuomittu brutaalista raiskauksesta, jossa turkkilainen oli uhannut tappaa uhrin, ja mies raiskasi huumatun tytön ollessaan ehdonalaisessa.

Ahvenanmaan käräjäoikeuden mukaan Soysalin syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Käräjäoikeus langetti vuonna 1979 syntyneelle Vedat Soysalille 2 vuoden 3 kuukauden vankeusrangaistuksen sekä määräsi Soysalin maksamaan uhrille 5000 euroa kärsimyskorvauksia.

Huumerikoksista syytetty ahvenanmaalainen mies kuoli syyskuussa 2020.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde Ålands Nyheter.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa