Kotimaa Rikos

Ehdotonta vankeutta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Kuva Hezzu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Syyttäjä vaati Lähi-itä- taustaiselle, ilmeisesti Irakista lähtöisin olevalle miehelle rangaistusta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikokset mies teki lokakuun 2012 ja lokakuun 2015 välisenä aikana.

Syytteen mukaan mies oli käskenyt asianomistajaa 9-12 -vuotiasta lasta laittamaan kondomin jäykistyneen sukupuolielimen päälle sekä käskenyt lasta tyydyttämään miestä. Mies oli myös kosketellut nukkuvaa lasta alushousujen alta sukupuolielimestä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi,että teot ovat olleet ”tekijä ja teon kohteensa oleva henkilö sekä teko-olosuhteet huomioon ottaen seksuaalisesti olennaisia”.

Rikos oli törkeä, koska rikos oli lapsen iän ja kehitystason vuoksi ollut omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa. Rikos oli myös aiheuttanut ”erityistä vahinkoa lapselle hänen tekijää kohtaan tuntemansa erityisen luottamuksen ja tekijästä erityisen riippuvaisen asemansa vuoksi”.

Rikoksen katsottiin olevan myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska mies oli sanonut asianomistajalle tekojen olevan ”salaisuus, josta ei saa kertoa muille”.

Mies kiisti menetelleensä syytteessä kerrotulla tavalla.

Asianomistajan kertomusta tukivat todistajien kertomukset sekä kirjalliset todisteet, joten käräjäoikeus katsoi syytteen mukaiset tapahtumat toteennäytetyiksi.

Rangaistuksen mittaamisessa käräjäoikeus huomioi seksuaalisten tekojen laadun ja lukumäärän, asianomistajan iän sekä asianomistajan miestä kohtaan tunteman erityisen luottamuksen ja erityisen riippuvaisen aseman.

Mies halusi rangaistuksen ”kohtuullistamista” ja perusteli vaatimustaan sillä, että hän oli ollut masentunut, koska oli rikosepäilyn vuoksi menettänyt vartijan työhönsä tarvittavan luvan ja siten myös työnsä. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että rangaistusta ei ollut tarpeen ”kohtuullistaa”.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehelle 1 vuoden 9 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Asianomistajalle mies joutuu maksamaan henkisestä kärsimyksestä ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta yhteensä 6500 euroa.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden julkinen seloste.

Tilaa
Ilmoita
guest
10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

writing psychology dissertation https://dissertations-writing.org/

trackback

dissertation proposal example https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback
trackback

triple diamond free slots https://download-slot-machines.com/

trackback

my konami slots for pc https://slot-machine-sale.com/

trackback
trackback

skill slots app smt4a https://candylandslotmachine.com/

trackback
trackback

free cats slots https://2-free-slots.com/

trackback

3divination