Eurooppa Talous

EKP:n pääjohtaja: ”Väliaikaisesta elvytysrahastosta tehtävä pysyvä”

Christine Lagarde. Kuva World Economic Forum / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde vaatii EU-johtajia pohtimaan, pitäisikö väliaikaiseksi tarkoitetusta elvytysrahastosta tehdä pysyvä mekanismi.

750 miljardin euron suuruinen elvytysrahastosta saattaisi muodostua pysyvä väline, mikäli EKP:n pääjohtaja Christine Lagarde saisi päättää.

– Meidän tulisi keskustella mahdollisuudesta jättää se eurooppalaiseen työkalupakkiin, jotta sitä voitaisiin käyttää vastaavissa olosuhteissa, Lagarde kertoi maanantaina Euroopan keskuspankin internet-sivulla.

Lagarde haluaa myös keskustelua euroalueen yhteisestä budjetista ja sen ”rikastuttamisesta nykyisten kokemusten pohjalta”.

EKP:n pääjohtaja näyttää muuttaneen mielipidettään elvytysvälineen suhteen, sillä aiemmin hän on kertonut muun muassa EU-parlamentissa välineen olevan kertaluonteinen.

Kun vain kaksi viikkoa on aikaa Euroopan keskuspankin seuraavaan kokoukseen, euroalueen elpyminen vaikuttaa hidastuneen nopeasti. Lagarde kuitenkin korostaa, että EKP pitää talouden indikaattoreita tiukasti silmällä tulevan syksyn aikana.

Lähde Bloomberg.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit