Eurooppa Rikos

Elin Ersson yritti estää afgaanin palautuksen Ruotsista ja joutuu nyt oikeuden eteen

Elin Ersson. Kuvakaappaus Youtube.
Ruotsalainen 21-vuotias opiskelija yritti kesällä estää afgaanin palautuksen kotimaahansa kieltäytymällä istumasta paikalleen, ennen kuin afgaani on poistettu koneesta. Nyt hän joutuu oikeuden eteen vastaamaan teostaan.

Ruotsalainen Elin Ersson yritti 23. heinäkuuta estää afgaanin karkotuksen Ruotsista. 21-vuotias opiskelija kieltäytyi istumasta lentokoneessa paikalleen, ennen kuin afgaani on poistettu lennolta. Koneen kapteeni poisti lopulta molemmat, sekä Erssonin että afgaanin koneesta.

Uusvasemmisto piti Erssonia sankarina, mutta myöhemmin kävi ilmi, että 52-vuotias afgaani oli tuomittu Ruotsissa kolmesta perheväkivaltatapauksesta 9 kuukaudeksi vankeuteen, ja kaiken lisäksi hän oli poistumassa maasta vapaaehtoisesti.

Nyt Ersson joutuu vastaamaan teostaan Göteborgin käräjäoikeuteen, kertoo Aftonbladet. Syytenimikkeenä on ilmailulain rikkominen.

– Tekisin sen uudelleen vaadittaessa, mutta luulenpa, että minua ei enää päästetä koneeseen, jossa on karkotettavia, Aftonbladet kertoo hänen sanoneen uutistoimisto TT:lle.

Ilmailulain rikkomisesta voidaan tuomita sakkoihin ja korkeintaan puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit