Eurooppa Maahanmuutto

Enemmistö Saksan turkkilaisista tuntee vahvan siteen Turkkiin

Kuva Immanuel Giel / Wikimedia Commons / public domain
Tutkimuksen mukaan 61 prosenttia Saksassa asuvista turkkilaisista tuntee vahvan siteen kotimaahansa Turkkiin. Syyksi tutkimus kertoo Erdoğanin hallituksen jatkuvan mainostuksen ja rasistiset kokemukset Saksassa.

Jopa 61 prosenttia Saksassa asuvista turkkilaisista tuntee suhteensa olevan syvemmän Turkkiin kuin Saksaan. – Tämä on integraatioparadoksi, sanoo maahanmuuttotutkija Haci-Halil Uslucan esitellessään uusinta turkkilaistutkimusta.

Lisäksi tutkimus paljastaa, että näennäisesti paremmin kotoutuneet turkkilaiset eivät tunne itseään osalliseksi yhteiskuntaan, koska he ovat erityisen herkkiä rasismille. Lisää ongelmia tuo se tieto, että joka toinen (n. 50%) turkkilaiset juuret omaava uskoo, että Turkin hallitus ja presidentti Erdoğan toimivat heidän edustajinaan paremmin kuin Saksan hallitus (37%).

Tutkijan mukaan turkkilaiset juuret omaavien vieraantuminen yhteiskunnasta on lisääntynyt vuosi vuodelta sitten vuoden 2010. Tämän tutkimuksen 61 prosentin epäluottamus Saksalle on ennätys ja samalla luottamus Saksan yhteiskuntaan on laskenut alhaisimmilleen (38%).

Lähde: ZeitTurkkilaistutkimus

  • 169
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset