Eurooppa Maahanmuutto

Englannin kanaali vaati ensimmäisen siirtolaisuhrin

Englannin kanaali. Kuva NASA / public domain.

Ranskasta Englannin kanaalin yli Britanniaan pyrkinyt nainen putosi veneestä ja katosi Englannin kanaaliin.

Siirtolaisnainen katosi Englannin kanaaliin yrittäessään päästä laittomasti Britanniaan viime lauantaina, kertoo Independent.

Laittomia siirtolaisia kuljettanut vene oli matkalla Ranskasta Britanniaan, kun nainen putosi kahden muun henkilön kanssa mereen.

Ohi ajaneen rahtialuksen paikalle hälyttämä pelastusalus sai poimittua merestä kaksi henkilöä, mutta yksi pysyi kateissa.

Siirtolaisnaisen etsinnät on lopetettu tuloksettomina. Operaation aikana pelastettiin 19 iranilaista ja irakilaista henkilöä, jotka vietiin Britanniaan rajavartioston ja Kentin poliisin huostaan.

Britannian sisäministeriön tiedottajan mukaan ”ajatuksemme ovat tämän naisen perheiden ja ystävien luona tänä kauheana aikana.”

Siirtolaisten menehtyminen Välimereen matkalla kohti Eurooppaa ei ole uusi asia, mutta kyseessä on ensimmäinen kerta, kun laiton siirtolainen menehtyy Englannin kanaaliin.

Englannin kanaali on Doverin kohdalla 33 kilometriä leveä ja 45-120 metriä syvä.

Siirtolaisvirta Ranskasta Britanniaan jatkuu

Kesäkuun alussa ainoastaan yhden päivän aikana 74 laitonta siirtolaista yritti kanaalin yli Ranskasta Britanniaan kaikkiaan kahdeksalla veneellä.

Viranomaiset epäilivät kesäkuussa, että kiihtyneen muuttoliikkeen taustalla on Brexit, Britannian ero Euroopan unionista.

Viime vuoden aikana Britanniaan laittomasti pyrkineitä siirtolaisia oli 539, ja näistä 439 yritti kanaalin yli lokakuun alun jälkeen. Ranskan viranomaiset pysäyttivät lisäksi 227 laitonta siirtolaista.

  • 313
    Shares