Eurooppa Maahanmuutto

Englannin kanaalista tavatut siirtolaiset eivät antaneet ranskalaisten pelastaa itseään, koska tavoitteena oli Britannia

Englannin kanaali. Kuva NASA / public domain.

Laittomasti Englannin kanaalia Ranskasta Britanniaan ylittäneet siirtolaiset kieltäytyivät tulemasta ranskalaisten viranomaisten pelastamiksi päästäkseen saarivaltioon.

15 iranilaismiestä olivat perämoottoriveneellä ylittämässä Englannin kanaalia 27. lokakuuta. Matkan ollessa puolessa välissä, ranskalainen kutteri ja kaksi brittiläistä rannikkovartioston alusta riensi paikalle pelastamaan siirtolaisia.

Ensimmäisenä pelastustoimiin ehättivät ranskalaiset. Telegraphin mukaan siirtolaiset potkivat ranskalaista kutteria irti veneestään, sytyttelivät soihtuja ja olivat muutenkin kovin torjuvia ranskalaisia kohtaan, sillä he eivät halunneet tulla palautetuksi Ranskaan.

Brittiläinen rannikkovartioston alus vei lopulta iranilaiset maihin. Samaan aikaan toinen siirtolaisvene yritti livahtaa Shakespeare Beachille Doveriin, missä veneessä olleet 8 siirtolaista pidätettiin.

Kentin poliisi vahvistaa, että tapaus ei ole ainoa laatuaan. Britannian poliisi on havainnut aiemmin, että kun siirtolaiset ovat päässeet Britannian aluevesille, he vasta sitten soittavat hätänumeroon, jotta Britannian viranomaiset poimisivat heidät mereltä.

Noin 1500 laitonta siirtolaista on päässyt kanaalin yli Britanniaan tämän vuoden aikana. Vuonna 2018 kiinni saatuja laittomia siirtolaisia oli 297, joista noin 100 on palautettu Euroopan mantereelle.

  • 758
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset