Eurooppa Politiikka Rikos Uutiset

Ennätysmäärä ampumiskuolemia Ruotsissa

Tammi-maaliskuussa 18 ihmistä ammuttiin hengiltä Ruotsissa. Tämä on korkein luku samana ajanjaksona viiteen vuoteen. Aiempina vuosina 5-12 ihmistä on surmattu Ruotsissa ampumalla vuoden kolmena ensimmäisenä kuukautena.

Vuosittain noin 40 ihmistä on kuollut aseväkivallan uhrina.

Ruotsissa on kuolemaan johtavia ammuskeluja joka kuukausi. Ainoastaan maaliskuussa 2018 yhtään ihmistä ei ammuttu kuoliaaksi.

”Joskus ampumalla kuolee yksi kuukaudessa, joskus kaksitoista, mutta joka kuukausi muutama,” sanoo ruotsalainen kriminologi Jerzy Sarnecki.

Kuolleitten määrä riippuu sattumasta. Uudet ammuskelut liittyvät aiempiin ja johtavat kostoon sekä väkivallan kierteeseen.

”Tämä on vakava ja jatkuva ongelma, eikä ole merkkejä, että ammuskelut loppuisivat tai edes vähenisivät,” jatkaa Sarnecki.

Jerzy Sarneckin mukaan ampujien vangitseminen ei riitä.

”Rikolliset järjestöt jatkavat toimintaansa ja värväävät uusia nuoria, jotka ovat valmiita tappamaan ja kuolemaan.”

Hänen mukaansa tarvitaan panostusta sosiaalipalveluihin, psyykkiseen hyvinvointiin ja yhteisöllisyyttä luoviin harrastuksiin, jotta ampumiset saadaan kuriin. Myös rikoksista hyötymistä on vaikeutettava.

Lähde SVT

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Jollakin tavalla alan toivomaan sitä kolmatta maailmansotaa, vihaan niin silmittömästi tätä maailmaa joka ajaa itsensä pelkäksi tunkioksi, ja ilman mitään järkevää syytä. Kuka tahansa osasi sanoa jo vuosikymmeniä sitten mitä tuosta seuraa, ja nyt siunaillaan kädet leveillään että pahaksi on päässyt miten se on mahdollista ?

Jukka

Puhut Ilkka asiaa. Olen täysin samaa mieltä. Silloin kun itänaapurimme tänne hyökkää, länsirajalla käy vilske ja vipellys, kun tänne tunkeutuneet elätit pakenevat turvaan kuka Somaliaan, kuka Irakiin ja kuka minnekin päin maapalloa.

Kaitsu

Tulee kivoja pelihetkiä, tulee naapuruussuhteita, tulee kulttuurintuntemusta ja kivoja ruoanlaittohetkiä. Ammuskelu vaan ei suvakkien unelmissa ollu mukana, mutta nou hätä kyllä kulttuurinrikastuttajat asian on sittemmin korjanneet.

Ruupo Kustaa

Eli länsirintamalla tilanne nyt hieman rauhallisempi kuin itärintamalla. Jos joku vielä haavailee maailman rauhasta – kuten joskus missikandidaatit haaveilivat- niin on tullut aika haaveilla jostain muusta

Eka Kettunen

Mitä ihmettä ? eikö monikulttuurisuus olekaan pelkkää kebapin mussuttelua ja alkukantaisen rumpumusiikin tahdissa tanssahtelua, apua, meidät on petetty.

Kipe

Hyvä homma, tätähän ruotsalaiset ovat halunneet, mutta niin kyllä haluaa siuomalaisetkin. Pahin uhka mitä tiedetään on ryssä tai natsi, ei kuitenkaan ukrainalainen natsi.

juu

Sitä vaan ei paljon missään puhuta, että tää kaikki Ruotsinkin väkivalta johtuu täysin afrikan ja lähi-idän valepakolisista.
Täällä se on vaan taas yksi asia mistä pitää olla hiljaa ja hyväksyä se.

Toin sen näisin

”Hänen mukaansa tarvitaan panostusta sosiaalipalveluihin, psyykkiseen hyvinvointiin ja yhteisöllisyyttä luoviin harrastuksiin, jotta ampumiset saadaan kuriin.”

Minusta yritykset sovittaa kehitysmaakäytös sivistyneen yhteiskunnan termistöön olisivat koomisia, elleivät seuraukset olisi niin kamalia. Se, että noin yksi kymmenestä kantaruotsalaisesta tai – suomalaisesta gangsterista saa näistä toimista apua, on seurausta vuosisatoja jatkuneesta yhteiskunnan sisäisestä dialogista mukaan lukien luku- ja kirjoitustaito. Kehitysmaista tulevilla taas ei ole mitään pohjaa, jolle hyväntahtoinen yhteiskunta yrittää rakentaa antamalla resursseja. On sanonta: ”Voit ottaa apinan pois viidakosta, muttet viidakkoa apinasta” ja ”Ei kannettu vesi kaivossa pysy”.

Sosiaalipalveluihin panostaminen
sen sijaan että edistäisi kotoutumista, houkuttelisi entistä enemmän ja entistäkin heikkolaatuisempaa ainesta maahan. Ongelmien juurisyynä on jo nyt länsimaiden kattavat sosiaalituet, joiden avulla voi elää lähtömaita helpompaa elämää.

Myös käsite ”yhteisöllisyyttä luovat harrastukset” on huvittava. Jengi eli oikeastaan klaani on Lähi-Idän ja Afrikan maissa yhteisö, johon synnytään ja jossa kasvetaan. Kun uudessa maassa ei pärjätäkseen tarvitse tehdä työtä eikä osaaminen tai kuntoisuus siihen edes riitä, täytetään päivä hengaamalla jengin mukana.

Monia tapoja

Niin… sehän ei ole vaihtoehto että kansalaisuus peruttaisiin rikokseen osallistuvilta ja heidät karkoitettaisiin maasta. Sehän tekisi maasta vain turvallisemman ja säästäisi suosialipuolen rahoja.

Jukka

Kansalaisuus pois ja karkotus hevon v…uun perheineen ja sukuineen. Se tehoaisi! Niin Suomessakin. Mutta eihän niin tietenkään tehdä. MTV:n uutisaamussa rikostoimittajat tutustuivat Turun nuorisojengiväkivaltaan. Poliisi sanoi, että vanhemmat ovat syypäitä. Totta! Mutta poliisin mukaan jengilapset ovat aivan tavallisia lapsia! HÄH, HÄH!!! Minulla on kyllä ihan eri käsitys tavallisista lapsista!

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa