Kotimaa Politiikka

Ensi vuoden alusta alkaen Suomen kansalaisuuden voi saada kielitaidottomana ja ilman henkilöllisyystodistusta

Kuva: Wikimedia Commons.

Lakiesityksessä sanotaan ”Kansalaisuuden saamisen edellytyksenä olevaa selvitettyä henkilöllisyyttä koskevia säännöksiä täsmennettäisiin.” Nykyisin voimassa olevan kansalaisuuslain 6 §:n mukaan Suomen kansalaisuuden saaminen edellyttää, että hakijan henkilöllisyys on luotettavasti selvitetty. Uuden lain tultua voimaan 1.1.2023 kansalaisuuden voisi saada, vaikka hakija ei kykenisi todistamaan henkilöllisyyttään.

Nykylain mukaan hakijan on ehdottomasti voitava todistaa henkilöllisyytensä, epäselviä tapauksia ei edes käsitellä. Hallituksen esityksen mukaan jatkossa henkilöllisyyden luotettavuuden arvioinnissa käytettäisiin kokonaisharkintaa. Esityksen kohta ”jos asiakirjanäytön edellyttäminen olisi kohtuutonta, kun otetaan huomioon pakolaisen asema tai se, että hakijan kansalaisuusvaltiossa ei ole toimivaltaista viranomaista, joka voisi pätevästi antaa henkilöllisyyttä koskevia asiakirjoja, taikka muusta vastaavasta syystä.” tarkoittaa käytännössä sitä, että joissakin tapauksissa henkilöllisyyden selvittämiseen ei tarvita minkäänlaisia asiakirjoja tai todisteita.

Kielitaidon riittävyys voidaan nykyisellään osoittaa tutkintosuorituksilla. Luku- ja kirjoitustaidottoman kohdalla riittää jos hakija on osallistunut säännöllisesti suomen tai ruotsin kielen opintoihin ja hakijan opettaja antaa tästä todistuksen. Hallituksen esitykseen kirjattu tavoite ”kielitaidon osoittamista koskevia säännöksiä täsmennettäisiin ja täydennettäisiin” tarkoittaa, että uuden lain mukaan todistuksen kielitaidosta voi antaa melkein kuka tahansa.

Myös asumisaikaedellytyksiä ollaan helpottamassa. Nykylain mukaan ulkomaalainen saa Suomen kansalaisuuden viiden vuoden yhtäjaksoisen maassa asumisen jälkeen, pakolainen jo neljän vuoden jälkeen. Jatkossa asuminen ei tarvitse olla yhtäjaksoista.

Lakiesitys on käsittelyssä perustuslakivaliokunnassa.

Lue esitys kokonaisuudessaan.

60 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Pirjo Keronen

Terhi Kiemunki oikaisee mutkia mielensä mukaan. Juttu ei pidä paikkaansa.
Tässä tosiasiat:
https://valtioneuvosto.fi/-//1410869/kansalaisuuslakiin-ehdotetaan-selkeyttavia-muutoksia

John Quiman

Artikkelissa oleva lainattu kohta esityksestä ei ole tuolla sivulla, joten se on joko väärä sivu tai sitten varsin suppea esitys esityksestä.

Matti

Jaa oletko valtiovallan kätyri??

Mama

What the heck!

Pooh

I have no clue where this title comes from since by reading the link for this article there is nothing about exemption from language skill. The proposal only says clarification of the way to proof the language skill so that the work load from the immigration service decreases. Moreover, providing means for migration service to have access to the data for proving the language skill. If there are some part mentioning about exemption from the proof of the language skill in the linked proposal please refer me to that part.

Taas kerran

Mutta juurihan erään terveyskeskuksen vuodeosastolle tuli jo neljäs ihminen savannilta joka ei puhu suomea. Vaati erehdytykseen englanninkielen taitoista perehdyttäjää vaikka edes englanti ei kuulu sen vahvuksiin.

Ne kolme aikaisempaa osaavat suomeksi:”KELA maksa, KELA maksa”.

Matti

Onko tämäkin esitys vihernilviästen keksintö. Ihän järetön.jos on syntynyt suomessa, asunut ikänsä suomessa. on armeijan passi , muita passeja, ikänsä saman pankin asiakas. Ajokortti. Ei saa pankkitunnuksia uusia ellei hae uutta henkilökorttia senkin saanti vaikeaa. Miten ulkomaan nilviäinen saisi kansalaisuuden ei osaa kieltä eikä voi todistaa henkilöllisyyttä. Kansalaiset meidän on saatava tämä hallitus nurin, saatava hallitus joka ajaa oman kansan etua.

Voitto

Я работаю уже 10 лет по 13 часов и мне некогда ходить по этим юки тестам,так что,пошел ты

Piippa Lakkinen

Entäpä jos on naimisissa ulkomaalaisen kanssa niin voiko hänkin saada kansalaisuuden tuosta vain vai joutuuko käymään kaiken kansalaisuuteen liittyvän läpi. On taas epäselvä laki tuloillaan jolla halutaan maan täyttyvän äänestävistä jotka nauttivat kaiken sen tuen minkä eteen täällä hikoillaan työtä tehden. Sanoisin tulevan lain olevan irvikuva laista eikä missään tekemisissä todellisuuden kanssa.

Lieväasteinen

Joutuu käymään läpi, jollei keksitä ohituskaistoja tietynrotuisille ja -uskoisille. Helpoiten kansalaisuuden saavat nykyään pakolaisstatuksen omaavat tai turvapaikan saaneet henkilöt. Niillä on lyhyempi oleskeluaika, vapautus kielikokeesta, puuttuu tuloraja, nuhteettomuusedellytys jne.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Lieväasteinen
ike

Juuri näin. En yleensä kannata noita helpotuksia kansalaisuuden saamiseksi mutta voisihan sitä ajatella että vaikka yli kaksikymmentä vuotta suomessa nuhteettomasti asuneella olisi oikeus siihen vaikka ilmoitusmenettelyllä. Avioliittotapauksissa.No oma lehmä ojassa 😊. Asiat ihmisillä ovat niin erilaisia. Ei vaimollanikaan ollut juuri ennen asiaan kiinnostusta mutta itse näin seitsemänkymppisenä invalidimiehenä (hän terve, vanhempi, kai kun tuo urheilutausta.) olen kai siihen herännyt, olemme huomanneet että tuo elo kuitenkin on vähän helpompaa yhdessä. Jäisi tuo ramppaaminen hakea eläkettä naapurista kun se vielä on aika olematon, mutta kaikilla ei ole varaa valittaa ja vaikka valittaisikin niin ei siitä mitään hyötyä olisi, todistus tulee toimittaa KELA:n toimistoon. Ai tuohon voisi vielä lisätä että kun Putin ilmoittaa että eläkkeisiin tulee niin ja niin paljon korotusta niin ei ole näkynyt kahteenkymmeneen vuoteen. Vaimo sanoo että varmaan varastavat ne kun huomaavat että asuinpaikka on Suomi, oli kuitenkin siinä uskossa että tapahtuu jossakin väliportaassa. Kai hänellä on joku käsitys siitä kun oli siellä asunut melkein viisikymmentä vuotta ennen kuin tavattiin. Ei sitä noita kansalaisuusasioita ja muutakaan aina ajattele kun on viisi- tai kuusikymppinen ”menevä” nuori.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
juha II

Siis dummie voi saada hölmölän kansalaisuuden, jonka jälkeen ”hänestä” tehdään Suomen tasurivallan presidentti!

Kilpailee Ranskan presidentti Emmanuel Macronin, Kanadan pääministeri Justin Trudeaun ja USA:n presidentti Joe Bidenin kanssa.

John Quiman

Johan on vesitetty kansalaisuuden saaminen. tehty tilaa suvakkien mielivaltaisille tulkinnoille ja nyt kansalaisuuksia saa jaella ihan oman makunsa mukaan.

Tuo on suomalaisten turvallisuudelle haitta, kun suvakkien lemmikit pääsevät loppuiäkseen eläteiksi entistä helpommalla. Tänne tullessa on suorastaan kannattavaa hukata kaikki paperinsa matkalla. Johan ovat niitä hukanneetkin, mutta kas kummaa, iPhonet eivät ole kadonneet matkalla.

Järkyttävää maan pilaamista ihmisiltä, jotka ovat olevinaan hyviksiä, mutta ovat tosiasiassa tuholaisia.

reserviläinen

Kannattaako tällaista maata enää edes puolustaa sotilaallisesti jos kaikenmailman haittamaahanmuuttajille annetaan tuosta vaan kansalaisuus?

Ilkka Forsten

Kannattaa koska viimekädessä sotilaat ovat se voima jolla muutos tehdään. Suomi on maana ihan ok, mutta poliitikot son***aa. En koskaan luovu Isänmaastani, enkä milloinkaan kadota suomalaisuuttani, mutta häpeä sitä poliitikkojen nykyistä tapaa häpäistä menneiden sukupolvien työ, ja heidän muistonsa.

John Quiman

Vihervassut jatkavat maan tuhaomista sen kuin vain ehtivät. Joskus tuolle tulee loppu, jos suomalaiset heräävät ennen kuin ovat vain voimaton pieni vähemmistö omassa maassaan.

Ilkka Forsten

Ikävä sanoa mutta se entinen koti,uskonto, isänmaa puoluekin on sitä samaa kommarilaumaa tätä nykyä. Petteri Orpo on jo pitkään kosinut SDP:n ja vihreiden äänestäjiä ilmoittamalla, että kokoomuksenkin tavoite on puhdas ja hiilineutraali suomi paljon ennen kuin edes Pariisin ilmastosopimus sitä edellyttäisi. Kokoomus on täyttä kuraa nykyisellään. Sen riveistä ei löydy enää selkärankaa mihinkään, koska heidän keulakuvansa on pullamössöpelle vailla omaa järkeä. Orpo on tuuliviiri mikä suuntaa naamansa aina sinne mistä hän kuvittelee parhaan tuulen puhaltavan, ja kun nykyiset kokoomuslaisetkin ovat ääliöitä vihreään lahkoon hurahtaneita kaulusköyhällistön edustajia, niin pas****aa on tulossa tuulettimeen jatkossakin. Vihaan tätä sirkusta jota kutsutaan vielä demokratiaksi, vaikka tästä on tehty punavihreän agendan päämaja jota määrätään ” vähemmistönä ” olevien kautta, vaikka demokratiassa valta kuuluisi enemmistölle. Nykyisen demokratian irvikuva ei ansaitse mitään ylistystä, se on typeryyden huipentuma jossa kantaväestöstä tehdään paarialuokka ja kaikki muut etnisyydet saavat huutaa mielin määrin rasismiaan.

Punaisilta kuten Marin en ole koskaan odottanutkaan mitään järkevää ulostuloa, sillä olemme nähneet jo liian monta kertaa kuinka he toistavat länsinaapurin virheet hymy korvissa, ja sanovat että emme sorru samoihin virheisiin. KAIKKI tyhmyydet toistetaan pieneĺlä viiveellä, joten eikö sorruta juuri samaan mikä on jo tuhonnut ruotsin paitsi maana, niin myöskin maineeltaan. Ruotsi tunnetaan maailmalla typeryyden esikuvana, ja valtiona joka teki omaa tyhmyttään päätöksen jota he eivät enää kykene muuttamaan. Islamisaation tuominen ruotsiin ja kehitysmaista tulevien joutojätkien hyysääminen, tiputti yhden oikeasti kehittyneen valtion banaanivaltioksi varsin lyhyessä ajassa. Beirutissakaan ei taideta räjäytellä tätä nykyä yhtä tiuhaan pommeja ja huudeta allahu akbaria kuin ruotsissa.

Sosiaaliturva joka luotiin kantaväestön vanhuuden turvaksi, ja oman kansan tilapäisen hädän lievittämiseen, on nyt koko maailman ” työpaikka ” josta nostetaan kerran kuussa vastikkeetonta rahaa, ja kantaväestö pakotetaan äänestämään sen puolesta. Mitä muuta voi odottaa valtiolta jossa ” tasa-arvoon ” nyrjähtänyt muijan rääpäle, ( Ylva Johansson ) selittää että parasta mitä ruotsin kansa voi äänestää on vihreät ja demarit joita tukemaan otetaan feministipuolue. Se on jo nähty mitä siitä on tullut, mutta nytpä sen toteaminenkin on jo vihapuhetta..Repikää siitä svenssonit itsellenne huumoria, jos teitä vielä naurattaa, niin meitä somalaisia ei naurata.

Matti

Noita ählyjä tänne kiskotaan vanhojen letukoiden takia kun värillinen _ipp_li on eksoottista nuo vanhat _uo_at pitäisi panna edesvastuuseen.Siinä syy miksi asiat vituroilla

ike

Haluan kertoa nyt jotakin. On muutamia asioita joita ei koskaan ole ihmisille selitetty. Miksi Yhdysvaltojen Skunkworks edesmennyt johtaja sanoi että meillä on nyt teknologia viedä ET:t kotiin. Vaatisi Jumalallisen voiman tuoda ne toimimaan ihmiskunnan hyväksi.Tuo oli aika kova lausunto, niitä yleensä tekevät ihmiset joilla ei enää ole mitään menentettävää.miten asiat nyt maassa toimivat, olet oikeassa. Meille tarjottiin kaikki teknologia jos lopetamme sodat ja alamme rakentaa yhteiskuntaa ilman näitä suurimpia rikoksia. Tarjous esitettiin mutta se torjuttiin, meidän päättäjiemme toimesta. Kukahan on nyt vastuussa tilanteesta. Kaikessa näkyy että eliitti aja omaa asianaansa . Näin se meni että siitä kieltäydyttiin koska eliitti olisi menettänyt kaikki tulonsa, Öljy ja kaasu. Ylivallan kansalaisiin. Apinat ovat vallassa.Kuinka monta vedellä kulkevan auton keksijää on jo tapettu.On kummaa että nämä tahot edes ovat enää yhteydessä tähän planeettaan. Kaiken tämän olen kerännyt HelsinginSanomien ulkopuolelta. Mitä te tiedätte siitä missä mennään. Muistakaa kuitenkin kolme vaihetta jotka kohtaatte. Ensin kiellätte kaiken mahdottomana,sitten tutkitte. Hyväksyminen tulee viimeisenä. Ei tämä nyt oikein ollut kohdistettu sinulle Ilkka. Kun lukee kahdenkymmenen vuoden aikana paljon j katsoo mitä nk. ”toisinajattelijat” kertovat niin vain tulee tunne että nykyisiä toisinajattelijoita ovat poliitikot, ei minkäänlaista ymmärrystä todellisuudesta.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
John Quiman

Tuosta mainitsemastasi löytyy juttuakin
https://www.columbiatribune.com/story/opinion/editorials/2014/05/27/ufo-accounts-are-journalists-stuff/985695007/

Kuukletin ”skunkworks et home” ja heti löytyi. Oli mutakin, mutta tuo oli ensimmäisenä.

ike

Kiitos. Ehkä joku muukin alkaa, ennen vuosien työtä, ajatella että kaikki ei ole kohdallaan. Vaikka kyseessä oli mielipide, niin monasti tälläkin palstalla. Osa mielipiteistä kuitenkin on oikeassa.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
John Quiman

Noista ulkoavaruuden vieraista ja teknologioista on aika paljon sellaista materiaalia, joka vaikuttaa hyvin aidolta. Suurin osa on silti aika puppua, mutta suuresta määrästä löytää vähitellen sellaista, joka on ihan asiallista ja todennäköisemmin totta kuin tarinaa.

ike

Täytyynhän se savuverho aina tehdä, muuten kansalaiset alkaisivat ajattelemaan. Yksi tapa on tehdä tästä kaikesta naurunalaista.

Ykä

Hyvä uudistus, siis jos ajatellaan, että suomesta halutaan tehdä kolmannen luokan kynnysmatto ja kehitysmaitakin alempana oleva roskavaltio.

Hämätääkö tarkoituksella?

Tällä osittain yritetään peittää sitä tosiasiaa että meitä suomalaisia on enää noin 4.7 miljoonaa henkilöä. Muut ovat sitten muu-maalaisia. Tilastoissa Suomalaisiksi kun lasketaan Suomen kansalalaiset jotka ovat oleskelleet Suomessa kaksi vuotta, jotka ovat saaneet Suomen kansalaisuuden tai joiden toinen vanhempi on suomalainen.

Näin saadaan vääristettyä kuvitelma että meitä olisi maassamme noin 5.5 miljoonaa. Mutta todellisuus on karumpi. Varsinkin kun sodan käyneet ikäluokat ovat poistumassa yhdessä suurten ikäluokkien kanssa. Siksi nuoret jotka ”elävät elämäänsä” eivätkä tee lapsia tekevät itselleen karhunpalvluksen tulevaisuuteen.

Runtiti-pou

Niin entistä vähemmän on elättämässä näitä tuilla elävien ja osaamattomien massoja

John Quiman

Ja liian vähän uusia suomalaisia eli suomalaisten lapsia johtaa suomalaisten katoamiseen. Ensin suomalaiset ovat pieni vähemmistö, jolla tosin ei ole mitään vähemmistöoikeuksia. Seuraavaksi sitten sulaudutaan kehitysmaalaiseen enemmistöön ja suomalaiset kielineen siirtyvät historian hämärään. Ehkä suomalaisia ei sen jälkeen edes mainita historian tunneilla, vaan puhutaan Allahin lahjoittamasta uudesta maasta.

Ilkka Forsten

Kiina on ennemmin hiilineutraali valtio kuin suomi islamilainen kalifaatti. Ja kiina on luvannut olla hiilineuraali JO vuonna 2085.

Hh1488

Toivottavasti turkki pitää sanansa ja sanoo ei suomen Nato hakemukselle jatkossakin, tällänen maa joka myöntää terroristeille suomen kansalaisuuksia ja sitä kautta naton kansalaisuuksia sikäli jos suomi Natossa olisi, ei voi mitenkään olla naton jäsen. Kuka helvetin hullu haluu jtn ähly terroristi maata naton jäseneksi

Ilkka Forsten

Turkki on natomaa ja ählyvaltio, joku ” hullu ” on sitäkin halunnut ?

Bling Bling

Murheellista on, miten vuosisataisten sukupolvien hiellä ja verellä rakennettu maamme, sen kansa ja sen tulevaisuus hävitetään vain yhden sukupolven aikana; se hyvä, mitä olemme ikiajat vaalineet, kadotetaan silmiemme edessä vain yhtenä ohikiitävänä hetkenä; se, mitä pidämme kauniina ja arvokkaana, poljetaan maahan ja heitetään unholaan juurettomuuden ja merkityksettömyyden ylistykseksi.

Juha

They don’t care fu(k about you..

https://youtu.be/-54c0IdxZWc

Puolueeton

Totta kansa muodostuu kansalaisista ja kansan elämisen laatu kansalaisten kyvykkyydestä, joka taas riippuu älykkyydestä.
On myös huomioitava ilmaston ankaruus, jossa eläminen vaatii suurempaa älykkyyttä kuin lempeässä ilmastossa oleilu.

Tuumailija

Ja senhän tietää ettei perustuslakivaliokunnalle perustuslaki merkitse mitään, koska eu ja kansainväliset ajavat sen ylitse.
Ei voi muuta sanoa kuin että turhuuksien turhuus koko eduskunta ja perslakivaliokunta. Vielä kun tähän lisätään suunnitteilla oleva kiinteistöjen pakko-otto laki, niin on kumma jos ei ala riittämään tyhmimmällekkin tällainen rasismi.

Irmeli

Toivottavasti passien maana on HÖLMÖLÄ. Muu on Suomeni häpäisemistä ja varsinkin menneiden ja maan puolesta sotineiden miesten ja naisten häpäisemistä, että tänne voi kävellä kuka vaan. Minusta maani on tuhat kertaa arvokkaampi kuin että tänne kelpuutetaan joka terroristi ja muu rikollinen. Häpeä Suomen hallitus….vaikka ettehän te osaa…Vaikken Erdoganista pidäkkään, niin tottahan se on että täällä hyyssätään terroristeja…

Ilkka Forsten

Kysymys koko kansalle. MISSÄ toisessa valtiossa myönnetään kansalaisuus itsestään selvyytenä heti kun tossu ylittää rajaviivan ? Vastaus, EI MISSÄÄN. Kansalaisuus on todellisuudessa palkinto, joka myönnetään vasta kun tulija on osoittanut kelvollisuutensa ja sopivuutensa siihen yhteiskuntaan mihin on tullut. MUUALLA kepulikustaiden poispotkiminen ei riko kansainvälisiä sopimuksia, mutta MEILLÄ kuulemma rikkoo. Jos kansainväliset sopimukset on noin hataralla pohjalla, niillä saa pyyhkiä per****ä. Tämä maa on viemärissä, ja tulee pysymäänkin jos kaikille syntymähulluille myönnetään kansalaisuus, ja sitten siunaillaan että jotain on mennyt vikaan kun kaupungeista tulee gettoja joissa autot palaa ja pommit paukkuu. Silloinkin syy on kantaväestön asenteissa, joissa tuntuukin olevan loputtomasti korjaamisen varaa jos uskoo punavihreää lässytystä, ja kumartaa Arkadianmäen suuntaan toivoen taivaspaikkaa aukeavaksi. JOKA paikassa on nyt nähty mihin tämä johtaa, ja VIELÄKÄÄN ei polla säteile.. Se mitä itse ehdottaisin ratkaisuksi toimisi varmasti, ja lopullisesti, mutta taas YK:n artiklat on esteenä sillä tulosta ei saa syntyä, on vaan suvaittava..ONKO ? Laulun sanoja mukailleen. ” Sinä maksat, Ahmed ohjaa, niin kuin tanssi matka käy, mummoja kun polkaisemme, loppua ei sille näy..”

Lieväasteinen

Nykymeno johtaa pitkällä tähtäimellä siihen, että kaikki suht normaalit maat EU:n ulkopuolella alkavat vaatia Suomen kansalaisilta viisumin, ja Suomen passilla pääsee vain EU-maihin ja muutamaan shitholeen.

Ilkka Forsten

MÖTÄH ! Eikö koko maailma kuulukaan Schengenalueeseen ? Minä olen luullut jo vuosia, että kaikki maapläntit jota asuttaa joku apinarokkoa tartuttava ukuleleheimo on EU:ta. Tämä ajatus on mahdollisesti syntynyt siitä, että vapaan liikkuvuuden sallimiseen liitetyt maat on nykyään joka paikassa vaikka alunperin niiden piti olla euroopassa.

Kata

Se on niin metkaa kun ”kansainvälisistä sopimuksista” pittää pittää kiinni kun on kyse muukalaisten maahantulosta ja samaan aikaan Eu-maiden sopimukset voi heittää romukoppaan kun on kyse muukalaisten maahantulosta.
Ja jotkut väittää että näin pittää olla… hyrräpäiden juttuja!

Ilkka Forsten

Dublinin sopimus on siitä hyvä esimerkki. Kuolleena syntynyt direktiivi jota kierrettiin vuonna 2015 oikein urakalla. Ja mikä hulluinta, saman hallituksen ( Sipilän hallitus ) kaksi keulahahmoa sipilä ja orpo, puhuivat toisensa pussiin. Orpo julisti ääni väristen ettei voitu estää Tornin kautta tapahtunutta invaasiota, ja heti perään ” juhad sibylla ” ilmoitti rillit huurussa että kyllä me olisimme sen voineet estään, dublinin sopimushan on olemassa. Vaikka näin räikeä kahden ministerin eriävä lausuma tuli kansan tietoon reaaliajassa, mikä oli reaktio ? Ei mikään, oltiin vain hiljaa tai korkeintaan alettiin kyselemään tuleeko VOK meidän kuntaamme niin saamme valtiolta avustuksia.

Kata

Tämäpä tämä!Mutta kun ne sinitukkaiset kirkuivat kuinka pitää olla solitaarinen ko poikaset on erossa perheistään ja pakenevat jotain mitä ne perheet ei pakene…aika metkaa sekin.Siellä ne perheet on YHÄ!
Toki muutamilta leireiltä on yhistetty ”perheitä” yksityisjeteillä…kuvottavaa.
Samaan aikaan välähti otterin päässä…voidaan tienata!!!Ja niin hänenkin kohdallaan kävi!Ja monen muun!Surseenpeti mitä tekopyhää pashaa kaikki tyynni ja silti ihaillaan noita Suomen tuhoajia.
Ja niin käveltiin Dublinkin yli,ei mitään merkitystä tässä EU:n oikeusvaltioperaate-lässytyksessä.

ike

Kun en ole enää noin terävimmässä kunnossa, voisiko joku selittää minulle mikä tuo oikeusvaltioperiaate oikein on. Onko se sitä että hallitus on aina oikeassa ja jos se vaihtuu niin määritelmäkin vaihtuu. Mielestäni esim. Unkari on oikeusvaltio, vai onko siellä vallassa ”väärä oikeus”.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
John Quiman

Vihervassutyyppisten mielestä Unkarissa on tuo mainitsemasi väärä oikeus. Kun on oikea oikeus, kuten EU:lla, voi olla aito oikeusvaltio, jossa taivutellaan lakeja ihan mielen mukaan, jopa päinvastaisiksi, jos siltä tuntuu.

Kaikki järjestyy

Sillälailla. Kyllä niitä passeja aletaan kohta lähettelemään kemu maihin. Liimalla vaan pärstäkuva ja kela kutsuu. Ja ne ihanat blondit. Jälkeenpäin sitten ne 5 vaimoa ja 50 lasta perheenyhdistämisten kautta. Ja jos koti ikävä iskee, aina pääsee lomille täältä rasistisesta paratiisista. Kela maksaa eli ne hyödylliset hölmöt suomalaiset.

juu

Suomi terroristien luvattu turvasatama, ei se erdogan aivan väärässä ole.
Joku etsintäkuulutettu terroristi, niin ei muuta kun saa uuden henkilöllisyyden ja Suomen passin, ja taas voi reissata ympäri maailman suunnittelemassa uutta kivaa.

Neiti Marple.

Suomeen saapui ja on saapunut aikaisemmin, 2015 näitä kurdeja joiden joukossa on näitä Pohjois-Kurdistanin PKK:n aktivisteja. Näistä asioista ollaan hiljaa. Erdogan ei suhtaudu ystävällisesti näihin PKK:n aktivisteihin
Suomesta turvapaikann saaneet PKK:n aktivistit voivat kaikessa rauhassa jatkaa Pohjois-Kurdistanin PKK:n politiikaa ja Suomen kurdit voivat masinoida, Turkissa tapahtuvia aktivistien toimintaa.
Turkissa on myös oma stasinsa joka vakoilee ja harjoittaa tiedustelua, Eurooppaan siirtyneistä PKK:n aktivisteista.Suomi on antanut turvasataman isis taistelijoille ja Al- Holin isis vaimoille, samoin Somalian hallitusta vastaan taisteleville kapinallisille.
Kurdit ovat sotaista kansaa keskenään. PKK:n on syytä haudata itsenäisen kurdi valtion haaveet- Turkki ei missään olosuhteissa tee myönnytystä Pohjois-Kurdistanin itsenäisen valtion oikeutukselle.

Ilkka Forsten

Meillä vihervasemmisto kiljuu kuinka Palestiinalaisten ja Kurdien on saatava omat kansallisvaltiot, ja muiden tulee ne tunnustaa, mutta kun suomalainen sanoo kannattavansa kansallisvaltioperiaatetta, huudetaan ääni käheänä että se on mahdottomuuus, kansallisvaltioiden aika on ohi. Jotain tässä on pahasti vialla, eikä suinkaan niiden kohdalla jotka haluavat myöskin suomalaisten kansallisvaltionäkemyksen oikeutusta.

Monsieur

Observations, Commentary on the Commission to EU Project on attracting skills and talents to the EU

Religio-cultural, Socio-political and Economic implications of migrants contacts with European Societies in the medium-term and long-term: Implementing proper checks and balances. Case Study of Finnish migration policy

2022 04 27 – Current
A Research Proposal Framework

The economic benefits of migration becloud issues of motives and orientation of migrants, but they don’t exist in a vacuum. The contact of societies raise security, religious intolerance and socio-political concerns as the case study of EU partners ( Bangladesh, Egypt, Morrocco, Nigeria, Pakistan, Senegal, Tunisia) and China) reveals. This calls for proper checks and balances of competing interests of the guest and the host.

Legal migration is mutually beneficial and encouraged. Advanced economies of the US, Germany, Canada and UK enjoy the resourcefulness, dedication and expertise of migrants who refused to be part of some failed corrupt system so as to utilize their talents and get decent lives they deserve abroad. But third States Institutions lack reliable database.

The Challenge

National and regional security threats abound when states inadvertently receive militia, religious radicals, special agents and mercenaries posing as State and corporate representatives, transfer workers or students and researchers. Sometimes genuine migrants become easy tools for unlawful ends.

Verification of identities and claims of candidates is a concern as the talent pool becomes fully operational on the EU website by mid-2023. Candidates need a level of education, work experience, language and soft skills. Online profiles will be created on the portal where documentary evidence could be provided. The work based and study based pathways are the easiest migration routes and most manipulated.

Recommendation

1. Active commitment of the EU and member states is needed as they have coordinate jurisdiction to issue visa. National contact points should serve as check points to provide appropriate recommendations, third nationals should be trained and utilized to employ their first-hand knowledge, acting as insiders to contact points for efficient verification of candidates’ identities, claims and documents.

2. Evidence should be presented from the point of creating profiles to prevent ”bugs”and bogus profiles from overwhelming the pool causing delay and diminishing the chances of credible applicants who do not hesitate to share their information provided the platform is safe and secure.

3. Europass and similar platforms may exert undue influence on decisions and so should remain a third party website. The project should make good use of third party sites for verification purposes.

4. German proof of funds model can be adopted whereby blocked accounts will be used to ensure financial stability of migrants for at most 12months in a sequence. Also, their job seeker visa model is a win-win approach: most highly skilled third nationals need a platform and opportunities abroad to showcase their skills, a bridge could be used to experiment and top-up their skills to be compatible with industries need.

5. Quebec societal values candidates agreement certificate should be adopted and enforced accordingly so as to check non-conformists.

fintechattorneysconsulting@gmail.com

Ali

Niin,niin muttako: Päivi Nerg:Me tiedetään jokainen henkilö kuka tänne on tullu. https://www.youtube.com/watch?v=OlMoHL_AbN8&ab_channel=AjatusRikollinen

thyfg

Ei tarvii puhua. Istut vaan ja sinulle annetaan nimi ja henkilöllisisyys. Suomalainen maksaa passistaan 3 senttiä päivä.

juu

Ei h€lvetti mitä idioottimaista ne vielä keksii?
Tulet maahan ilman papereita valehdellen henkilöllisyyden, iän ja syntymämaan, edes kieltä opeteltu mutta kansalaisuus tulee.

Minäkin haluan uuden henkilöllisyyden, pääsee eroon ulosottoveloista joita ei koskaan pysty maksamaan, ja vähän nuorempikin sitä vois olla.

Hh1488

Jep sama täällä😁

murre riepunen

Alemmuuden tunnetta poteva maamme nukkehallitus haluaa nostaa asukasluvut kerta heitolla yli 10 miljoonan, tavoite ilmeisesti kunnianhimoinen jota ylväänä maailmalle, etenkin Afrikan suuntaan kailotetaan.

Kata

Niin sairasta hommaa…näin tuhotaan valtio jolla oli rajat joita isämme ja äitimme puolustivat uhraten jopa henkensä.Nyt marssii passinsa unohtaneita-hukanneita tuntemattomia ei-niin-kivoja elätettäviä pilvin pimein mutta hei me tienataan tällä!
Juu todellakin eräät ovat tienanneet oikein kivasti!
Jos tuo laki menee läpi ei kai muidenkaan tarvitse mitään enää kunnioittaa?Alkaa mieletön kansainvaellus jota nuo resettiporukat haluaakin.
On käsittämätöntä että noita pää-olkapää-peppu-porukoita joku äänestää.Täysin hurlumheihörhöjä.Jotain on aivonesteissä homehtunut.

Lieväasteinen

Tuo ”uudistus” koskee ilmeisesti vain muslimeja ja afrikkalaisia. Tuskin thaimaalainen tai kiinalainen saa Suomen passin niin helposti. Agendan mukaan mennään.

Kata

Tämäpä tämä!Näin juuri.

Horace Smith

Hieno homma. Siis kuka terroristi, elintasopakolainen yms voi tulla rajalle ”pakoloisena”, ja saada Suomen passin puhumalla pa..aa ja valehtelemalla, ilman minkäänlaista velvoitetta esittää uskottavia todisteita. Tämä ei ole enää typeryyttä, vaan sataprosenttista hulluutta. Saa…n tunarit. 🤬

Ilkka Forsten

Maamme on köyhä, joten emme voi käyttää kovia patruunoita, Huutakaamme laukaus, laukaus, laukaus, Sarjaaaaaaaa… Ei per***e tuhlata valtion panoksia, pysytään kertalaukauksissa.

ike

Ehkä voisimme tehdä jotakin muutkin tuohon eduskunnan suuntaan kuin huutaa laukaus. No, kävin armeijan joskus 70-luvulla ja en oikein ymmärtänyt arvostaa sitä, nuori kun olin. Kyllä kaikki on nyt karannut käsistä. Jos perustuslakia ei noudateta, jos lakia ei noudateta, mitä meille jää. Ainakin nykyinen hallitus on irvikuva siitä. Jos ei ymmärrä että enempää ei voi maksaa kuin on tuloja, on jotakin pahasti pielessä. Etenkin jos lainaaa otetaan muille kuin omalle kansalle mutta oman kansan nimiin ja velvoituksella maksaa ne. Kyllä nyt käy lähellä ajtaella onko meidän päättäjillä aivoja ollenkaan.

John Quiman

Päättäjämme eivät osaa käyttää omia aivojaan. Tiedä sitten puuttuvatko ne, vai onko ne jotenkin laitettu pois päältä. Päättäjämme ohjautuvat ulkomaisilla aivoilla, joilla ei ole Suomen ja suomalaisten etu mielessä. Ainoa mikä niillä on mielessä on, että kuinka suomalaisia ja Suomea voidaan käyttää heidän edukseen.

Uusimmat uutiset