Eurooppa Rikos

Ensihoitajat huijattiin rakettiansaan Kristianstadissa

Kristianstadissa on ambulanssihenkilökunta joutunut uuden ja vaarallisen tilanteen eteen. Ennen uutta vuotta kaupungissa oli hyvin rauhatonta – kuten kaikkialla Ruotsissa. Uusruotsalaiset ampuivat raketteja päin ihmisiä ja rakennuksia.

Kristianstadissa mentiin pikkuisen pidemmälle, nimittäin rakettiammuskelijat tekivät kymmeniä valehälytyksiä sairaskohtauksista ja ambulanssi huijattiin ansaan. Kun ensihoitajat sitten saapuivat paikalle ambulanssilla, niin he joutuivat uusruotsalaisten väijytykseen ja saivat niskaansa raketteja.

Esimerkiksi uuden vuoden päivänä hälytettiin klo 20.21 aikaan poliisi, koska tietyllä alueella yli 40 uusruotsalaista ampuu raketeilla kaikkea liikkuvaa ja vähän liikkumatontakin. Tässä yhteydessä tehtiin hälytys, että henkilö olisi loukkaantunut. Kun ambulanssi saapui paikalle, sitä ammuttiin raketeilla.

Sairaanhoitaja Oliver Green kertoo:

– Olimme kahdestaan kolleegan kanssa liikkeellä ja saimme tiedon, että paikanpäällä oli nuori poika vaikeasti loukkaantuneena. Kun saavuimme lähelle ilmoitettua onnettomuuspaikkaa, niin kolleegani sanoi, että nyt seis, ei mennä eteenpäin. Kauempana seisoi 30-40 henkilöä, jotka alkoivat ampua raketteja meitä kohti. Itse ajattelin ensin, että miten he voivat ampua meitä kun siellä on potilas.

Sairaanhoitajat soittivat sen jälkeen poliisille, joka tuli nopeasti paikalle ja suojasi sairaanhoitajia. Mutta äkkiä selvisi, että ei ollutkaan mitään loukkaantunutta poikaa. Poliisi tarkasti alueen, eikä löytänyt mitään.

– He soittivat ambulanssin vain yhdestä syystä: ampuakseen meitä, Green kertoo vihaisena.

Greenin mukaan tällaiset tapahtumat ovat omiaan nakertamaan yhteiskunnan pohjaa. Ambulanssit eivät tästä eteenpäin ainakaan toistaiseksi aja alueelle ilman poliisin suojausta.

Luonnollisesti politiikot ja esimerkiksi sisäministeri Anders Ygeman ovat puuttuneet asiaan. Jotain pitäisi tehdä. Kaikenlaisia ehdotuksia on tullut esiin, mutta mitään ei voida enää tehdä. Kelloa ei voida muuttaa takaisinpäin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit