Muu maailma

Ensimmäinen transsukupuolinen kilpailee Yhdysvaltojen kauneimman naisen tittelistä

Kuva D. Williams / Flickr / public domain.

Filippiiniläistä alkuperää oleva 28-vuotias Kataluna Enriquez on voittanut Miss Nevadan tittelin. Hän on ensimmäinen tittelin trans-voittaja tittelin ja on nyt ensimmäinen transsukupuolinen, joka kilpailee Miss USA -tittelistä.

Kataluna Enriquez on ensimmäinen transsukupuolinen, joka on voittanut Miss Nevada -tittelin. Filippiiineiltä lähtöisin oleva Enriquez on samalla ensimmäinen transsukupuolinen, joka osallistuu syksyllä järjestettäviin Miss USA -kauneuskisoihin Oklahomassa.

– Suurkiitokset kaikille, jotka ovat tukeneet minua alusta alkaen, Kataluna Enriquez kirjoitti Instagramissa ja kiitti samalla LGBTQ+ -yhteisöä.

28-vuotias transsukupuolinen ei ollut ennakkosuosikki Miss Nevada -kisoissa, mutta lopulta hän voitti kilpailun muut 21 ehdokasta.

Maaliskuuhun 2021 asti filippiiniläissyntyinen malli oli osallistunut vain transsukupuolisille naisille varattuihin kilpailuihin.

29. marraskuuta hän edustaa Nevadaa kansallisessa Miss USA -kilpailussa, ja jos hän voittaisi tittelin, hän olisi toinen transnainen, joka kilpailee Miss Universe -nauhasta. Ennen häntä vuonna 2018 espanjalainen Angela Ponce teki historiaa ensimmäisenä transsukupuolisena naisena, joka kilpaili Miss Universum -tittelistä.

Lähde Il Giornale.

Tilaa
Ilmoita
guest
46 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha 06

Kaikenlainen luonnottomuus ja laittomuus – Jumalan tahdon vastaisuus – lisääntyy kiihtyvällä tahdilla maailmassamme ja se pyrkii lisääntymään myös yksittäisen ihmisen elämässä. Laki osoittaa että olemme syntisiä, kirkkautta vailla – mutta samalla se ohjaa meidät kääntymään täydellisen armon äärelle, Jeesuksen yhteyteen ja kulkemaan Hänen kanssaan aina ikuiseen elämään saakka.
Mitä enemmän tälläinen luonnottomuus ja laittomuus näyttävät lisääntyvän, sitä tiukemmin kannattaa rukouksia lähestyä Jumalaa, pyytää Häneltä anteeksi omia syntejä aivan ensiksi ja suojaa kaikkea pahuutta vastaan, armollista johdatusta oikeisiin asioihin, Hänen tahtonsa mukaisesti, Häneen luottaen, Hänessä pysyen.
Koska ennen kuin Jeesus tulee kirkkaudessaan suurella voimalla takaisin, ilmestyy laittomuuden lapsi, antikristus, joka haluaa kohottaa itsensä jumalaksi jumalien yläpuolelle ja joka tulee vaatimaan palvontaa ja otsaan tai oikeaan käteen jonkinlaista merkkiä jota ilman ei voi ostaa eikä myydä mitään. Tämän antikristuksen Jeesus tuhoaa suunsa henkäyksellä.
Vaikuttaa siltä että näillä koronan mahdollistamilla troijalaisilla halutaan tuhota taloudet ja harjoitella QR-koodein jos jonkinlaista kulkemista ja pääsemistä. Samaan aikaan ollaan vetämässä lisää ja lisää maahanmuuttajia länsimaisia yhteiskuntia köyhdyttämään ja kurjistamaan, että lopulta kristilliset arvotkin poljetaan maahan ja tilalle tulee muhamettilaisten messuja ja kaikkinaista kristittyjen vainoa.

puolo

Kiitos kommentistasi. Näinhän se on. Nyt on viimein aika laittaa asiat Jumalan kanssa kuntoon. Maailma tuntuu kulkevan kohti tuhoa kiihtyvällä vauhdilla.
Laulun sanoja lainaten: ”Sama vanha ristinpuu, kaiken ylle kaareutuu. Risti vain, ei kestä mikään muu. Ei ole muuta pysyvää, jälkemmekin häviää. Risti vain jäljelle jää”.
Siunausta

Meri Kreikan

Tässähän nähdään että mies on ilmeisen ylivertainen jopa missikisoissa, eikä tarvii nostaa edes painoja olympialaisissa.

Prozac

Ehkä usa:n seuraavissa pressanvaaleissa saadaan jo transmikäjokusukupuolinen ehdokas. American first ladyboy.

Matti Kanerva

Persvertikotko olivat tuomareina Nevadassa ?

Alamäki

Alamäki sen kuin jatkuu vain. Että sitten mies voittamassa tämänkin. Niin ja minusta sukupuolia on edelleen kaksi, nainen ja mies. Tämänkin kilpailun olisi pitänyt nimensä mukaan osallistujien olla naisia, joten hulluksi menee. Kai nyt Nevadassa riittää oikeita kauniita naisiakin.

juha II

Muut osallistujat voisivat jäädä yhtä hyvin kotiinsa aivan kuten kanta-valkoisten Suomen missuaalisista kisoista!

Ilkka Forsten

ÖÖÖÖ hän siis edustaa LGBTQ+- yhteisöä jolla ÄO on samaa tasoa kuin BLM sakilla, joten kokonaisuutta ajatellen henkilö pitääkin luokitella SHE HE BLM ÄO LGBTQ+- ÖÖÖ sarjaan, siis arkisemmin Ö mappiin.

kasimir

Tälläinen polkee taas naisten oikeuksia. Kuten nuo trans-urheilijatkin. Etenkin tuon uusiseelantilaisen painonnostajan (Laurel Hubbard) hyväksyminen maan olympiaedustajaksi, on viesti nuorille tytöille ettei näiden edes kannata harkita urheilijan uraa. Miten voi tyttöjä kannustaa alalle, jossa miehillä on ylivoimainen etu naisiin nähden ja naiseksi kelpaa mies. Mitäs sitten, kun näitä miehiä alkaa tulla yhä enemmän naisten kisoihin ja podiumilla on kolme äijää. Paras nainen joutuu tyytymään nelossijaan tai vieläkin alhaisempaa sijoitukseen tulevaisuudessa.

John Quiman

Feikki naiseksi. Kun ei ole, niin ei pitäisi hyväksyä kisaan, mutta kun syyt ovat poliittisia, eivät järjellisiä, mikä vaan käy ja sitten kaikien on pakko ainakin olla uskovinaan, ettei tule ongelmia.

Kaino-Vieno Huttunen

Kun pisti google-kuvahakuun, niin on kyllä luontoäitiä autettu kirurgin veitsellä. Ainakin nenää kavennettu ja huulia muotoiltu. Itse olen luonnollisen kauneuden kannalla. Minulla ei kyllä ole muuten mitään transihmisiä vastaan, kyllä heissä on hyvän näköisiä, mutta heille pitäisi perustaa omat kilpailut.

Ilkka Forsten

Nakkikioskin jonossa joku voisi jatkaa muotoilua siten, että lättänä klyyvari ja halkimenneet huulet korostuvat. Minullakaan ei ole mitään transihmisiä vastaan, koska niistä ei ole vastusta kenellekään.

Jarkko

Alan olla jo varma että antikristus tekee tuloaan.

Ilkka Forsten

Saapui jo edellisellä junavuorolla..

Jupi

Nuokin kisat voisi arvokisojen tavoin liikuttaa luokkiin XX ja XY sekä se luokka joka olympialaisten sijaan pääsisi special Olympics kisaan. Monta hyötyä: ei erottele miehiä naisista, eikä edes mainitse sukupuolta, ja samalla harva valittaisi epäoikeudenmukaisuutta.

Jupi

Jaottelu tapahtuisi biologian, eikä sukupuolen mukaan. Voi jokainen olla mitä erikoisempia sukupuolia vain haluaa, ja silti löytyy kaikille luokka jossa saa kilpailla herättämättä pahennusta

Jarkko

Kyllä on maailma ja ihmiset menneet täysin sekaisin ei voi enää muuta sanoa. Tämä on jo sulaa hulluutta.

Sampo Maa

Pieni ihme, että missikisoja vielä järjestetään. Missikisoissahan arvostellaan naisia kuin koiria koiranäyttelyissä, rotuominaisuuksia punnitaan ja paras saa palkinnon. Mutta sikäli, kun nyt kyse on pelkästä ulkonäöstä, ja jos Kataluna oli paremman näköinen nainen kuin naiset, niin mitäs siinä sitten, paras koira nappasi palkinnon ja muut voivat vain haukkua.

Kaunein huivi

Ratkaisu. Kaavut päälle. Kenellä on paras kummitus asu. Näin kärjistäen.

Pelle Hemppainen

Transkauneimmaksi julistautuvan pitää voittaa, tai kyse on syrjinnästä.

Jupi

Kaikki jotka ovat käyneet Kaakkois-Aasiassa tietävät että ladyboyt usein ovat naisia kauniimpia. Eli epäreilut lähtökohdat

Ilkka Forsten

Helsingissä voitti samalla periaattella muuan naikkonen, joka ei totta vie ollut sakin kaunein. Ei hän ollut mekkoeinarikaan, mutta muuten hänen perimänsä tuntuu ruuhkautuneen välimeren laineille kumiveneisiin joissa on loputon merihätä.

John Quiman

Juu, sen olivat kirkkaan selvästi valinneet rasistiset tuomarit, joiden valinta perustui uhrihierarkian värikartan synkempiin sävyihin.

pöh

USA:ssa monissa osavaltioissa saa kohta collegessa mieheksi syntyneet kilpailla tyttöjen sarjassa.
Ei liene vaikea arvata että ovat fysiikan lakien takia ylivoimaisia, ja saavat siis arvokkaat stipendit. Samalla kun oikeilla tytöillä menee kaikki motivaatio kilpaurheiluun.
Näin ne feministitkin polkee taas naisia..

Varma voitto

Eikös Ruotsissa yleisurheiluun sallita naisten sarjaan uudistuneet miehet? Käykö niin, että naisten seipään maailmanennätys lähentelee miesten ennätystä? Marketta ( Entinen Jörgen ) tempaisee 6 metriä että heilahtaa. Luonnolliset naiset taistelevat parin metrin alempia tuloksia. Entäpä uinti? 400 metrin vapaauinti. Lisbeth ( entinen Stefan ), on maalissa, kun muut naiset ovat aloittamassa pari altaan mittaa perässä kiriä.

Jupi

Naisten ennätykset ovat ajoilta jolloin ei ollut niin väliä paljonko testosteronia oli kehossa

Jupi

Mikään mies ei silti tule koskaan lyömään naisten kuulantyönnön ennätyksiä. Sen verran miehikkäät olivat itäsaksalaiset naiset aikoinaan,

Nestori Lundahl

Kuinka se voi transsukupuolisena kilpailla kauneimman naisen tittelistä?
Eikös sen pitäisi kilpailla kauneimman transsukupuolisen tittelistä?
Kun kerran vammaisillakin on omat urheilukisansa, niin miksei myös näillä vammaisilla voisi olla omat kisansa.

Jupi

Oliko tahaton rinnastus vammaisille? Samaa mieltä olen, luokat XX, XY ja muut

Galina Manttari

Olet liian johdonmukainen, sotii aatetta vastaan.

Kata

Jos ne ossaa jo kromosomitki vaihtaa….vai pitääkö tämä yhä paikkansa….
Ihmisen kromosomisto koostuu 23 kromosomiparista, joista 22 on autosomeja ja yksi pari sukupuolikromosomeja. Yksilö saa toisen sukupuolikromosomin äidiltään (X-kromosomi), toisen isältään (X- tai Y-kromosomi). Isältä saatu kromosomi määrää sen tuleeko jälkeläisestä mies vai nainen.[1] Meioosissa muodostuviin siittiöihin tulee joko X- tai Y-kromosomi. Kun nisäkkäillä X-kromosomin sisältävä siittiö hedelmöittää munasolun, jälkeläisen XX-sukupuolikromosomisto tuottaa naaraan. XY-kromosomistoinen yksilö taas kehittyy urokseksi.
Tämä siis odottaa hyväksyntää…onko kromosomimäärittely niin vaarallista?Anpiliivipöl…poistakaa vaan sitten.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl
John Quiman

Isältä saatu kromosomi määrää sen tuleeko jälkeläisestä mies vai nainen

Suvakin mielestä tuo on patriarkaalista biologiaa, hyi miten miesvaltaista, tuo täytyy muuttaa lainsäädännöllä.

Ilkka Forsten

Minulla on ”AUTOsomien ” määrä aina ollut suurempi monessakin mielessä. Ensin syystä että pidän autoista ja autot joista pidän vetää puoleensa muita somia. Kysy vaikka kavereiltani.

Tämän lisäksi rakastan ” KROMIsomia ” koska ne tekee autosta niiiiiin nätin.. Olen saanut tästä niin positiivisen vaikutelman, ( ei HIV positiivista ) että yhäkin köröttelen kromisomit kiiltäen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

Yritin sinulle vastata mutta vissiin niin hurja kommentti kromosomeista että on jäänyt odottamaan hyväksyntää…alright,olkoon…

Galina Manttari

Ei ole ihan uutta että noita kommentteja jää ajelehtimaan. Saattaahan se olla sensuuriakin tai ilmiantoa kun nykyään ei enää oikein tiedä. Itselläkin on jokunen kommentti syöksynyt mustaan aukkoon.

Kata

Kiitti,hyvä tietää!

Ilkka Mänttäri

Itse asiassa käytin tuota vaimini tiliä siksi että noita kommentteja katoaa ja ajattelin katsoa miten tuo VK toimii, se kun ei kuulemma sensuroi. Ilkka.

Ilkka Forsten

Kyllä se sieltä ulos putkahtaa, ei tämä alusta ja sen ylläpitäjät ole kipapäisiä nirppanokkia joilla on tarve sensuroida ihmisten mielipiteitä.

Ilkka Mänttäri

Kaikki eivät putkahda, ainakaan sellaiset joissa perustuslakiin vedoten ehdotetaan valtakunnansyyttäjää rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Ilkka Forsten

Ihan vakavasti puhuen, ei minulta ole ainakaan yhtään kirjoitusta viety bittiavaruuteen sen jälkeen kun tämä uusi mahdollisuus avautui. Pari kolme kertaa on ollut ilmoitus jossa todetaan kirjoituksen odottavan käsittelyä, mutta julkaisematta ne ei ole jääneet. Tästä suuri kiitos lehden toimitukselle, sillä vastaavista jutuista olisin ollut fb:n puolella taas viikkokaupalla banaanilaivassa.

John Quiman

Samat sanat

Kata

Juu onneksi se jäi tuo kromosomijuttukin tänne.Mietinkin jo hieman apeana että voiko käydä näin, jotain tunnin verran meni mutta sallittiin jäädä.

Ilkka Forsten

RASISMIA, havaitsin rasismia, näin ei saa jatkua, ei ei ei….

Rullattu

Sairas on maailma kun sitä johtaa mielisairaat päättäjät.

Jupi

Ennen johdettiin järjellä, nyt ideologialla

Galina Manttari

Sodoma ja Gomorra taisivat olla aika köykäistä kamaa tähän päivään verrattuna. Jos täällä on meneillään jokin ulkoisen sivilisaation geneettinen koe niin olemme tuhoon tuomittu. Epäonnistuneet variaatiot täytyy tuhota jotta voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä ja keksiä mikä meni vikaan.