Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Uutiset

Ensimmäiset turvapaikanhakijat Ukrainasta Ruotsiin

Migrationsverket

Noin 100 000 ukrainalaista on paennut eilen alkanutta Venäjän hyökkäystä. Moni pakolainen on hakeutunut naapurimaihin Puolaan, Romaniaan ja Slovakiaan.

Arvioiden mukaan jopa viisi miljoonaa ukrainalaista saattaa paeta taisteluja kotiseuduiltaan. Monet Euroopan maat ovat varautuneet ottamaan vastaan suuria määriä ukrainalaisia turvapaikanhakijoita.

Ruotsiin on perjantaina saapunut ensimmäinen ryhmä Ukrainasta lähteneitä turvapaikanhakijoita.

Yhteensä yhdeksän ukrainalaista saapui Ruotsiin tänään, kertoo Ruotsin Maahanmuuttovirasto.

Viraston Etelä-Ruotsin alueen johtajan mukaan kaksi seikkaa määrää, kuinka monta turvapaikanhakijaa Ruotsiin tulee Ukrainasta.

Lähialueet ja kuinka suuri verkosto tulijalla on, sanoo johtaja Fredrik Bengtsson. On vaikea arvioida, montako tulee juuri Ruotsiin, hän jatkaa.

Ruotsissa on noin 15 000 hengen ukrainalainen vähemmistö. Ukrainasta tulevat turvapaikanhakijat mahdollisesti pyrkivät pääasiassa Espanjaan, Saksaan ja Puolaan, joissa on merkittävän kokoinen ukrainalainen yhteisö.

Ruotsin Maahanmuuttovirasto aikoo rekisteröidä tulijat ja ohjata heidät vastaanottokeskuksiin. Virasto uskoo useimpien ukrainalaisten saapuvan Ruotsiin Skoonen kautta ylittämällä Juutinrauman silta tai Ruotsiin Tanskasta, Saksasta, Baltiasta tai Puolasta tulevilla lautoilla.

Maahanmuuttovirasto ei kerro, kuinka monta turvapaikanhakijaa on varauduttu vastaanottamaan.

Lähde: SVT

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sari Saarela

”Puolaan saapuu naisia, lapsia ja vanhuksia, kun asevelvolliset miehet jäävät Ukrainaan.” – Tässä kohtaa on hyvä palauttaa mieliin, minkälaista sakkia meille valui rajan yli silloin invaasiovuonna 2015…
https://www.verkkouutiset.fi/ukrainasta-paetaan-venaja-keraa-joukkojaan-hyokkaykseen/#9db7b0d9

kasimir

Kattelin koostetta France24 – kanavalta ja kuvissa näytettiin pakolaisia. Lähinnä babuskoja ja äitejä pienten lasten kanssa. Hieman erinäköistä kuvaa kuin v. 2015. Ja hieman vaikea kuvitella näitä mummoja Haaparannassa tai esim Puolan rajalla valittamassa surkeasta puurosta.

kasimir

Joitain nuoria miehiäkin pakenevien joukossa ja en voinut olla huomaamatta, että busseissa ja metroasemien syvyyksissä värjötelleet miehet oli usein ”arabin näköisiä”, varmaan yli puolet miehistä joita näkyi, näytti arabeilta. Olisiko Keski-Aasian muslimeita ja/tai Syyrian sodan tiimellyksessä tulleita ukkoja, siis niitä irakilaisia joita Suomeenkin tuli? Ei todella näyttänyt monet näistä ”perusslaaveilta” lainkaan.

Eikä siinä, ymmärrän kyllä jos Ukrainassa 7 vuotta asunut irakilaispakolainen tai -siirtolainen haluaa paeta sotaa uudesta asuinmaastaan eli Ukrainasta. Ei tällaisella ole välttämättä Ukrainan kansalaisuuttakaan eikä näitä ehkä otettaisikaan Ukrainaa puolustamaan. Sama saattaa päteä joihinkin tataareihin, kaukasialaisiin ym ”tummiin” vähemmistöihin. Eli en mä tässä syyttele, eikä tämä ollut mikään vittuilu. Kunhan totean, kun tuo oli niin ilmiselvää, että oikein pisti silmään kuinka pakenevat miehet oli pitkälti afrikkalaisia/arabeja. Oli joukossa ”perus-ukrainalaisenkin” näköisiä ukkoja, mutta suhteutettuna koko väestöön mustia/arabeja ei pitäisi montaa näkyä – ehkä yksi tuhannesta – eli olivat siis todella yliedustettuina kuvissa pakolaismiehistä.

kasimir

Joitain nuoria miehiäkin pakenevien joukossa ja en voinut olla huomaamatta, että busseissa ja metroasemien syvyyksissä värjötelleet miehet oli usein ”arabin näköisiä”, varmaan yli puolet miehistä joita näkyi, näytti arabeilta. Olisiko Keski-Aasian muslimeita ja/tai Syyrian sodan tiimellyksessä tulleita ukkoja, siis niitä irakilaisia joita Suomeenkin tuli? Ei todella näyttänyt monet näistä ”perusslaaveilta” lainkaan.

kasimir

Eikä siinä, ymmärrän kyllä jos Ukrainassa 7 vuotta asunut irakilaispakolainen haluaa paeta sotaa uudesta asuinmaastaan. Ei tällaisella ole välttämättä Ukrainan kansalaisuuttakaan eikä näitä ehkä otettaisikaan Ukrainaa puolustamaan. Sama saattaa päteä joihinkin tataareihin, kaukasialaisiin ym ”tummiin” vähemmistöihin. Eli en mä tässä syyttele, eikä tämä ollut mikään piruilu. Kunhan totean, kun tuo oli niin ilmiselvää, että oikein pisti silmään kuinka pakenevat miehet oli pitkälti afrikkalaisia/arabeja. Oli joukossa ”perus-ukrainalaisenkin” näköisiä ukkoja, mutta suhteutettuna koko väestöön mustia/arabeja ei pitäisi montaa näkyä – ehkä yksi tuhannesta – eli olivat siis todella yliedustettuina kuvissa pakolaismiehistä.

Lieväasteinen

Yleisen liikekannallepanon takia 18-60-vuotiaita miehiä on kielletty poistumasta Ukrainasta.

kasimir

Niin, ukrainalaisia miehiä. Ei koske loukkuun jääneitä turisteja, liikemiehiä tai esim noita irakilaisia tai syyrialaisia.
Monihan lähti muutenkin jo heti torstaina sotatoimien alettua pakoon, eli ennen Zelenskin ilmoitusta. Toisaalta, voisi ajatella, että kaaoksen keskellä ei kaikkia ukrainalaisiakaan (miehiä) voida vahtia jos joku päättää paeta. Kiovasta tai Kharkovasta ei varmaan enää lähdetä mihinkään – ei edes naiset taida päästä. Mutta jostain Lvivistä tai muualta Länsi-Ukrainasta voi kenties päästäkin vielä Puolaan.

kasimir

Kattelin koostetta France24 – kanavalta ja kuvissa näytettiin pakolaisia. Lähinnä babuskoja ja äitejä pienten lasten kanssa. HIEMAN erinäköistä kuvaa kuin v. 2015. Ja HIEMAN vaikea kuvitella näitä mummoja Haaparannassa tai esim Puolan rajalla ulisemassa paskasta puurosta, jota ei koiratkaan syö. Heittämässä puurolautastaan maahan.

ike

Ero on silmiinpistävä. Olisiko euroopan ja slaavilaisten kansojen jo aika nousta puolustamaan itseään. Ei tuo arabian ja afrikan marssi, milloin milläkin syyllä, voi jatkua loputtomasti. Meidän pitäisi ymmärtää että meillä on jotakin mitä noilla kansoilla ei ole, ja en nyt puhu materiaalisesta puolesta.

Tyrsky

Yksittäinen sotarikos, jonka tekijä voitaisiin selvittää:
https://www.bitchute.com/video/pM6EC5jlBvTA/

ike

Pitäisi selvittää, jos, ja kun, Venäjä ei sitä tee, kaikki heidän sanomansa voidaan pyyhkiä yli valheena. Putin elää uudestaa toista maailmansotaa, vähän vain uusista asetelmista.

mr.rock and roll

joka vitun jampan/likan,kannattaisi katsoa(peruskoulussa,tarhassa jne…)Conan the barbarian.oppisivat puolustautumaan.

mr.rock and roll

tulee hienot kähinät ruotsin maalla.kenen piri?kuka möi:)

Yllättynyt

Olivatpa nopeita. Alkaa jo hävettämään oma aikaisempi ilkkumiseni Somaleista ja Irakilaisista. Niillä sentään kesti viikkoja.

Tuumailija

Rahalla saa ja hevosella pääsee. Nämä eivät ole sitä tavallista kansaa, jotka odottavat autoissaan kilometrien jonossa jossain bulgarian rajalla.
Somput ja irakiaanot ottavat teatraalisemmalta kannalta, eikä sieltä ole tulossa kuin niitä 30v. teinejä (miehiä), jotka sitten uhriutuvat canadian goose takeissaan, Iphonet näppylöissä kuinka huonoissa oloissa ovat.

Neiti Marple.

Kun Suomeen saapuu ukrainalaisia turvapaikan hakijoita niin silloin Suomi saa kaivattua ulkomaalaista työvoimaa. Ukrainalaiset ovat koulutettuja ja sivistynyttä kansaa. Tuskin he jaksavat oleilla vastaanottokeskuksessa, he haluavat kotoutua nopeasti ja ukrainalaiset haluavat integroitua työelämään nopeasti ja ryhtyä veronmaksajiksi.
Ukrainalaiset oppivat suomenkielen suhteellisen helposti. Ukrainalaiset ovat ahkeria työntekijöitä heitä ei voi rinnastaa näihin irakilaisiin ja somaleihin, näihin laiskoihin ja tulonsiirrroilla elätettäviin, ei toivoittuihin kunniakansalaisiin. Irakilaiset ja Somalit ovat yhteiskuntamme siivellä eläviä.

Ilmari

Vokeissa on kyllä tilaa, kun lähetetään ne irakilaiset miehet kotiinsa.

Ilkka Forsten

Mansikanpoimijaongelma poistuu kertaheitolla. Suonenjoen farmarit varmaan jo laskee nettotuloja.