Eurooppa Politiikka

Entinen EU-komission puheenjohtaja Juncker: Bryssel teki virheen, kun ei sekaantunut Brexit-äänestykseen

Kuvituskuva. Kuva Jacques Deloirs-institute / cc-by-2.0

Jean-Claude Junckerin lauseet osoittavat, että Bryssel saattaa niin halutessaan puuttua kansallisvaltioiden sisäisiin asioihin – jopa vaaleihin.

Väistyvä EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker harmittelee, kun ei sekaantunut Britannian EU-eroäänestykseen vuonna 2017.

– Me komissiossa päätimme David Cameronin pyynnöstä olla sekaantumatta, ja se oli iso virhe – Juncker kertoi El País -lehdelle.

Kerta ei suinkaan ole ensimmäinen, kun aiempaan tehtäväänsä vaaleilla valitsematon Juncker antaa ymmärtää brittien äänestäneen väärin.

– Oli virhe, että Bryssel ei sekaantunut ja puuttunut asiaan, koska vain me olisimme pystyneet tuhoamaan valheet, Juncker muisteli toukokuussa.

Pian Britannian äänestettyä EU-eron puolesta, Juncker osoitti kostonhimonsa vääränlaisen äänestystuloksen jälkeen. Hän antoi ymmärtää tekevänsä Britanniasta varoittavan esimerkin muille EU-maille. Juncker julisti, että Britanniaa tulee kohdella ”kolmantena maana” Brexitin jälkeen, ja ero tulee olemaan Britannialle niin paha, että se karistaa samanlaiset aikeet kaikilta muilta EU-eroa suunnittelevilta jäsenmailta.

– Ne [27 muuta EU:n jäsenvaltiota] tulevat näkemään UK:n esimerkistä, että EU:n jättäminen on huono ajatus, Juncker sanoi keväällä 2017.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa