Eurooppa Rikos

Entisen ruotsalaisen feministijohtajan pahoinpitelytuomio aleni hovissa taloudellisen tilanteen vuoksi

Victoria Kawesa. Kuva FI

Hovioikeus huojensi entisen ruotsalaisen feministijohtajan pahoinpitelystä saamia sakkoja. Feministijohtaja on nykyään työtön työnhakija ja elää työttömyysturvalla.

Victoria Kawesa (44), entinen feministipuolueen johtaja tuomittiin vuonna 2018 käräjäoikeudessa pahoinpitelystä 120 päiväsakkoon, yhteensä 36 000 SEK.

Kawesa löi ja potki miestä tammikuussa 2018 Tukholman maanalaisessa. Kawesa yritti päästä maanalaisen portista läpi miehen imussa ilman lippua. Miehen ilmaistua paheksuntansa, Kawesa aloitti mellakan ja löi miestä kasvoihin sekä potki tätä jalkoihin. Kawesa perusteli käräjäoikeudessa käytöstään kiireellä.

Hovioikeus alensi sakkoja 70:ään päiväsakkoon – yhteensä 8400SEK – perustellen ratkaisuaan Kawesan maksukyvyttömyydellä, kertoo Expressen. Kawesa on nykyään työtön työnhakija ja saa 11 000 SEK kuukaudessa työttömyyskorvausta. Kawesa on myös kyvytön maksamaan oikeuskuluja taloudellisen tilanteensa vuoksi.

Victoria Kawesa toimi maaliskuun ja syyskuun 2017 välisenä aikana Feministisen puolueen puheenjohtajana yhdessä Gudrun Schymanin kanssa.

Kawesa tuomittiin joulukuussa 2017 tekijänoikeusrikkomuksesta. Kawesa oli luennoinut Linköpingin yliopistossa sukupuoli-ideologioista käyttäen esitelmässään filosofian tohtoriksi opiskelleen henkilön tekstejä mainitsematta lähdettä.

Keväällä 2017 Ruotsin feministipuolueen silloinen puheenjohtaja Kawesa iski takaisin raportteja vastaan, jotka kertoivat paikallisen islamilaisen koulun erottelevan lapsia sukupuolen perusteella. Hän väitti, että siirtolaisvaltaisilla no go -alueilla ongelmana ei ole islam, vaan miehet ja rasismi.

  • 220
    Shares