Kotimaa Rikos

Epäonninen huumekauppa Tampereella – huumekauppias vei vaihtorahat ja puukotti

Kuvituskuva. Kuva Pixabay

Afrikkalaismiestä puukotettiin 18. marraskuuta 2020 Tampereella. Puukottaja oli Mahmoud Saleh Alakklouk.

Afrikkalainen kertoi oikeudessa, että hän oli tavannut Hämeenkadulla kolme henkilöä, joista yksi oli ollut Alakklouk. Afrikkalaisen tarkoituksena oli ostaa gramma marihuanaa 20 euron kauppahintaan.

Ostos maksettiin 100 euron setelillä, ja Alakklouk lähti hakemaan vaihtorahaa. Alakklouk viipyi matkalla kauan, ja kun hänen kaverinsakin lähti samaan suuntaan, afrikkalainen alkoi aavistelemaan petosta.

Afrikkalainen soitti paikalle nimensä perusteella Lähi-idästä lähtöisin olevan kaverinsa, joka oli asunut Tampereella jo kauan. Kun kaveri tuli, kaksikko lähti yhdessä tuumin etsimään Alakkloukia.

Etsintä tuotti tulosta ja afrikkalaismies vaati 80 euroa takaisin. Kun rahoja ei alkanut kuulumaan, afrikkalainen työnsi kätensä Alakkloukin taskuun, jolloin myös Alakklouk teki saman, veti esiin veitsen ja iski afrikkalaista kylkeen.

Afrikkalaisella oli kolme takkia päällekkäin ja nitä ylös nosteltuaan hän sai havaita veitsen iskusta syntyneen haavan. Kaveri haki apteekista sidontatarpeita, minkä jälkeen kaksikko ajeli taksilla sairaalaan.

Kauppamiehet olivat tavaneet aiemminkin, sillä afrikkalainen oli vain viikkoa aiemmin ostanut Alakkloukilta huumeita.

Afrikkalaisen kylkeen tullut haava oli mahdollisesti hengenvaarallinen, sillä haava oli 3 senttiä leveä, ja veitsi oli tunkeutunut 5 senttiä syvälle ulottuen vatsaonteloon puhkaisten paksusuolen seinämät etu- ja takapinnalta. Hätäleikkauksessa vaurioitunut suolen osa jouduttiin poistamaan ja tekemään suoliliitos.

Oikeudessa Alakkloukin tarina poikkesi tyystin kaksikon kertomuksesta. Alakklouk väitti, että  kaksikko oli tullut myymään hänelle huumeita. Kun Alakkloukilla ei ollut rahaa maksaa ja hän jäi velkaa 20 euroa, kaksikko oli hyökännyt Alakkloukin kimppuun ja lyöneet niin, että meni taju. Herättyään Alakklouk oli paennut hampurilaisravintolan WC-tiloihin ja sitten poistunut paikalta.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi vuonna 1993 syntyneen Mahmoud Saleh Alakkloukin syyllistyneen tapon yritykseen ja huumausainerikokseen, mistä yhteisenä seuraamuksena oli 3 vuotta vankeutta. Kääntöveitsi tuomittiin valtiolle menetetyksi.

Afrikkalaismiehelle Alakklouk velvoitettiin korvaamaan kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 5000 euroa, loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 2000 euroa, pysyvästä kosmeettisesta haitasta 1500 euroa ja rikkoutuneista huppareista 80 euroa.

Afrikkalaismiehen oikeudenkäyntikulut 2884 euroa Mahmoud Alakklouk joutuu korvaamaan valtiolle

Alakkloukin oikeudenkäyntikulut 3496 euroa jäävät valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde Pirkanmaan käräjäoikeudentuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit