Eurooppa Maahanmuutto

Epätoivoiset norjalaiset perustavat vartioinnin koulun ja vastaanottokeskuksen läheisyyteen

@GoogleMaps


@GoogleMaps
@GoogleMaps

Vartijoita laitetaan suojelemaan koululaisia, jotka kulkevat vastaanottokeskuksen lähistöllä koulumatkallaan.


Ylimääräisiä turvallisuustoimenpiteitä on jouduttu ottamaan käyttöön Norjassa, kun on saatu tieto vastaanottokeskuksesta joka tulee koulun viereen. Pelästyneet vanhemmat ovat vaatineet parempia turvallisuustoimia pitääkseen lapsensa turvassa, kuultuaan kauhutarinoita raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöstä, joita on tapahtunut ympäri Eurooppaa.

Keskus avataan vain parinsadan metrin päähän koulusta.

Julkisessa tapaamisessa vanhemmat sanoivat heidän yhteisönsä ja turvallisuutensa olevan uhattuna päätöksen johdosta, jossa keskus avataan koulun viereen. Bærumin kaupunginneuvosto on luvannut asettaa vartijoita pimeille kulkureiteille joita lapset käyttävät kulkiessaan koulumatkaansa.

Koulun johtaja Susanne Kaaløy kertoi:

– En oikeastaan sanoisi sitä vartioinniksi. Enemmänkin, että aikuiset valvovat ja ovat läsnä, tuottaakseen turvallisuutta lapsille ja vanhemmille. Periaatteessa [projekti avattiin] vanhempien huolenaiheen vuoksi. Tämä oli tärkeää, jotta näytämme, että kuuntelemme vanhempia.

Vartijoiden pyyntö on seuraamusta jännitteistä, joita on tullut Skandinaviaan paikallisten ja maahanmuuttajien välille. Rauhoittaakseen tilannetta maahanmuuttovirtauksen kasvaessa, on Norja alkanut järjestämään seksuaalikasvatusta aikuisille.

Asiasta uutisoi Express

Toimitus
28.1.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa