Muu maailma

Erdogan erotti satoja NATO-upseereita vallankaappausyrityksen takia

Turkin presidentti Erdogan on erottanut 400 NATO-upseeria. Heitä epäillään osallisuudesta 15. heinäkuuta tehtyyn vallankaappausyritykseen.


Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on erottanut 400 korkea-arvoista turkkilaista upseeria. He olivat toimineet yhteysupseereina ja NATO:n edustajina useissa Euroopan ja USA:n NATO-tukikohdissa. Osaa upseereista odottaa syyte osallisuudesta 15. heinäkuuta tehtyyn vallankaappausyritykseen. Osa heistä on epäiltynä osallisuudesta siihen.

Turkin hallituksen edustaja sanoi kuitenkin, että kaikkien NATO-upseerien ei tarvitse pelätä syytteeseen joutumista, kun vallankaappausyritystä aletaan käsittelemään oikeudessa. NATO:n Brysselin päämajan 50 turkkilaisesta NATO-upseerista on jäljellä enää yhdeksän ja he ovat tällä hetkellä Turkissa. Tämä ilmenee eräästä NATO:n salaisesta asiakirjasta, josta Reuters on uutisoinut. Reuters analysoi, että erottamiset – samaan aikaan tapahtuvan Venäjän kanssa lähenemisen yhteydessä – nostattavat NATO-johdossa kysymyksiä nykyisen ulkopoliittisen linjan suhteen.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  • 16
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset